Main menu

header

666 29 1de Roxana Istudor şi Sorin Dumitrescu

Mare parte din lumea social media a felicitat-o pe Paris Hilton cu ocazia logodnei recente cu Chris Zylka. Mai mult decât povestea de dragoste, Paris este ținta urărilor de bine pentru că puțini o recunosc în femeia de afaceri așezată și serioasă de astăzi pe starleta care făcea senzație cu câțiva ani în urmă cu înregistrări scandaloase și cu imagini nu tocmai ortodoxe de la petreceri extravagante...

Relații amoroase eșuate și logodna perfectă

666 29 2Născută la 17 februarie 1981, Paris Whitney Hilton este strănepoata lui Conrad Hilton, fondatorul lanțului de hoteluri cu același nume. A crescut în puf și și-a făcut debutul în modelling în adolescență, semnând un contract cu... „Trump Model Management”, agenție a actualului președinte al SUA. Stilul său de viață a făcut mereu deliciul tabloidelor, mai ales din perspectiva relațiilor amoroase ale starletei. Astfel, iubiții s-au succedat cu repeziciune încă din 1996, când Paris avea 15 ani și a avut o relație cu Randy Spelling, fiul regizorului Aaron Spelling. În perioada 1999-2000, tânăra l-a avut ca iubit pe actorul Edward Furlong. Apoi pe Rick Salomon, fostul soț al actriței Shannen Doherty, de altfel cel care a și realizat și a vândut o înregistrare intimă cu ei doi, intitulată „1 Night in Paris” („1 noapte la Paris”), care a generat o serie întreagă de procese. În 2001, Paris se logodea cu Jason Shaw. Au urmat alte numeroase iubiri fulgerătoare, care nu au durat mai mult de o lună-două. În tot acest timp, petrecerile se țineau lanț. Recent, Paris s-a logodit cu cel care pare să fie alesul, Chris Zylka, actor și model, cu patru ani mai tânăr decât ea. „Am spus Da. Sunt fericită și emoționată să fiu logodită cu iubirea vieții mele, cel mai bun prieten și suflet-pereche, perfect pentru mine în toate sensurile! Este dedicat, loial, iubitor și bun. Sunt cea mai norocoasă fată din lume! Visurile mele s-au împlinit! Mulțumesc că mi-ai demonstrat că basmele sunt reale!”, a exclamat fericită vedeta după ce a fost cerută în căsătorie pe pârtia de schi din Aspen, Colorado, în urma a doi ani de relaţie.

Cumpăna numită închisoare

Unul dintre episoadele care i-au consolidat renumele de „fată rea” a fost arestarea din 2006, când a fost acuzată de a fi condus sub influența băuturilor alcoolice. La finalul procesului, în ianuarie 2007, a primit trei ani de închisoare cu suspendare, o amendă şi reţinerea permisului. Susținuse tot timpul că „a băut o Margarita pe stomacul gol”, dar o lună mai târziu era prinsă din nou la volan și trasă pe dreapta pentru depășirea vitezei legale, deși avea permisul suspendat. A fost momentul în care s-a cerut revocarea suspendării, și Paris a trebuit să meargă la închisoare. „Nu aș putea să trăiesc cu mine însămi dacă cineva ar avea de suferit pentru că eu am condus sub influența alcoolului. Nimeni nu ar trebui să facă așa ceva. Sunt pregătită să suport consecințele faptului că am încălcat termenii impuși de justiție. Nimeni nu este mai presus de lege și nu mă aștept să fiu tratată altfel decât oricine altcineva”, spunea Paris în drum spre arest. Totuși, avocatul i-a obținut un arest la domiciliu în virtutea unei afecțiuni medicale din categoria „anxietății și atacurilor de panică”. Dar acuzarea a făcut recurs și, la 8 iunie 2007, Paris era încătușată și dusă la închisoare. Când a auzit decizia judecătorului, Paris a exclamat: „Nu este corect! Mama!”. Era o schimbare față de declarația dată anterior...

