Main menu

header

705 32 1de Valeria Roman

Nu există concurent care să fi intrat în „iadul” Exatlon și să fi părăsit lupta dură din Republica Dominicană fără să acuze cele mai mici dureri... Roxana Vancea, vedetă tv şi antrenoare de fitness, a pățit-o și ea! S-a accidentat la una dintre dificilele probe și este nevoită să facă recuperare susținută pentru a-și reveni... Absolventă a Facultății de Educație Fizică și Sport, Roxana a iubit dintotdeauna să facă mișcare, așa că intrarea în concurs a fost o adevărată provocare pentru superba româncă. Discuțiile aprinse cu dificilul Giani Kiriță, concurent în sezonul trecut și în prezent antrenor al celor din Echipa Faimoșilor, au fost digerate greu de tânăra de 28 de ani, care a ales pur și simplu să se retragă! Roxana Vancea a marcat astfel o premieră în istoria „Exatlon”, fiind prima concurentă care a cerut să plece acasă fără să fie eliminată sau să se accidenteze grav. Despre toate momentele delicate ale competiției, cele care nu s-au văzut la televizor, dar și despre viitor sau dieta ei care a ajutat-o să slăbească 12 kilograme și să devină un model pentru elevele sale, ne-a povestit chiar vedeta.

„Nu mă regăseam în ceea ce se petrecea acolo, în Dominicană”

705 32 2- Dacă „Exatlon” și propunerea ar fi venit în urmă cu trei ani, când tu nu erai atât de familiarizată cu sportul, ai fi intrat și atunci în concurs?

- Fac sport de foarte mulți ani. Acum trei ani am avut o problemă delicată de sănătate, hormonală, și m-am îngrășat câteva kilograme, dar nu am încetat să fac mişcare organizată nici atunci. Nu știu dacă aș fi acceptat. Cred că da, pentru că e un proiect de televiziune care nu te poate lăsa indiferent. Dar, oricum, mi-am promis să nu accept decât provocări în strânsă legătură cu sportul. Precum „Exatlon”.

- Care ți s-a părut cea mai grea probă de la „Exatlon”? Poți să spui că ai avut și una preferată?

- Proba Carelor Romane mi s-a părut cea mai dificilă! Erau multe trasee interesante. Îmi amintesc în special de cel galben, suspendat, cred că acesta ne-a plăcut tuturor.

- Cu cine te-ai înțeles cel mai bine de acolo și cui nu-i duci dorul?

- M-am înțeles super cu Cristi Pulhac și Yamato Zaharia. Mi-e dor de toți de acolo și sper să îi revăd cât mai târziu, să ajungă în finală...

- Ai stat o lună și o săptămână în concurs, deși fanii tăi te vedeau departe. Îți pare rău că ai ales să ieși?

- Consider că am făcut cea mai bună alegere pentru mine. M-am gândit la familie și la oamenii cu care eu lucrez. Nu mă mai regăseam în ceea ce se petrecea acolo... Am primit mii de mesaje pe reţelele de socializare în care mi se spunea că am luat cea mai bună decizie, oamenii mă susțineau, deci n-am dezamăgit pe nimeni... (Râde)

Accidentare delicată la noada fundului!

- Cum a fost experiența acestor cinci săptămâni petrecute în Republica Dominicană?

- A fost o experiență constructivă. Apreciezi mai mult ce ai acasă, apreciezi mai mult oamenii de lângă tine și pe cei care spun în față ce gândesc, nu prefăcuţii!

- Te-ai accidentat în acest timp?

- Din păcate, da. Şi într-o zonă delicată... M-am accidentat când am sărit de pe tobogan, lovitura a fost la nivelul coccisului (n.r. - osul care este cunoscut în popor sub denumirea de noadă). Fac recuperare zilnic și, peste puțin timp, voi fi ca nouă. Nu este nimic grav, din fericire. Traseele de la „Exatlon” sunt într-adevăr solicitante și trebuie să fii foarte atent, să nu te rupi. De când am venit trag tare să-mi revin și am început și mișcarea.

- Ce ți-a lipsit cel mai mult?

- Comunicarea cu familia și sala. Când m-am întors, am aterizat direct în sală. (Râde)

- Cum te-ai descurcat cu mâncarea, având în vedere că urmezi o dietă specială de întreținere? Dar cu gradele din termometre?

- Mâncam doar proteină, orezul îl dădeam băieților. Fructele, de asemenea, erau în meniul meu. M-am întors și cu vreo trei kilograme în plus. N-am avut mari dificultăţi la acest capitol. În perioada asta acolo e iarnă. Plouă foarte des, nu erau doar zile cu soare. Umiditatea e foarte mare și ajungeam mereu fără suflu la finalul traseelor. Uneori este infernal!

