Main menu

header

699 18 1de Adrian Barna şi Eduard Popa

Filmele din seria Rocky sunt binecunoscute în întreaga lume. Încă de la prima apariţie, în 1976, personajul jucat de Sylvester Stallone a devenit rapid îndrăgit. După şase pelicule formidabile care au urmărit povestea lui Rocky Balboa, pugilistul italian care a început de jos şi a ajuns campion mondial, spectatorii au început să descopere un alt personaj din „universul” seriei: Adonis Creed, fiul lui Apollo Creed.

Un motto celebru: „Trebuie să te distrug”

După filmul Creed, apărut în 2015 şi primit bine de cinefili, Sylvester Stallone a decis să vină şi cu un sequel: Creed II. De această dată, Adonis Creed se duelează cu Viktor Drago, fiul lui Ivan Drago. Acţiunea filmului îi va trimite pe fanii seriei spre Rocky IV, apărut în 1985. Atunci, Apollo Creed era omorât în ring de fiorosul Ivan Drago, pugilistul sovietic destinat să ucidă. Fraza „I must break you (Trebuie să te distrug)” a făcut deliciul fanilor, chiar dacă era spusă cu accent rusesc de personajul negativ al filmului.

Florian Munteanu, versiunea tânără a lui Dolph Lundgren

Ca şi în cazul lui Florian Munteanu, Dolph Lundgren era un actor necunoscut atunci când a jucat în Rocky IV. Descoperit de Sylvester Stallone, suedezul era un celebru luptător de arte marţiale în ţara natală şi debutase în cinematografie în filmul „A view to kill”, pelicula a 14-a din seria „James Bond”. „L-am văzut pe Florian sub o presiune uriaşă la filmări. Mi-a adus aminte de mine şi cum eram eu acum 33 de ani, când am jucat în Rocky IV”, a povestit Dolph Lundgren pentru revista Muscle and Fitness din luna octombrie 2018.

Regizorul l-a plăcut din prima pe Flo

699 18 2Filmul Creed II este regizat de Steven Caple Jr., care la 30 de ani a ajuns deja în atenţia caselor de producţie de la Hollywood. Specialiştii îl consideră drept unul dintre cei mai importanţi oameni din noul val al regizorilor. După terminarea filmărilor, Caple a fost foarte mulţumit de prestaţia lui Florian Munteanu. „Empatia lui Flo (n.r. - Florian Munteanu) l-a făcut să fie persoana perfectă pentru acest rol. A fost capabil să-l înţeleagă pe Viktor şi să trăiască această aventură. A muncit foarte mult şi aceste lucruri nu vor trece neobservate de spectatori”, a susţinut Steven Caple Jr. În filmul Creed II vor juca Michael B. Jordan, Florian Munteanu, Sylvester Stallone, Dolph Lundgren şi Brigitte Nielsen.

Bătaie pe bune cu fiul lui Apollo Creed!

699 18 3Michael B. Jordan îl joacă pe Adonis Creed, personajul pozitiv al filmului Creed II. În timpul filmărilor, actorul de 31 de ani a fost nevoit să simuleze scenele de luptă cu Florin Munteanu (interpretul personajului Viktor Drago), însă a existat un moment în care meciul de box a devenit real. Într-una dintre scene, românul i-a aplicat accidental un croşeu lui Michael B. Jordan, însă şi-a dat seama rapid de greşeala făcută. „Am fost foarte impresionat. E un tip dur”, declara Florian Munteanu pentru Muscle and Fitness despre abilitatea americanului să încaseze lovituri mai dure. De altfel, scenele de luptă au fost cele mai dificile, iar Steven Caple Jr. a susţinut că a trebuit să ajusteze aceste momente. „Sunt sigur că MBJ (n.r. - Michael B. Jordan) a primit câteva lovituri mai dure. A trebuit să ajustăm mereu coregrafia pentru scenele din ring, pentru a fi potrivite cu momentele emoţionante din timpul luptei. Am avut o echipă foarte bună de cascadori, care i-a pus la încercare în fiecare zi pe cei doi actori”, a povestit regizorul filmului Creed II.

Cu un buget de 40 de milioane de dolari, filmul Creed II va avea premiera în America la data de 21 noiembrie

„Florian a fost persoana perfectă pentru acest rol. A fost capabil să-l înţeleagă pe Viktor şi să trăiască această aventură“ (regizorul Steven Caple Jr.)

Descoperit de maestrul Irimia

Eduard Irimia (medalion) este managerul lui Florian Munteanu. El l-a descoperit la o gală din Germania şi i-a transmis că trebuie să se axeze mai mult pe actorie în dauna boxului. Cunoscutul promoter a oferit câteva detalii despre românul care face senzaţie la Hollywood şi l-a descris în câteva cuvinte.

- Cum l-aţi descoperit pe Florian Munteanu?

- L-am întâlnit acum doi ani la o gală din Germania şi mi-am dat seama imediat că este făcut pentru actorie. Aveam câteva contacte cu Sylvester Stallone şi când am aflat că e în căutare pentru un actor care să-l joace pe Viktor Drago, m-am gândit imediat la Florian. A fost un casting foarte mişto, prima oară prin Skype. Sunt sigur că o să fie un film foarte bun. Îţi spun şi un lucru de la filmări. Lupta finală are loc într-un ring care este branduit cu logo-ul Superkombat.

- Cum este Florian Munteanu în spatele camerelor?

- Este un băiat cu mult bun-simţ şi foarte bine educat. Este foarte ataşat de familia lui şi mereu îşi consultă părinţii când are de luat vreo decizie importantă. Provine dintr-o familie frumoasă, mama şi tatăl lui au plecat din România chiar înainte de Revoluţia din 1989 şi locuiesc toţi în München.