Main menu

header

708 27 1de Luana Mare şi Florica Pintea

Cu cât parfumul este mai plăcut şi are amestecuri sofisticate, de uleiuri esenţiale naturale, dar şi cu accesorii scumpe, cu atât preţul acestuia creşte. Casele renumite realizează ediţii limitate ale unor produse ce au preţuri ce pornesc de la câteva mii de dolari şi ajung la peste 100.000 de dolari un recipient. Reţetele acestor parfumuri rămân secrete de producţie, şi chiar dacă se pot recunoaşte unele ingrediente din compoziţie, cantităţile în care sunt făcute combinaţiile (şi care pot schimba total mirosul unui produs finit) rămân necunoscute în afara laboratoarelor care le-au realizat. Iată un top al celor mai scumpe parfumuri din lume:

Baccarat - Les Larmes Sacrees de Thebes

Readuce mirosurile Egiptului Antic

708 27 2Parfumul „Baccarat - Les Larmes Sacrees de Thebes” (Lacrimile sacre ale Tebei) costă 6.800 de dolari sticluţa de 30 ml şi a fost conceput de Christine Nagel, inspirându-se din tot ce înseamnă cultura egipteană. Se vinde într-o sticlă preţioasă de cristal. A fost realizat în 1998 în ediţie limitată şi au mai rămas câteva flacoane pe piaţă, acestea fiind puse în vânzare la Roja Dove Haute Parfumerie din Harrods, Londra. Are miresme ce amintesc de ritualurile din Egiptul Antic, iar din compoziţie nu au lipsit uleiurile esenţiale de mir, tămâie, chihlimbar, iasomie, muşcată, ylang ylang, busuioc, lemn de santal şi mosc.

Notorious

Cu bujor alb, patchouli şi iris pentru femeia îndrăzneaţă

708 27 3Inspirat de frumuseţile din epoca de aur a Hollywoodului, Notorious a fost creat de parfumierul Olivier Gillotin pentru casa Ralph Lauren şi este destinat femeilor îndrăzneţe, sexy, misterioase, puternice. Costă 3.540 de dolari un flacon şi se poate achiziţiona numai de la Harrods. Acest parfum a fost etichetat şi clasat drept cel mai cumpărat parfum de până acum, de cei bogaţi în perioada Sărbătorilor. Notorious îmbină esenţele de floare chocolate cosmos, coacăze negre, piper roz, bergamotă italiană, bujor alb, garoafe, mosc, patchouli, vanilie şi iris. Notele de vârf sunt aromele fructate şi condimentele, urmate treptat de notele florale ce le acoperă discret pe cele de mosc şi de cacao. Notele de bază ale parfumului duc spre eleganţă absolută şi strălucire.

Caron’s Poivre

Parfumul fantezist cu aromă de piper şi mosc

708 27 4„Poivre”, creat de casa Caron în 1954, înseamnă „piper” în traducere din limba franceză, iar titlul a făcut posibilă dezvăluirea, la vremea respectivă, a unei părţi din reţetă: combinaţia de piper negru şi roşu. „Caron’s Poivre” este o combinaţie de lavandă, iasomie, lăcrămioară, garoafă roşie, lemn de santal, cedru, tonka şi mosc, ingrediente ce îl transformă într-un parfum îndrăzneţ. Este vândut într-o sticluţă încrustată cu multe cristale, iar preţul unui parfum „Caron’s Poivre” este de 2.200 de dolari.

Clive Christian No.1

Iasomie indiană, lemn de orris şi santal

708 27 5Parfumul „Clive Christian No.1” a fost folosit de Katie Holmes în ziua nunţii sale cu Tom Cruise, iar acest eveniment i-a adus notorietatea. Este o combinaţie extravagantă cu note de iasomie indiană, mandarină şi lemn de santal, cu aroma de bază a lemnului orris şi ylang-ylang. Parfumul costă 2.150 de dolari, preţ ce include un flacon din sticlă lucrată manual, împodobit cu un diamant de cinci carate.

Original Chanel No.5

Declaraţia de eleganţă cu note de ylang-ylang

708 27 6O sticluţă din ediţia limitată a parfumului „Original Chanel No.5” costă 1.850 de dolari, iar reţeta a rămas secretă până în prezent. Notele de vârf ale parfumului „Original Chanel No.5” provin din ylang-ylang şi neroli, urmate de trandafiri şi iasomie, iar notele de bază sunt cele de lemn de santal şi vanilie. Vanilia a transformat parfumul într-unul senzual, întrucât aceasta este cunoscută ca afrodisiac şi a devenit, între timp, un standard în industria parfumurilor. Un alt produs din ediţia limitată, „Chanel Grand Extrait” ajunge la 4.200 de dolari sticluţa de 30 ml.

Eau d’Hadrien

Arome de citrice pentru un drum spre victorie

708 27 7Parfumul „Eau d’Hadrien” a fost creat de Annick Goutal, o pianistă laureată, care şi-a dorit ca produsul să ofere fiecărei femei care l-ar folosi ideea că orice drum duce spre victorie. Parfum de citrice, Annick Goutal Eau d’Hadrien este rezultatul unor amestecuri perfecte de grepfrut şi lămâi siciliene. O sticluţă din acest parfum costă 1.500 de dolari.

Hermes 24 Faubourg

Floral-fructat

708 27 8Lansat în 1995 de casa Hermes în cantitate limitată (doar 1.000 de sticluţe), „24 Faubourg” a fost inventat spre a combina extravaganţa cu feminitatea. Este un parfum feminin, sofisticat şi extrem de seducător, delicat, floral-fructat cu note de citrice. Esenţele parfumului sunt cele de bergamotă, portocală, piersică, hyacinth, tiară, flori de portocal, iasomie, santal, patchouli, chihlimbar, vanilie. Se vinde în sticluţe de cristal la preţul de 1.500 de dolari.

Shalini by Shalini

Parfumul femeii romantice

708 27 9Creatorul parfumului „Shalini” este Maurice Roucel, care l-a conceput special pentru femeile romantice. Este un parfum floral creat special pentru a elibera stările de visare şi romantism. „Shalini by Shalini” are note de ylang-ylang, coriandru şi neroli, lemn de santal, vanilie şi tuberoză. O sticlă de „Shalini by Shalini” costă 900 de dolari.

Imperial Majesty

Diamantul casei Clive Christian

Parfumul Imperial Majesty, realizat de casa britanică Clive Christian’s, este cel mai scump din lume, având un preţ de 215.000 de dolari sticla de 500 ml. A fost lansat în anul 2006, se produce la comandă şi este livrat într-un flacon cu rama de aur şi cu un diamant de cinci carate, montat pe sticluţă, al cărui preţ este de 200.000 de dolari. Se vinde numai în sticlă de 500 ml, iar Clive Christian a declarat că, până acum, a avut un singur cumpărător care a achiziţionat mai mult de o sticlă, un afacerist din China care a dorit să rămână anonim. Doar pentru o picătură din acest parfum sunt necesari 170 de trandafiri din care se extrage uleiul esenţial. Costisitorul produs necesită un an întreg de procesare. Creatorul nu ascunde faptul că, la baza acestui parfum, stau 200 de ingrediente printre care: ylang-ylang, ananas, pruna mirabelle (un sortiment deosebit de prune galbene), piersici albe, trandafir, iasomie, orris, garoafă roşie, balsam benjoin, seminţe tonka plus cea mai extravagantă aromă folosită de Clive Christian până în prezent, şi anume, vanilia tahitiana. Printre fanii parfumului se numără Elton John, Katie Holmes şi Victoria Beckham.