Main menu

header

683 29 1de Carmen Ciripoiu şi Florica Pintea

Tonică, frumoasă și sinceră, Lavinia Târzianu, talentata prezentatoare a emisiunii „Matinali și populari” de la Etno TV (difuzată de luni până vineri, de la ora 9:00), smulge de la artiștii populari secrete ale vieții, povești și zâmbete. A venit rândul ca Lavinia să-și spună propria poveste despre cum arată adevărata iubire și fericire.

„Toate păpușile mele s-au numit Ingrid”

683 29 2- Treci prin cea mai frumoasă perioadă a vieții, cea a maternității. Dacă prima dată, Dumnezeu ți-a dăruit un băiat minunat, în scurt timp va veni pe lume prințesa familiei…

- Perioada aceasta e o binecuvântare a Domnului, mai ales că vestea celui de-al doilea copil a venit când nu m-am așteptat. M-am gândit că Matias va crește, va merge la grădiniță și abia atunci se va pune problema unui nou bebeluș. Dar planurile s-au schimbat… Vestea că voi fi din nou mamă m-a luat puțin pe nepregătite, mai ales că m-am dezvoltat foarte frumos la postul de televiziune la care lucrez și îmi era teamă că-mi va fi greu. După ce l-am născut pe Matias, nu am stat acasă, m-am întors foarte repede la muncă. El a fost mereu cu mine la serviciu, a dormit în biroul Etno TV, l-am alăptat aici, a mers cu mine în diferite deplasări și nu mi-a fost ușor deloc. Mi-am dat seama că sunt din nou însărcinată imediat după Revelion, când am început să am stări de rău. Când am aflat că voi fi mamă de fetiță, am spus că Dumnezeu mă iubește cu adevărat.

- Te-ai gândit și ce nume îi vei pune micuței?

- Da, Ingrid Patricia. Numele de Ingrid mi-a plăcut de când eram copil, mi s-a părut că are o rezonanță aparte, așa încât toate păpușile mele au fost astfel „botezate”. De-a lungul vremii, am spus mereu că dacă voi avea o fetiță, se va numi Ingrid. Și uite că am ajuns și la acel moment.

„Folosesc ulei de cocos pentru vergeturi”

- De când ești însărcinată, știu că folosești doar produse naturale atât pentru față, cât și pentru corp. Despre ce este vorba?

- Încă din liceu am optat pentru produsele naturale, și în perioada studenției, și asta în primul rând pentru că nu-mi permiteam financiar să achiziționez tot ce voiam, deși tata, care era navigator, ne răsfăța când se întorcea din voiaj cu tot felul de creme de calitate. Apoi am citit în reviste tot felul de sugestii de-ale vedetelor îndrăgostite de produsele naturale și am decis să aleg și eu această cale, pe care să o îmbin cu o alimentație sănătoasă. Am început să utilizez cremele naturale pe care le-a folosit și mama și am suplimentat cu tot felul de uleiuri. Când am rămas însărcinată cu Matias, am descoperit cât de minunat pentru corp este uleiul de cocos prin presare la rece, care mi-a fost și îmi este și acum extrem de util mai ales împotriva vergeturilor și nu numai. Drept urmare, ziua începe cu masaj cu ulei de cocos și se termină tot așa. Pentru păr îmi fac măști cu ulei de măsline, miere și gălbenuș.

- Arăți extraordinar, chiar dacă mai ai puțin și naști. Ce mănânci?

- Foarte multă lume m-a întrebat cum am reușit să slăbesc după prima sarcină, în urma căreia m-am îngrășat 26 de kilograme… Recunosc că în acea perioadă nu m-am abținut să mănânc, dar îmi place să cred că am mâncat ceea ce trebuie. Și asta pentru că niciodată nu am consumat multe calorii. Cât am fost însărcinată cu Matias, dimineața, mâncam des lapte de la țară, cu cereale și fructe, mai ales mandarine și portocale. Acum, mai beau o cafea la prima oră pentru că am tensiunea foarte mică. Nu pot să spun că respect micul dejun cum trebuie, dar când ajung acasă, savurez o porție de supă de pui, bineînțeles crescut tot la țară. Sunt îndrăgostită în această perioadă de brânza cu roșii, salate și foarte multe fructe. Nu-mi plac merele, ca în prima sarcină, dar nu lipsesc niciodată cireșele, căpșunile și pepenele. Cu apa nu m-am împrietenit nici acum prea bine, nu beau doi litri pe zi, cât recomandă medicii, dar încerc să compensez consumând cât mai mult grepfrut şi pepene verde. Îmi plac scoicile, dar și peștele, mai ales plachia, pe care o gătește excepțional soacra mea când merg la Constanța.

