Main menu

header

710 24 1de Laura Zmaranda şi Alexandru Brădescu

Nu este suficientă magie în timpul Sărbătorilor de iarnă dacă nu oferim cadouri. Şi cele mai frumoase daruri sunt acelea care au un dram din sufletul nostru. De aceea venim în atenţia dumneavoastră cu câteva propuneri pentru a vă putea realiza singuri cadourile pe care vreţi să le oferiţi. Astfel economisiţi bani, reciclaţi lucrurile inutile, vă petreceţi timpul într-un mod relaxant şi vă dezvoltaţi imaginaţia. Ce cadouri handmade puteţi face?

Prefaceţi o cană banală într-una cu personalitate

710 24 2Pentru că mulţi dintre noi îşi încep dimineţile cu tabieturi legate de savurarea ceaiului sau a cafelei, cănile sunt un cadou care sigur va fi apreciat. Şi este grozav că folosind resurse minime puteţi transforma total o cană banală. Puteţi, spre exemplu, să creaţi un fel de hăinuţă personalizată cu motive specifice Sărbătorilor de iarnă. Materialele de care aveţi nevoie pentru realizarea ei sunt o pânză de fetru, puteţi alege culorile care vă plac, elastic subţire şi nasturi. Pentru a stabili dimensiunile cu care veţi lucra aveţi nevoie de riglă, cretă de croitorie, foarfecă, cutter, aţă şi ac. Prima etapă presupune măsurarea circumferinţei cănii pe care vreţi să o înveliţi în fetru. Apoi începe exerciţiul de croitorie. Prindeţi pe una dintre margini nasturi pe toată înălţimea bucăţii de pânză şi folosiţi elasticul pentru a realiza găicile de prindere a nasturilor. Practic, aceasta a fost cea mai dificilă etapă. Urmează apoi partea de design în care trebuie să vă lăsaţi purtaţi de imaginaţie pentru a crea elementele decorative ce vor fi prinse de pânză. Pentru a nu fi o discrepanţă între materialele folosite este indicat să folosiţi tot fetru.

Dulciuri puse în recipiente în formă de elfi şi oameni de zăpadă

710 24 3Dacă vreţi să oferiţi un cadou haios şi dulce, următoarea propunere este perfectă. Puteţi face elfi, oameni de zăpadă sau chiar pe Moş Crăciun folosind doar câteva elemente. Aveţi nevoie, în primul rând, de un recipient de plastic rotund şi transparent care se desface de la jumătate, şnururi în culori diferite, roşu, verde, argintiu şi ciocolăţele sau alte dulciuri înfoliate în ambalaje cu aceleaşi culori. Mai aveţi nevoie de nasturi albi şi negri, lipici, bandă adezivă roşie, albă şi neagră, hârtie autocolantă aurie (sau sclipici auriu pe care să îl lipiţi de hârtie). Începeţi prin a umple recipientele cu dulciurile sortate pe culori, roşu pentru Moş Crăciun, verde pentru elfi şi argintiu pentru omul de zăpadă. Ca să transformaţi recipientul într-un Moş Crăciun veritabil, folosiţi banda adezivă neagră pentru a sigila porţiunea unde se îmbină cele două jumătăţi ale globului de plastic. Pentru a recrea catarama aurie a centurii moşului folosiţi hârtia autocolantă aurie sau pe care a fost lipit în prealabil sclipici auriu. La final prindeţi o agăţătoare şi cadoul este gata pentru a fi oferit. Pentru realizarea elfilor sau a oamenilor de zăpadă urmaţi paşi similari. Umpleţi recipientele cu dulciuri, verde pentru elfi, argintiu pentru omul de zăpadă. Lipiţi trei nasturi negri pe omul de zăpadă, folosiţi o fundă supradimensionată şi cadoul este gata. În cazul elfilor, folosiţi benzile adezive de culoare albă şi roşie. Puneţi întâi banda albă, apoi folosiţi şi banda verde, dar cu atenţie pentru a păstra un contur de alb. Lipiţi apoi un nasture alb și creați agățătoarea. Elful este, de asemenea, gata.

Reciclaţi borcanele din bucătărie pe post de glob de zăpadă

710 24 4Dacă anotimpul preferat al celui căruia urmează să îi oferiţi cadoul este iarna, atunci puteţi realiza un glob în interiorul căruia să recreaţi un peisaj specific acestei perioade. Va fi un cadou care va păstra esenţa Sărbătorilor şi a iernii chiar şi atunci când vor apărea primele semne ale efemerităţii ei. Pentru a-l realiza aveţi nevoie de un borcan, un material de etanşare antirugină pentru capac, apă distilată sau fiartă şi răcită la temperatura camerei, glicerină, sclipici, răşină epoxidică şi figurine pe care să le ataşaţi de capacul borcanului. Prima etapă în realizarea globului presupune curăţarea temeinică a borcanului. Apoi, cu ajutorul răşinei epoxidice lipiţi figurinele de capac. Lăsaţi-le la uscat până aveţi certitudinea că sunt foarte bine lipite. Deja sunteţi aproape de finalizarea globului. Tot ce mai trebuie să faceţi este să umpleţi borcanul cu apa distilată sau fiartă, să puneţi glicerina, care va ajuta particulele de sclipici să plutească lin şi, fireşte, sclipiciul. Introduceţi figurinele în borcan, închideţi foarte bine borcanul şi cadoul este gata pentru a fi oferit.

Fiecare dintre noi are nevoie din când în când să citească un mesaj motivaţional. Şi dacă aveţi puţină imaginaţie puteţi folosi o bucată de lemn şi diferite materiale precum sclipici, lână sau mărgeluţe pentru a o transforma într-un cadou de Sărbători. Stilizaţi bucata de lemn cu o culoare plăcută, neutră, apoi scrieţi cu un creion cuvintele pe care vreţi să le transmiteţi. Puneţi lipici incolor pe amprenta creionului şi folosiţi sclipiciul, mărgelele sau lâna pentru a realiza cuvintele. Iubire, speranţă, pace, dăruire, bucurie, toate într-un cadou handmade pentru Crăciun.

Pentru împachetarea cadourilor puteţi folosi crenguţe de leandru, tuia sau brad, conuri, batoane de scorţişoară sau felii deshidratate de lămâie. Toate acestea vor adăuga un plus de personalitate cadourilor pe care le oferiţi

Sticle personalizate haios pentru domni

710 24 6Uneori cele mai dificile cadouri de cumpărat sunt cele pentru domni. Dacă nu aveţi nicio idee despre ce cadou ar trebui să le oferiţi, puteţi cumpăra o sticlă cu băutură. Şi pentru a fi în acord cu spiritul Sărbătorilor de iarnă o puteţi personaliza într-un mod haios. Pentru asta aveţi nevoie de fundă în culorile alb şi roşu şi câteva accesorii de craft precum ochii mobili autoadezivi, un ciucuraş rotund pufos şi sârmă pluşată. Tot ceea ce trebuie să faceţi este să legaţi funda de gâtul sticlei, să lipiţi pe post de nas ciucuraşul şi să modelaţi din sârma pluşată cornele de ren. La final, sticla va semăna întocmai cu acest animal asociat Sărbătorilor de iarnă. Cu doar câteva elemente veţi reuşi să creaţi un cadou practic şi haios.