Main menu

header

671 2 1de Silviu Ghering

Dincolo de propaganda turistică, mai mult sau mai puțin eficientă, România este o minune! O taină... Iar împreună vom descoperi bucuria de a respira aerul tare și curat al bogățiilor și frumuseților uitate ale acestui pământ magic, ţara noastră.

Râşnov, între istorie şi bucuria copiilor!

La 17 kilometri de Brașov, spre Bran și „elvețiana” trecătoare care urmează spre Rucărul Argeșului, pe DN 73, se întinde orașul Râșnov, vegheat de vreo 800 de ani de mândra cetate cocoțată pe o culme de pe DN 1E, care se rupe din centrul localității spre Poiana Brașov. Din drum se poate ajunge sus, la porțile cetății, fie într-o plimbare pe jos de vreun sfert de oră pe serpentinele șerpuind prin pădure, fie cu „titicarul” fugit de pe litoral la munte, autoturismele proprietate personală trebuind să fie lăsate să se odihnească în parcarea de lângă stadionul pe care joacă Olimpic Cetate Râșnov, în Liga a III-a.

Atenție la cavalerii care vă așteaptă în cetate și la...

Din curtea exterioară, vegheată de turnul mare de lângă poartă, iubitorul de istorie poate trăi adevărate clipe de extaz intrând în cetatea propriu-zisă, pe străduțe pietruite, printre bătrâne case ce adăposteau locuințe și ateliere: Casa Fierarului, a Tâmplarului sau a Sticlarului, acum magazine de suveniruri. Puteți învăța să trageți cu arcul, să aruncați toporișca la țintă, să vă duelați cu săbii mari și grele de la „cavaleri” meșteri în mânuirea armelor, îmbrăcați în straie ca pe vremuri. Iar priveliștea care se deschide spre Transilvania îți taie pur și simplu respirația; se văd zeci de kilometri în jur din punctul cel mai înalt al cetății, pornind de la orașul care se așterne la poale, panorama fiind realmente fantastică.

...dinozaurii care vă pândesc în pădure!

După ce v-ați umplut sufletul de istorie și de spectaculos, la coborârea din cetate trebuie să aveți grijă să nu vă mănânce... dinozaurii! Dino Parc Râșnov oferă tuturor, dar mai ales copiilor, un univers cu totul nemaivăzut în Europa de Sud-Est, și anume, 1,6 hectare de pădure plină de dinozauri. În mărime naturală. De toate felurile. 46, mai exact. Care ajung și la 20 de metri înălţime. Există chiar și un traseu bine organizat pe care să îl urmați pentru a descoperi toate speciile de dinozauri care populau planeta înainte de catastrofala ciocnire a Pământului cu un meteorit de 10 kilometri în diametru, în urmă cu aproximativ 65 de milioane de ani, care a dus la distrugerea lanțului trofic și la dispariția uriașei specii de reptile. Distracție plăcută!

Fiecare dinozaur, de la fiorosul Tyrannosaurus Rex până la Velociraptor sau Triceratops, este acompaniat de numele său, informaţii despre perioada în care trăia, cum își procura hrana, în ce zonă geografică se afla, diverse curiozități amuzante și ghicitori interactive pentru cei mici