„Am o familie acasă și alta la televiziune”

- O perioadă destul de lungă, după naștere, te vei dedica doar bebelușului. Ce îți va lipsi cel mai mult?

- Televiziunea, și spun asta cu lacrimi în ochi. Dacă la primul copil m-am întors la serviciu foarte repede, pentru că s-a și nimerit să nasc în mai, și în septembrie a început un nou proiect, acum nasc în septembrie și trebuie să iau o mică pauză să-mi revin. Care sper să nu fie mai mare de un an…

- În ce fel ți-a schimbat viața emisiunea pe care o faci?

- M-a schimbat din toate punctele de vedere. Eu am o familie acasă și alta la Etno TV. Acest loc de muncă m-a ridicat și m-a făcut să-mi iubesc meseria din tot sufletul. Și asta pentru că am parte de oameni care mă înțeleg, de la care învăț foarte mult, care m-au corectat atunci când am greșit și pe care sper că nu i-am dezamăgit. Criticile nu le-am luat niciodată personal, ci doar ca pe niște lucruri constructive. Și mi-am propus să fac televiziune, indiferent câte piedici voi întâmpina. De altfel, aș suferi pentru orice coleg care ar avea o problemă.

„Mă bucur că artiștii au încredere în mine”

683 29 3- Majoritatea femeilor își doresc să devină mame, însă le sperie perioada sarcinii. Ce sfaturi le dai?

- Nici eu nu am avut o sarcină ușoară cu Matias... Dar știu că fiecare lucru care are un rezultat bun la final implică multe greutăți. Încercări, să le spunem așa. Sfatul meu este ca femeile care vor să devină mame să privească perioada sarcinii ca pe o binecuvântare, pentru că sunt atât de multe doamne care se chinuiesc să aibă copii și nu reușesc... Când l-am adus pe lume pe Matias, am simțit că m-am născut a două oară. Îmi amintesc că eram anesteziată și am spus atunci: „Doamne, nu cred că am făcut atât de mult bine pe Pământ pe cât mi-ai dăruit Tu”. Tocmai de aceea, le spun viitoarelor mame să se bucure de fiecare moment.

- Tinerețe fără bătrânețe înseamnă să iei zilnic vitamine sufletești. De unde își iei energia de a merge mai departe?

- Din rezultele bune pe care le am. Dacă de la o zi la alta, copilul meu face ceva frumos, înseamnă că sunt o mamă bună. Dacă la serviciu totul merge bine, invitații sunt mulțumiți, am o imensă satisfacție. Până și greutățile mă motivează… Mă bucur enorm că artiști mari au prins încredere în mine și mă poartă în suflet și chiar s-au angajat că-mi vor fi invitați și la botez. De altfel, botezul fetiței îl voi face în ianuarie, pentru că e perioada când aceștia nu au atât de multe cântări și-i pot avea lângă mine, să ne bucurăm împreună. Nașii micuței vor fi tot cei care l-au botezat pe Matias și ne-au cununat.

„Acum sunt extrem de fericită“

683 29 4- Care crezi că este formula prin care poți trece prin toate piedicile vieții?

- Dragostea! Fie că e vorba despre cea părintească, fie despre cea a persoanei lângă care ai ales să-ți petreceți tot restul vieții, dragostea de copii, care e supremă, iubirea față de meserie. Toate acestea, îmbinate, mă fac să reușesc să trec peste toate problemele. Când eram mică, spuneam că îmi doresc să fiu fericită, dar nu înțelegeam ce înseamnă cu adevărat. Acum știu. Fericită sunt și când merg la circ cu băiatul meu, când văd un film sau un spectacol, când facem un grătar cu prietenii adevărați. N-am să uit toată viața mea, indiferent unde mă va purta drumul vieții, surprizele pe care mi le-au făcut colegii de la Etno TV de ziua de naștere.