Main menu

header

711 18 1de Călin Popa şi Raluca Ogaru

Nimeni nu poate - și nu trebuie - să fugă de strălucire în sezonul minunat al Sărbătorilor de iarnă. Cuvântul de ordine pentru finalul de an este accentul de îndrăzneală suprapus peste estetică, desen, volum, culoare și, firește, sclipire. Cele mai în vogă trenduri ale marilor creatori au anunțat că materialele și accesoriile strălucitoare sunt comandamente ale ținutelor de Crăciun și de Revelion.

Negru cu accesorii opulente

Crăciunul şi Revelionul reprezintă două „momente-cheie” ale finalului de an. Sărbătorim alături de cei dragi, facem bilanţul anului şi, mai presus de toate, privim cu încredere şi speranţă către viitor. În aceste momente vrem să arătăm fermecător, să ne simţim bine şi să fim admirate, aşa că este foarte important ce culori alegem să purtăm, mai ales că avem de onorat numeroase cocteiluri, baluri, concerte şi petreceri. S-a demonstrat ştiinţific că alegem culorile în aşa fel încât să reflecte starea noastră de spirit, dar şi viceversa. Strălucirea este obligatorie în zilele de sărbătoare, așa că aveți de unde alege, indiferent care este nuanța dumneavoastră preferată. Culoare pasională, puternică, cu o doză de sex-appeal „roşul” rămâne vedeta Sărbătorilor de iarnă. Este evident că veți asocia roşul cu Crăciunul, dar este bine să purtaţi această culoare şi de Revelion. Optați pentru rochii de seară lungi, în nuanţe seducătoare, pentru a face o puternică declaraţie de stil şi pentru a nu trece neobservată în noaptea dintre ani. Detaliile strălucitoare, marcate de accesorii sau un imprimeu care să vă scoată silueta în evidență, sunt tendințe obligatorii la trecerea lui 2018 și debutul lui 2019. La polul opus oarecum, negrul semnifică misterul, dar şi spiritul introvertit. Este o alegere cu care nu puteţi da greş la o petrecere, dar trebuie animat prin accesorii strălucitoare şi opulente, cea mai bună asociere de Sărbători fiind cu bijuteriile masive aurii. Indiferent ce culori alegeți, de Sărbători trebuie să străluciți, aşa că alegeți culoarea care vă pune în valoare și care vă face să vă simţiți bine.

Franjuri sclipitoare și animal print „glossy”

711 18 2Potrivit specialiștilor „Vogue”, țesăturile animal print au rămas și în 2018 vedete ale podiumurilor de modă. Într-o infinitate de variațiuni, s-au desprins din trendul general prin faptul că au devenit „glossy”, jucăușe, cu texturi strălucitoare, care au dat un plus de modernitate acestui tip de imprimeu. De asemenea, și-au demonstrat și versatilitatea: aceeași fustă animal print strălucitoare poate fi folosită și dimineața, și seara, la masa de Crăciun în familie, cu o bluză de șifon. Un alt trend care permite practic o imaginație fără limite este de sorginte western: franjurile. Și dacă tot suntem în plin sezon al bradului împodobit și al serilor minunate în familie, franjurile de pe mânecă sau de la poalele fustei trebuie neapărat să fie strălucitoare și să se legene fermecător în timp ce dansați la o petrecere animată. În sezonul 2018-2019, franjurile strălucitoare sunt o reinterpretare a stilului anilor 1920 și, cu siguranță, dacă le veți purta, nu veți rămâne în anonimat.

Pliseuri somptuoase

711 18 3Stiliștii de top din toată lumea au apelat și în 2018 la toată strălucirea anilor 1980. Piesele, accesoriile și stilul de discotecă, cu toată amplitudinea sa de culoare, nu pot lipsi din arsenalul ținutei de Sărbători. Esența acestui trend este „prea mult nu este destul”, așa că nu ezitați să adăugați strălucire pe pleoape, pe bluzele îndrăznețe, să purtați pantaloni stil Beyoncé, captivanți și spectaculoși, evident din material strălucitor, și să accesorizați cu piese care să reflecte și să capteze toată lumina din jur. Tocurile împodobite sau o pereche de cercei care să transmită mesajul exuberanței sunt detalii cum nu se poate mai în tendințe. De asemenea, materialele luxoase plisate au fost o mare declarație de modă în 2018 și sunt piese de rezistență și pe perioada Sărbătorilor. Feminine, avantajând orice siluetă și făcându-ne mai înalte și mai suple, fustele plisate care vin tot din anii 1980, cu tot farmecul lor, sunt în acest sezon neapărat strălucitoare, creând un joc de lumini cu fiecare mișcare. Argintii sau aurii, cu un top de catifea, vor fi senzația oricărei petreceri.

Designer Mané Virdee: „Sărbătorile și vestimentaţia luxuriantă merg mână în mână”

Unul dintre creatorii de modă în mare vogă este britanica de origine indiană Mané Virdee, ale cărei creații au devenit sinonime cu strălucirea exotică. Virdee este atât de captivată de piesele sclipitoare care pot face parte din orice ținută, încât le promovează chiar și pe tricourile de fiecare zi. Pentru petrecerile acestui sezon, indiferent că sunt concerte de colinde, cine liniștite în familie sau spectacole în aer liber, accesoriile pline de strălucire sunt la ordinea zilei. „Sărbătorile și ținutele luxuriante merg mână în mână. Eu cred că acest lucru este extraordinar și aceasta este perioada în care atâția oameni diferiți, atâtea personalități distincte, cu atâtea gusturi variate, au sclipirea în comun”, spune Virdee. Designerul recomandă pentru Sărbătorile 2018-2019 „să nu lăsați barierele să vă oprească, străluciți în vestimentație și accesorii și continuați să străluciți apoi și în viața de zi cu zi”.

Una dintre cele mai spectaculoase tendințe ale sezonului 2018-2019 este revenirea în forță a rochiei din lamé, variațiune reinterpretată pe senzualitatea și somptuozitatea ținutelor divelor din anii 1930

Pământiu şi auriu

711 18 5Foarte mulți designeri de top au decis că nuanțele de maro, culorile pământului, sunt „noul negru” în acest final (și început) de sezon. Cu precădere Christian Dior a ținut să demonstreze că, folosit cu stil, maroniul este clasic, uimitor și cald. Această rechemare spre pământ prin arta ținutei trebuie neapărat combinată cu un auriu cu milioane de reflexii, ca pentru orice eveniment special. Ansamblurile pe aceste tonuri pot fi marele câștig al unei ținute memorabile, tonul galbenului bogat făcând o combinație perfectă cu un make-up strălucitor pe ochi foarte bine conturați.