Main menu

header

642 28 1de Cătălina Tăgârță

Dispozitivele ultramoderne vin cu un nou produs în ajutorul celor care au nevoie de mai multă siguranță pentru bunuri și date personale.

Vă poate autoriza tranzacțiile financiare

Veste bună pentru cei care s-au săturat să își umple buzunarele cu teancuri de chei, care stau în permanență cu teamă pentru siguranța tranzacțiilor efectuate cu cardul sau care se îngrijorează să nu le fie aflate parolele de la conturile online. A fost inventat Token, un inel biometric ce poate fi folosit pentru a descuia ușile caselor sau ale mașinilor, pentru a porni autoturismul sau pentru a vă loga pe diferite dispozitive electronice. Pe lângă aceste funcții, ce vă vor face să economisiți spațiu în poșete și în buzunare, producătorii au anunțat și o altă funcție ce îl va scoate, cu siguranță, în evidență: este vorba despre capacitatea de a vă autoriza tranzacțiile financiare, lucru posibil prin parteneriatele încheiate cu MasterCard, Microsoft, Visa și HID, informează dinpixmedia.ro.

Are pe interior un senzor de amprentă

Inelul nu ar trebui să facă „ochi dulci” hoților dintr-un motiv extrem de simplu: este prevăzut pe interior cu un senzor de amprentă. Astfel, după ce introduceți inelul pe deget, un senzor optic veghează ca acesta să rămână acolo. În situația în care inelul este scos de pe deget, senzorul respectiv blochează dispozitivul, iar restabilirea accesului la date se va face doar printr-o nouă scanare a amprentei. „Bijuteria” poate fi folosită de o singură persoană, iar pentru autentificare, aparatul trimite semnalul prin NFC sau prin bluetooth. În ceea ce privește informația de acces, persoanele care optează pentru un inel Token vor putea adăuga pe acesta date despre carduri de credit, parole pentru log-in și informații privind profilul în aplicațiile de socializare. Inelul poate fi încărcat wireless și funcționează circa două-trei săptămâni cu o singură încărcare. Când bateria ajunge la 30% din capacitate se aprinde un led ce avertizează asupra acestui lucru, informează https://techcrunch.com.

Potrivit specialiștilor, Token va intra în vânzare online începând cu luna decembrie. Prețul va porni de la 249 de dolari și poate crește în funcție de model sau de materialul din care este confecționat