Main menu

header

715 27 1de Carmen Ciripoiu şi Alexandru Brădescu

Unii afirmă că forma sa e inspirată de cea a Soarelui și a Lunii, iar alții susțin că spațiul descris de inel leagă lumea cunoscută de cea necunoscută. Indiferent de ceea ce spune legenda, un lucru e cert: inelul de logodnă proslăvește iubirea. Iată care au fost cele mai scumpe inele de logodnă din toate timpurile.

Prințesa Diana și safirul oval cu 14 diamante mici

Momentul cererii în căsătorie de viitorul soț stârnește emoții, crește bătăile inimii și provoacă uneori lacrimi tinerii care, flatată de faptul că este cea aleasă, dar și uluită de bijuteria care i s-a pus pe deget, uită să spună acel mult așteptat „Da”. Ce-i drept, nu orice femeie se bucură de un inel de logodnă care să îi taie răsuflarea, însă celebritățile au primit întotdeauna de la iubiții lor inelele care i-au lăsat pe toți muți de uimire. Nicio astfel de bjuterie nu a captat mai mult atenția vreodată ca cea a prințesei inimilor, Diana. Dar atunci când prințul Charles a cerut-o în căsătorie, nu a avut un inel pregătit, iar Dianei i-a trebuit o bijuterie potrivită cu noul său statut de membru al familiei regale britanice. Toată lumea s-a gândit la o bijuterie scumpă, neapărat un diamant unicat de multe carate. Casa Garrard i-a prezentat atunci câteva modele, dar toți au rămas surprinși când Diana a ales un safir oval, albastru, înconjurat de 14 diamante mici. Culmea este că inelul, care a făcut parte din catalogul de bijuterii al casei regale, a costat la acea vreme doar 28.000 de lire sterline, deși acum e cotat la 300.000 de lire sterline. Cu toate acestea, inelul cu pricina a devenit un simbol al angajamentului şi, la căsătoria prinţului William, fiul cel mare al Dianei, cu Kate Middleton, acesta i l-a dăruit logodnicei.

Pe degetul lui Beyonce stă o bijuterie de 5 milioane de dolari

715 27 2Când rapperul Jay Z s-a hotărât să îi ceară mâna celebrei Beyonce, a știut că trebuie să achiziționeze un inel pe măsura talentului viitoarei soții. În consecință, acesta a reușit să-i smulgă frumoasei cântărețe mult așteptatul „Da”, după ce i-a pus pe deget un inel din aur alb de 20 de carate, împodobit cu diamante de 18 carate, al cărui preț s-a ridicat la suma de… 5 milioane de dolari. Celebră și deopotrivă controversată, Paris Hilton, descrisă drept o celebutantă, adică un amestec între celebritate și debutantă, nu s-a lăsat mai prejos când a spus că vrea să aibă pe mână un inel care să tulbure mințile altor femei. Și visul i-a fost împlinit, când iubitul său, Paris Latsis, i-a dăruit un inel de logodnă din aur alb, cu diamante de 24 de carate. Într-un cunoscut refren de-al său, Marilyn Monroe a spus că „diamonds are a girl’s best friend” („diamantele sunt cele mai bune prietene ale unei fete”). Dacă însă duritatea diamantului garantează trăinicia fericirii cuplului respectiv, este o întrebare la care cu greu se poate răspunde. Sau poate reușește să o facă Melania Trump, cea de-a treia soție a lui Donald Trump. Nu de altceva, dar atunci când a fost cerută în căsătorie de actualul președinte al Statelor Unite ale Americii, aceasta a primit un inel de logodnă în valoare de 2 milioane de dolari, faimos pentru că este realizat cu unele dintre cele mai clare și prețioase diamante: Graff. În ceea ce o privește pe Kim Kardasian, gurile rele spun că inelul de logodnă pe care l-a primit de la Kris Humphries a semănat izbitor cu cel al lui Paris Hilton și a costat 2 milioane de dolari. Este de înțeles de ce aceasta nu a renunțat la el după ce mariajul s-a destrămat. Și asta doar după… 75 de zile.