Voluntariat la Spitalul de Copii din Los Angeles

Ce a învățat-o detenția pe Paris Hilton? Potrivit propriei mărturii din cadrul singurului interviu acordat din spatele gratiilor, „la început au fost emoții puternice, cum sunt mânia și supărarea. Dar este o experiență din care voi crește. Am mult timp departe de toată nebunia și de paparazzi să gândesc, să citesc, să scriu. Chiar dacă este cu adevărat greu și oribil episodul, cred că Dumnezeu face toate lucrurile să se întâmple cu un motiv. A sosit momentul să-mi dau seama care este scopul vieții mele”. Era una dintre puținele declarații în care petrecăreața de frunte a Hollywoodului rostea numele Creatorului. Și nu a fost un moment întâmplător. Schimbările din viața lui Paris Hilton după episodul încarcerării s-au succedat la fel de repede ca pe vremuri iubiții de un sezon. A început să se îmbrace foarte diferit față de ținutele care mai mult descopereau, iar cluburile și în general scandaloasa viață de noapte a Hollywoodului au început să-i ducă dorul. „Când a ieșit din închisoare a spus că-și va schimba viața. Acum este foarte implicată în opere de caritate, face voluntariat la Spitalul de Copii din Los Angeles, strânge fonduri pentru cauze nobile”, spunea un apropiat după momentul eliberării lui Paris.

Femeie de afaceri redutabilă ziua, DJ noaptea

666 29 3Cei care și-au închipuit că judecătorii scoseseră petrecăreața rebelă din Paris Hilton au tresărit în 2010, când starleta a fost acuzată că a fumat marijuana în Africa de Sud sau câteva luni mai târziu, când la Las Vegas îi cădea un pliculeț cu droguri din poșetă. Dar după ce a trecut cu bine de aceste episoade nu s-a mai auzit nimic pe direcția aceasta. Paris s-a reinventat. Poate cea mai surprinzătoare postură este cea de DJ: „Îmi place să distrez oamenii. Ziua sunt femeie de afaceri, apoi, seara, sunt DJ pentru fani și mă simt extraordinar”, mărturisea Paris în 2012. Între timp, și iubirea pentru televiziune a făcut-o să se întoarcă pe platouri în 2008, 2009, 2011, cu tot felul de show-uri. În orice caz, tot ce atinge se transformă în aur: cântecele lansate de Paris au devenit hituri, iar cariera de DJ este foarte profitabilă pentru starleta care străbate toată lumea făcând asta. Printre picăturile... artistice a găsit răgazul să lanseze linii de parfumuri și cosmetice care se vând foarte bine (cele dintâi i-au adus un profit de 2,5 miliarde de dolari, fiind întrecute doar de cele care poartă numele lui Liz Taylor), a deschis 50 de magazine, un club în Filipine și trei complexuri de apartamente. „Este departe de a-și fi spus ultimul cuvânt în business, pentru că a anunțat că va mai deschide 200 de magazine și 17 produse noi”, notează publicația „New You”.

„Viaţa este prea scurtă ca să nu ieşi în evidenţă“

„Dumnezeu m-a eliberat“

Paris Hilton declară că a fost ghidată în transformarea care uimește o lume întreagă de un consilier spiritual. „Sufletului meu nu-i plăcea cum eram înainte, și de asta a trebuit să merg la închisoare. Dar Dumnezeu m-a eliberat”, punctează starleta. Iar mama sa, Kathy, insistă asupra activității caritabile a lui Paris: „Avem foarte multe evenimente care se desfășoară fără camere de luat vederi. Lucrăm îndeaproape cu fundații pentru copii, colorăm și coacem prăjituri împreună cu ei. În orice țară ajunge, Paris vizitează un orfelinat”. De asemenea, Paris Hilton contribuie la strângeri de fonduri pentru lupta cu cancerul de sân sau promovează drepturile animalelor crescute pentru blană. Se află printre susținătorii a 25 de organizații care se ocupă de numeroase aspecte ale societății, de la Alzheimer la îmbrăcămintea pentru oamenii fără adăpost.