Main menu

header

de Silviu Ghering şi Adrian Barna

Fiecare dintre anii trecuți a adus pe marile ecrane filme care bat la porțile consacrării, râvnind statutul de „clasice”. 2018 nu va face excepție, se preconizează un an plin de filme de succes, care vor umple sălile de cinema. Sunt anunţate atât pelicule noi, cât şi remake-uri şi continuări ale unor filme deja celebre. Printre acestea se numără „Lara Croft”, „Incredibilii”, „Pantera Neagră” şi „Războiul Stelelor”, dar nu sunt singurele care vor avea succes de casă. „Taifasuri” vă prezintă peliculele pe care nu trebuie să le scăpați în noul an „cinematografic”.

„Pentru toți banii din lume” nu l-au mai ținut pe Kevin Spacey...

Controversata producție „Pentru toți banii din lume” („All the Money in the World”), în care Kevin Spacey a fost înlocuit de urgență cu Christopher Plummer, se numără printre nominalizații Globurilor de Aur la categoriile „Cel mai bun actor în rol secundar” - Christopher Plummer, „Cea mai bună actriţă” - Michelle Williams și „Cel mai bun regizor” - Ridley Scott. Filmul are premiera în cinematografele din România la 2 februarie. Drama, inspirată din fapte reale, pornește de la o răpire și continuă cu o cursă pe viață și pe moarte care demonstrează că pe parcursul existenței contează fiecare alegere, iar atunci când lupta se dă între iubire și bani există o singură opțiune cu adevărat valoroasă.

Anastasia și Christian se iubesc printre „Cincizeci de umbre descătușate”

661 25 1„Fifty Shades Freed” („Cincizeci de umbre descătușate”), cea de-a treia parte a seriei „Cele cincizeci de umbre ale lui Grey”, va pune la grea încercare povestea de dragoste dintre frumoasa Anastasia Steele (Dakota Johnson) și misteriosul Christian Grey (Jamie Dornan), subminată permanent de răzbunătorul Jack Hyde (Eric Johnson) și persuasiva Elena Lincoln (Kim Basinger). Premiera în România este programată la 8 februarie.

„Pantera Neagră”, primul supererou de culoare din lumea benzilor desenate

661 25 2Exact la mijlocul lui februarie este anunțată premiera în România a mult aşteptatei pelicule „Pantera Neagră”. Produs de „Marvel Entertainment” și distribuit de „Walt Disney Studios Motion Pictures”, filmul a avut un buget uriaș și spune povestea unui tânăr, T’Challa / Black Panther (Chadwick Boseman), care trebuie să lupte pentru moştenirea sa şi pentru locul de lider al unei naţiuni africane izolate.

Meryl Streep şi Tom Hanks ne spun „Secretele Pentagonului”

„Secretele Pentagonului” („The Post”), care va putea fi văzut în cinematografele din România începând cu 16 februarie, a obținut nominalizări la șase dintre cele mai importante categorii de la Globul de Aur: „Cel mai bun actor” - Tom Hanks, „Cea mai bună actriță” - Michelle Williams, „Cel mai bun regizor” - Steven Spielberg, „Cel mai bun film”, „Cel mai bun scenariu” și „Cea mai bună coloană sonoră originală”. Regizorul Steven Spielberg alături de actorii Meryl Streep şi Tom Hanks aduc pe marele ecran subiectul mult dezbătut al unuia dintre cele mai mari scandaluri care au vizat vreodată Pentagonul.

Lara Croft nu mai este Angelina Jolie...

661 25 3La 16 martie va avea loc premiera celei mai recente povești cu Lara Croft, „Tomb Raider - Începutul”, un cocteil amețitor de aventură și mister, pe care fanii popularei francize de jocuri video îl așteaptă cu nerăbdare. De data aceasta, personajul Lara Croft nu va mai fi interpretat de Angelina Jolie, ci de mai tânăra Alicia Vikander, care transformă personajul principal din tânăra tenace, dornică de aventură, într-o eroină la nivel mondial. Filmările au avut loc în Africa de Sud şi în Marea Britanie.

