Main menu

header

710 25 1de Laura Zmaranda şi Eduard Popa

Se spune că florile sunt luminile Pământului. Într-adevăr, florile aduc lumină oriunde s-ar afla. Mai ales în case, pe care le îmbogăţesc prin frumuseţea şi gingăşia lor. Şi pentru că în timpul Sărbătorilor de iarnă fiecare dintre noi pregăteşte un decor în căminul său ne-am gândit să vă oferim câteva sugestii pentru realizarea unor aranjamente florale deosebite şi pentru care nu trebuie să alocaţi un buget mare. De fapt, pentru unele dintre aceste decoruri florale costurile sunt zero. Simplitate şi eleganţă, iată cuvintele care definesc următoarele aranjamente florale.

Transformaţi floarea comună a Sărbătorilor de iarnă folosind spray argintiu

710 25 2Steaua Crăciunului, denumită ştiinţific Euphorbia Pulcherrima sau Poinsettia, este probabil floarea-simbol a Sărbătorilor de iarnă. În anotimpul rece este nelipsită din florării şi din casele oamenilor. Această plantă, cultivată de azteci în scopuri medicinale, pentru combaterea febrei în special, a devenit mai populară în Europa începând cu anul 1960. Datorită culorii sale vibrante, Poinsettia poate fi folosită pentru a realiza decoruri în acord cu spiritul Sărbătorilor de iarnă. Pentru a crea un strop de farmec, vopsiţi ghiveciul florii cu argintiu metalic şi folosiţi sclipici sau spray argintiu pentru a da frunzelor câteva nuanţe din această culoare.

Următorul decor este la fel de simplist, dar cu aceeaşi notă de sărbătoare. De data aceasta puteţi folosi plante cu flori miniaturale, foarte delicate, cu tulpină lungă, subţire şi fără foarte multe frunze. Este suficient ca pe suportul pe care se află ghivecele cu flori să presăraţi crenguţe de cedru, tuia sau brad pentru a avea un decor elegant prin simplitatea pe care o afişează.

Roşu şi verde. Acestea sunt cele două culori pe care vi le recomandăm pentru următorul decor floral. La fel ca şi cele prezentate anterior, este foarte simplu de realizat. Ca sursă de inspiraţie s-au folosit crenguţe înalte de Ilex verticillata, o specie nativă Americii de Nord. Dacă nu găsiţi în florării astfel de crenguţe, le puteţi înlocui cu succes cu crenguţe de măceş, Rosa Canina, care sunt extrem de asemănătoare. Puneţi-le într-o vază înaltă, transparentă, plasaţi alături o vază de dimensiuni mai mici cu flori roşii, folosiţi câteva globuri pentru a completa aranjamentul şi astfel aţi obţinut un decor tradiţional de Crăciun.

Cu doar câteva globuri aşezate lângă ghiveci sau lângă vază obţineţi un aranjament sofisticat

710 25 4Următoarele flori propuse pentru înfrumuseţarea decorurilor de Sărbători fac parte din categoria plantelor suculente. Este vorba despre Sedum, iarba grasă şi Hydrangea, cunoscută popular sub numele de hortensie. Deşi sunt flori cultivate în general în grădini şi care înfloresc la începutul verii sau până spre toamnă, se pretează şi pentru cultivarea în ghiveci. Dacă aveţi astfel de flori, le puteţi folosi într-un mix pentru a recrea decorul pe care vi-l propunem. Însă pentru că elementul de bază al acestui aranjament este culoarea verde, aveţi posibilitatea să folosiţi orice alte plante care au aspectul la fel de bogat. Pentru a conferi strălucire, strecuraţi în aranjament frunze false aurii.

Trandafirii sunt întruchiparea eleganţei, aşa că îi puteţi include şi în decoraţiunile pentru Crăciun. Este suficient să aveţi o vază, câteva fire de trandafiri şi crenguţe de pin strecurate în acest buchet. Aşa veţi obţine un aranjament floral foarte simplu, dar care va părea în acelaşi timp foarte sofisticat.

Dacă vreţi să schimbaţi cromatica specifică Sărbătorilor de iarnă, albastrul este o culoare care cu siguranţă se va integra armonios în decor. Folosiţi crenguţe de brad, flori albe şi globuri sau decoraţiuni albastre, verzi. Simplu, dar foarte elegant

Puteţi crea un decor minimalist care să imite un peisaj natural doar cu scoarţă de copac, muşchi de pământ şi flori. Ca să fie o reproducere cât mai fidelă, asiguraţi-vă că scoarţa de copac este integră şi că poate acoperi în întregime vaza în care vor fi puse florile şi crenguţele de pin. Aşezaţi muşchii de pământ de jur-împrejurul scoarţei şi amplasaţi strategic figurine miniaturale întruchipând păsărele

710 25 5Iată un aranjament care vă va lua mai puţin de câteva minute pentru a-l realiza, dar care va completa armonios atmosfera pe care vreţi să o creaţi în casa dumneavoastră de Sărbători. Floarea folosită este crinul, crenguţe de brad şi de măceş, iar pe post de vază folosiţi un ceainic, de preferat alb. Prindeţi de ceainic o fundă în nuanţele culorii crinului, aşezaţi lângă el globuri colorate şi asta este tot

Pe o tavă aşezaţi vaze mici sau chiar pahare şi în fiecare dintre ele puneţi trandafiri tăiaţi aproape de floare, frunze de leandru sau crenguţe de brad. În centrul decorului puteţi pune o vază încăpătoare în care să introduceţi o lumânare şi globuri