29 de diamante pentru Catherine Zeta Jones

715 27 4Chiar dacă o perioadă a susținut că nu vrea să renunțe la doliu, fosta primă doamnă a Americii, Jackie Kennedy a lăsat totuși garda jos când a primit de la miliardarul grec Aristotel Onasis un senzațional inel de logodnă cu un diamant enorm, tăiat din cel mai mare diamant găsit vreodată în lume, celebrul Lesotho, din Africa de Sud. Se spune că atât de mult i-a plăcut, încât, temându-se să nu îl piardă, Jackie a purtat bijuteria doar de două ori, păstrând-o în seiful unei bănci. După moartea acesteia însă, inelul a fost vândut pentru suma de 2,59 de milioane de dolari. Dacă relația dintre Ben Affleck și Jennifer Lopez nu a durat, chiar dacă aceasta a fost extrem de fericită când a primit de la celebrul actor un inel de logodnă de 1.200.000 de dolari, iubirea dintre Catherine Zeta Jones și Michael Douglas e la fel de proaspătă ca atunci când acesta și-a demonstrat dragostea pentru frumoasa brunetă, oferindu-i o adevărată operă de artă: un inel cu 29 de diamante. Din topul celor mai frumoase inele de logodnă face parte și bijuteria pe care Elisabeth Taylor a primit-o de la Richard Burton. Este vorba despre un inel cu cel mai mare diamant din lume, faimosul Krupp Diamond, de 33,19 carate, pe care actrița l-a poreclit The Egg, pentru că era mare aproape cât un ou de găină.

Aur pur pentru Halle Berry

715 27 5200.000 de dolari. Atât a costat inelul din aur alb cu diamante care i-a fost pus pe deget lui Halle Berry de Olivier Martinez. Dar acesta nu e o bijuterie ca oricare alta, pentru că este realizată din aur pur, prelucrat conform unei tradiții vechi a poporului fenician și încrustat cu simboluri ale acestuia. Cât timp au fost împreună, Angelia Jolie și Brad Pitt au dat dovadă de discreție și de modestie, așa că nu a mirat pe nimeni nici inelul pe care acesta i l-a dăruit iubitei sale, o bijuterie realizată de un maestru de la Beverly Hills, care a uimit prin eleganță și finețe, al cărui preț s-a ridicat la 250.000 de dolari. Un loc special în rândul inelelor de logodnă primite de celebritățile lumii îl ocupă și cel al frumoasei Jessica Simpson, în valoare de 100.000 de dolari, din aur galben, cu un safir oval în mijloc şi un diamant de-o parte şi de alta. Cunoscând cât e de capricioasă, Nick Cannon i-a dăruit cântăreţei Mariah Carey un diamant translucid, de 10 carate, aproape de mărimea unui cub de gheață, pentru care a scos din buzunar nu mai puțin de 2,5 milioane de dolari. Din nefericire însă, căsnicia celor doi s-a destrămat după doar câțiva ani, dar Mariah și Nick au rămas prieteni de dragul gemenilor.

Respectând idealurile ecologice și vegane ale actriței, inelul lui Nathalie Portman este format dintr-un diamant antic, tăiat rotund, iar diamantele din pavé sunt certificate ecologice

Pe locul 1 tronează cel al Annei Kournikova

715 27 6Pe locul 1 tronează cel mai scump inel de logodnă din istorie, cel primit de Anna Kournikova de la iubitul său, Enrique Iglesias. Inelul cu diamant, înconjurat de două pietre roz de 11 carate, a fost estimat la nu mai puțin de 6 milioane de dolari. Nu la fel de satisfăcute au fost când au primit inelele de logodnă Britney Spears, căreia i s-a pus o bijuterie de 90.000 de dolari, Drew Barrymore, care a fost surprinsă cu un inel de 80.000 de dolari, Victoria Beckham, care are în custodie o bijuterie de 65.000 de dolari, sau Nicole Kidman, al cărui inel de logodnă se ridică la valoarea de 45.000 de dolari.