Han Solo „reloaded” în „Star Wars Story”

Milioanele de fani ai seriei „Războiul stelelor” vor avea şi ei un nou motiv de bucurie în 2018. Spre finalul lunii mai va avea loc premiera peliculei „Solo - O poveste din Războiul Stelelor” („Solo: A Star Wars Story”), care „spune” povestea lui Han Solo când era tânăr. În trilogia originală, Han Solo a fost interpretat de Harrison Ford, dar în pelicula din 2018 personajului principal îi va da viaţă actorul Alden Ehrenreich, alături de care vor mai juca Emilia Clarke, Woody Harrelson sau Paul Bettany.

Cuvântul de ordine în „Jurassic World” este „Fugiiiiți!”

661 25 4„Jurassic World: Regatul căzut” („Jurassic World: Fallen Kingdom”) intră şi el în lista celor mai aşteptate filme ale anului 2018 și are premiera programată pentru 8 iunie. Chris Pratt revine în rolul lui Owen, într-o misiune de salvare a dinozaurilor din fața unei catastrofe naturale care ameninţă cu dispariţia lor. Regia este semnată de Juan Antonio Bayona, iar din distribuţie mai fac parte Géraldine Chaplin, Jeff Goldblum, James Cromwell sau Ted Levine. Filmul se anunţă a fi un succes, ca şi precedentul, din 2015, care s-a numărat printre filmele cu cele mai bune încasări.

„Deadpool” vrea să facă uitată tragedia de la filmări...

2018 va aduce şi o continuare a celebrei pelicule „Deadpool”. Premiera filmului „Deadpool 2” este programată pentru Ziua Copilului, 1 iunie. Ryan Reynolds intră în pielea personajului principal din Marvel Comics şi se va înfrunta cu Cable, interpretat de Josh Brolin. „Deadpool 2” este scris de Rhett Reese, Paul Wernick şi Drew Goddard, scenarişti care au lucrat la primul film, dar regizorul nu mai este Tim Miller, cel care a semnat prima peliculă, ci David Leitch. Toată lumea speră la un succes de public care să facă uitată tragedia morții la filmări a unei cascadoare, într-un accident de motocicletă...

În noiembrie vine peste noi o nouă generație de mutanți!

La 18 noiembrie va avea loc premiera noului film „X-Men: Întunecatul Phoenix” („X-Men: Dark Phoenix”), povestea unei noi generaţii de mutanţi, printre care se află şi fermecătoarea Jean Grey (Sophie Turner), o tânără care începe să manifeste puteri nemaiîntâlnite. Sedusă şi coruptă de puterea extraordinară de care dispune, Jean se transformă în Dark Phoenix, devenind astfel un duşman de temut. Din distribuţie fac parte Jessica Chastain, Jennifer Lawrence, Olivia Munn, James McAvoy, Michael Fassbender.

Mary Poppins se întoarce cu trei zile înainte de 2019

661 25 5„Mary Poppins se întoarce” („Mary Poppins Returns”) abia la sfârșitul anului, în 28 decembrie, la 54 de ani de la premiera primei serii, cu Julie Andrews în rolul principal. În noua peliculă, acţiunea va avea loc în Londra, cu 20 de ani mai târziu decât în prima parte. Studiourile Disney o readuc pe marile ecrane pe faimoasa guvernantă britanică interpretată acum de frumoasa actriță britanică Emily Blunt. „Multipla medaliată” cu Oscar Meryl Streep apare şi ea în noua serie, într-un rol secundar, interpretându-o pe Topsy, verişoara lui Mary Poppins.

„Băieți răi pe viață“ („Bad Boys for Life“), programat inițial să apară în 2017, a fost amânat, aşa că va avea premiera la 28 aprilie. Tot cu Will Smith şi Marthin Lawrence în rolurile principale, a treia serie a francizei „Bad Boys“ se anunţă a fi un film plin de umor şi de acţiune

„Răzbunătorii: Războiul infinitului“ („Avengers: Infinity War“) va avea premiera la 7 aprilie. Aproape toți supereroii din ultimul deceniu se înghesuie într-un film care se anunţă legendar și prin distribuție: Josh Brolin, Scarlett Johansson, Elizabeth Olsen, Chris Hemsworth, Tom Holland, Chris Pratt, Chris Evans