Main menu

header

680 25 1de Călin Popa şi Adrian Barna

De la coarne din silicon până la implanturi de manete electrice, autointitulatul artist „transuman” și-a pus la încercare limitele fizice în numele adaptării la tehnologie.

Tatuaje ultraviolete și „cicatrificare”

680 25 2În timp ce milioane de oameni fac eforturi îndelungate și costisitoare pentru a deveni perfecți, cu o piele impecabilă, un artist specializat în modificări ale corpului, așa-zis „transuman”, a prezentat unele dintre cele mai bizare modificări la care și-a supus corpul în ultimii 30 de ani. Russ Foxx, din Vancouver, Columbia Britanică, are peste 100 de modificări aplicate corpului său - de la manete electrice implantate în mână până la coarne de silicon în cap. Artistul de modificări corporale, în vârstă de 36 de ani, a realizat zeci de mii de proceduri, multe pe propriul corp, inclusiv o limbă de șarpe despicată, tatuaje ultraviolete și urechi cu vârfurile ascuțite. Alte „opere” neconvenționale includ „cicatrificarea” (o operă de artă zgâriată pe piele, cu rana ce se vindecă sub forma unei „piese de artă”) sau un scarabeu 3D din silicon, implantat sub piele.

Își descuie ușa cu un dispozitiv implantat în propria mână

Russ a devenit fascinat de lumea modificărilor estetice extreme după ce și-a găurit urechile la vârsta de 5 ani, și, până la vârsta de 18 ani, cel care a ajuns între timp proprietarul celebru al unui salon specializat avea peste 50 de piercing-uri în propria față, atrăgându-și porecla de „cutie de luptă”.

„Dacă ar fi să dețin ceva cu adevărat, acela este corpul meu. Văd modificările ca pe o artă, iar trupul meu este pânza. Mă definesc ca un «transuman». Eu evoluez odată cu tehnologia și cu vremurile, și întotdeauna mă upgradez. De când am devenit adult, vizez modificări mai funcționale, care să îmi sporească abilitățile naturale - cum ar fi să îmi pot descuia ușa casei cu un dispozitiv pe care l-am implantat chirurgical în mâna mea. Cu toate acestea, ocazional mă supun unor modificări doar pentru motive estetice”.

Folosește numai materiale de calitate pentru sine și pentru clienți

680 25 3Russ este în prezent pe cale de a-și upgrada coarnele de silicon pe care și le-a montat în cap pentru a „alunga superficialitatea și prejudecățile”. „Am început să modific mai întâi cu piercing-uri în ureche la vârsta de 5 ani, iar în curând am ajuns la colorarea părului în nuanțe vii. Dacă vreți să puneți întrebări unei persoane modificate, așa cum sunt eu, trebuie să aveți întotdeauna aceeași considerație pe care o manifestați atunci când vă apropiați de oricine altcineva”, declară „transumanul”. Russ este foarte mândru de calitatea muncii sale, folosindu-se numai de materiale sigure și de foarte bună calitate atât pentru el însuși, cât și pentru clienții săi.

„Indiferent că sunt tatuaje, piercing-uri sau modificări avansate ale corpului, nu alegeți opțiunea ieftină. Aveți doar un corp, iar sănătatea dumneavoastră este de cea mai mare importanță“ (Russ Foxx)