Main menu

header

732 31 1de Silviu Ghering şi Sorin Dumitrescu

Focul de la Notre Dame ar fi fost prezis de Michel de Nostredame (14.12.1503 - 2.07.1566), cunoscut sub numele de Nostradamus, într-un text scris acum 464 de ani. Un lector de la Universitatea Berkeley (California, SUA), profesoara de engleză Jessica Adams, a observat pe blogul său că Nostradamus a folosit cuvântul „emoții”, așa cum a făcut și președintele francez Emmanuel Macron în reacția sa la incendiul care a distrus o parte din celebra catedrală.

70% dintre relicvele sacre din sacristie au fost distruse

La 15 aprilie 2019, un incendiu izbucnit pe acoperișul Catedralei Notre-Dame din Paris a cauzat pagube importante celebrei clădiri. Turnul și acoperișul s-au prăbușit, iar numeroase opere de artă au fost afectate considerabil. Se crede că focul a pornit de la mansardă, în jurul orei 18:50, când catedrala era deschisă turiștilor. O slujbă religioasă era programată în acel moment, între orele 18:15 și 19:00. Potrivit martorilor oculari, ușile catedralei au fost închise brusc în timp ce ei încercau să intre, iar un fum alb începuse să coboare de pe acoperiș. Fumul a devenit rapid negru, indicând un incendiu major. Poliția a evacuat rapid Île de la Cité și a închis accesul pe insulă. Un purtător de cuvânt al Brigăzii de Pompieri din Paris a anunțat că au fost angrenați 500 de pompieri. Potrivit unui purtător de cuvânt al catedralei, o parte dintre lucrările de artă erau deja înlăturate dinaintea renovării, în timp ce mai multe relicve sacre erau ținute în sacristie. Aproximativ 70% au fost distruse.

Sute de milioane donate pentru refacerea catedralei

732 31 2Președintele Emmanuel Macron a anunțat că a lansat un fond de strângere de fonduri internațional pentru reconstruirea Catedralei Notre-Dame. Antreprenorul și miliardarul francez François-Henri Pinault s-a angajat să sprijine refacerea celebrei clădiri cu 100 milioane de euro. Curând după aceea și miliardarul Bernard Arnault, proprietarul LVMH (Louis Vuitton Moët Hennessy, cea mai mare companie producătoare de bunuri de lux din lume), a promis încă 200 milioane de euro pentru restaurarea „acestei extraordinare catedrale, simbol al Franței, al patrimoniului său și al unității franceze”.

„Capul lui Berbec, Jupiter și Saturn, Dumnezeu veșnic, ce schimbări pot fi așteptate? După un secol lung, răul se va întoarce Franța și Italia, ce emoții vei suporta?“ Michel de Nostredame, în cartea sa „Les Propheties” (1555)

Harta astrală a evenimentului

  • Data: 15 aprilie 2019, ora 18:50
  • Locul: Paris, arondisment 4
  • Soare: 25°26' în Berbec, Ascendent: 6°08' Balanță
  • Luna: 4°00' Fecioară, Mijlocul Cerului 7°43' Rac
  • Dominant: Peşti, Balanță, Capricorn
  • Venus, Saturn, Jupiter
  • Case 6, 4, 7 / Apă, Pământ / Mutabil
  • Astrologia chineză: Porc de Pământ
  • Numerologie: Pista de naștere 22

Chiron este la „capul” sau la începutul semnului zodiacal Berbec, un semn de Foc dinamic și puternic. Chiron este la 3 grade în Berbec aici, exact în conjuncție cu Luna la 3 grade în Fecioară. Uranus este la 2 grade în Taur. Jupiter este la 24 de grade în Săgetător, semnul care guvernează religia, făcând aspecte astrologice periculoase cu Pluto la 23 de grade în Capricorn și Venus la 23 de grade în Pești. Capricornul este un simbol al structurii, tradiției și înființării temeinice. Peştii guvernează creștinismul - cei doi pești sunt simbolurile timpurii ale creștinismului. Saturn este la 20 de grade în Capricorn, în conjuncție cu Nodul Sud la 21 de grade Capricorn - din nou, aceasta este o imagine a ierarhiei, monumentelor și tradiției. Nodul Nord la 21 de grade în Rac, în semnul patriotismului, al familiei, al casei și al țării, stă opus.