Main menu

header

708 31 1de Luana Mare şi Alexandru Brădescu

Marele premiu oferit de revista TAIFASURI abonaţilor săi în cadrul concursului „100 de premii Taifasuri la 100 de ani de România”, un autoturism marca Dacia Logan, a ajuns săptămâna trecută la câştigătoarea desemnată prin tragere la sorţi: Zaman Cătălina Marilena, din Buzău. Tânăra, stabilită în Olanda, este o cititoare fidelă a revistei şi, pentru a intra în posesia premiului, a străbătut mii de kilometri, tocmai până la Bucureşti.

„Părinţii îmi trimit revista în Olanda periodic”

- Cum aţi aflat că aţi devenit câştigătoarea unui asemenea premiu?

- De doi ani locuim eu şi soţul meu în Olanda şi într-o zi de vineri m-a sunat socrul şi mi-a spus că am câştigat o Dacia Logan la revista TAIFASURI. Aflase şi el de la vecini care au văzut tragerea la sorţi la televizor, în direct la Etno TV. Nu mi-a venit să cred că am un asemenea noroc. Am refuzat să mă bucur până nu a apărut revista în care erau specificaţi câştigătorii. Apoi, tatăl meu mi-a trimis o poză cu ziarul şi cu numele meu câştigător. Atunci mi-am dat seama că nu mai este nicio îndoială: chiar eu eram câştigătoarea marelui premiu. A fost surprinzător şi pentru faptul că nu am făcut niciun demers special pentru a participa la această tragere la sorţi. Eu doar am făcut un abonament la revista preferată. A fost o surpriză extraordinară! Ne-am bucurat foarte mult şi eu, şi soţul meu. Am venit în ţară special pentru acest premiu. Ne-am luat o scurtă vacanţă. (râde)

- Locuiţi în Olanda şi citiţi acolo revista TAIFASURI?

- Chiar dacă locuim în Olanda, am făcut abonament în continuare în ţară, şi mama îmi trimite periodic revista în Olanda. Sunt o cititoare fidelă de mulţi ani. Am cumpărat-o cu drag totdeauna. Îmi plac în primul rând sfaturile pentru menţinerea sănătăţii, paginile cu şi despre plante, cu leacurile, îmi plac CD-urile inserate, horoscopul, informaţiile despre artişti, despre terapii. De altfel, cam toate informaţiile. Este o publicaţie dragă, pe care o citesc în întregime. Şi eu, şi familia mea.

„Extragerea a avut loc de ziua soţului meu şi a venit ca un mare cadou pentru amândoi”

708 31 2- Sunteţi norocoasă de obicei? Aţi mai câştigat vreodată premii de acest fel?

- Este primul premiu pe care-l câştig până acum, un premiu important. Nu am mai avut noroc niciodată la astfel de loterii. Probabil că de aceea nici nu mi-a venit să cred că am câştigat. Voi păstra maşina şi o voi lua în Olanda. Extragerea a avut loc chiar de sărbătoarea Sfântului Ilie, ziua de nume a soţului, şi a venit ca un cadou pentru amândoi. Ne-am bucurat enorm!

- Intenţionaţi să reveniţi în ţară definitiv?

- În viitorul apropiat nu cred că ne întoarcem.

„Voi lua Loganul în Olanda. Bine că e pe benzină, că ne rupeau taxele”

- În Olanda aveţi maşină?

- Da, avem o maşină acolo, o Mazda, dar aceasta este binevenită pentru că amândoi am fi avut nevoie, amândoi avem permis de conducere. Sunt foarte încântată că este cu motor pe benzină, pentru că acolo, în Olanda, sunt foarte mari taxele pentru o maşină pe motorină. Pentru noi ar fi fost foarte greu de plătit. Acum o să ne fie mai simplu...

- Din ce parte a judeţului Buzău sunteţi?

- Eu sunt chiar din oraşul Buzău, iar soţul meu este din comuna Stâlpu. Abonamentul l-am făcut chiar la Stâlpu, pentru că în oraş nu găseam mereu ziarul în cutia poştală. Mai dispărea din când în când. Aveţi probabil mulţi fani... De aceea am făcut abonamentul la Stâlpu pentru că ştiam că acolo vine la timp şi nu dispare niciodată. Acum am revenit în ţară pentru o scurtă perioadă, un concediu în care vom înscrie maşina, apoi ne întoarcem în Olanda. În România aveam o firmă de transport, dar ca orice mici întreprinzători aveam tot felul de probleme. Ne-am gândit să încercăm totuşi să plecăm din ţară şi nu ne pare rău.

- Ce studii aveţi?

- Am absolvit liceul în Buzău, apoi m-am înscris la facultate tot în oraşul meu, unde am studiat Economia Comerţului şi Turismului, dar nu am practicat niciodată. M-am căsătorit la 23 de ani şi am înfiinţat împreună cu soţul firma de transport, deci am lucrat pentru firma noastră. În Olanda lucrăm la un abator, dar condiţiile de lucru de acolo sunt net superioare celor din România. Şi drumurile sunt mai bune, mai late. Totul diferă. Când venim în ţară, ne reamintim de toate motivele pentru care am ales Olanda în detrimentul ţării noastre.

- Sunteţi o persoană credincioasă?

- Cât de cât, da. Avem o biserică aproape de noi, cu preot român. Este la vreo 20 de kilometri de casa în care locuim. Mulţumim din nou pentru tot!

100 de premii a oferit revista Taifasuri abonaţilor săi fideli în anul în care România a împlinit 100 de ani! Pe lângă Dacia Logan, au mai fost 5.000 de euro cash şi 95 de drapele tricolore