„Iulian va câştiga probabil «Exatlonul»”

705 32 3- Ai o personalitate vulcanică, așa cum te-au descris adversarii?

- Da. Spun mereu ce gândesc. Sunt prea sinceră și pe mulți îi supără adevărul. E periculos să spui ce gândești când nu ești prost... (pare puţin dezamăgită)

- Ce nu s-a văzut la televizor? Care a fost adevăratul motiv al conflictului cu Giani Kiriță?

- Nu a fost un conflict. Am încercat să port un dialog, chiar am încercat, nu am reușit și am preferat să mă retrag. Nu m-am dus acolo să mă cert cu nimeni. E un subiect încheiat, i-am dat oricum prea multă importanță.

- Cine crezi că este favoritul actualului sezon și de ce?

- Iulian. Toată lumea îl vedea foarte bun și spectaculos acolo.

- Te-ai întors de ceva timp în țară. Concurenților din sezonul trecut le-a fost greu să revină la programul lor obișnuit de somn. Tu cum te-ai reacomodat?

- Mi-am revenit repede. Călătoresc destul de des și sunt obișnuită cu schimbările de fus orar. Mi-a fost mai greu la antrenamente, obosesc mai repede, gâfâi, e mai solicitant. Aşa îmi trebuie! (Râde)

Se vede mămică..., dar în niciun caz mireasă!

- Ce au spus părinții tăi după participarea la „Exatlon”?

- Le-am dat emoții mari. Mama mea se ruga zilnic să vin acasă. Ei mă susțin în tot ceea ce fac și știu că nu-i dezamăgesc niciodată.

- Ce sfaturi ți-au dat înainte de concurs?

- Să nu mai spun mereu ce gândesc. Şi n-am reuşit să mă abţin... Şi să am grijă la accidentări.

- Cum stai cu viața amoroasă? E cineva special?

- Momentan, nu.

- Te vezi curând la casa ta, poate cu un copil?

- Căsătorită nu mă văd niciodată, dar cu un copil mă văd.

- Ți-ai făcut planuri pentru Sărbătorile de iarnă? Care e obiceiul de Crăciun care se păstrează în familia ta?

- Pentru mine Sărbătorile sunt în familie. Mama și mătușile mele fac cele mai bune prăjituri. La Novaci, acolo unde eu petrec mereu Sărbătorile, în fiecare an merg în „Colindeț” (o sărbătoare a oltenilor). Baţi tot satul și primești nuci, colaci și mere. E minunat!

10.000 de euro lunar a primit Roxana Vancea pentru participarea la „Exatlon“, acesta fiind unul dintre contractele-record oferite concurenţilor la show-ul de pe Kanal D

A slăbit 12 kilograme cu o minune de dietă proteică

- Cât ai reușit să slăbești de când ai adoptat acest nou stil de viață și care este programul tău alimentar?

- Am slăbit 12 kilograme! Mănânc trei mese și două gustări. Am un regim echilibrat bazat pe proteine, carbohidrați sănătoși, grăsimi esențiale și hidratare potrivită.

- În ce constă dieta ta minune?

- Dieta e bazată pe multe proteine. Dimineaţa îmi fierb câteva albuşuri, la prânz consum carne slabă de pui, de curcan sau pește, legume la grătar sau la abur. Între mese, la gustări, mănânc caju crud, care este foarte sănătos şi bun, în acelaşi timp și iaurturi. Beau foarte multă apă. Chiar și 5 litri pe zi. Dulciurile sunt cele care îmi dau bătăi de cap. Recunosc că mai scap câte o prăjitură, iar cheesecake-ul este preferatul meu. Dar nu e o dietă grea...

„L-am ajutat pe Gabriel Cotabiţă să-şi revină“

705 32 4- Unde te pot găsi cei care ar vrea să-i ajuți să scadă în greutate și să se dezvolte armonios?

- Antrenez la „Exclusive fitness” de vreo trei ani și sunt imaginea acestei săli de 6 ani.

- Care este cea mai mare performanță a ta ca antrenor de fitness?

- Toate elevele mele au rezultate. Am avut la antrenamente o fată care a slăbit nu mai puţin de 30 de kilograme în jumătate de an. Ea avea probleme de sănătate și a fost nevoită să-și schimbe radical ritmul de viață.

- Ce vedete s-au antrenat cu tine?

- Pe Gabriel Cotabiță l-am îndrumat să facă exercițiile potrivite și cu precauție la sală, mai ales că e de notorietate că problemele lui de sănătate au început chiar din cauza efortului fizic neporţionat.