Main menu

header

735 28 1de Călin Popa şi Alexandru Brădescu

Hotelurile standard și-au epuizat atracția de când turismul de masă a început să aibă pretenții tot mai mari. Pentru a face față concurenței acerbe, unii investitori și-au folosit imaginația și astfel au apărut unele dintre cele mai bizare unități de cazare, care atrag valuri de vizitatori care caută experiențe cu totul inedite.

Cava & Mastinell. Sticle de vin

735 28 2Hotelul Cava & Mastinell, din Vilafranca del Penedés (în apropiere de Barcelona), știe câte ceva despre măiestria vinurilor. Împrejmuit de vaste întinderi viticole, locul are o arhitectură gândită care seamănă cu o grămadă enormă de sticle înghesuite pe un raft. Peste acestea tronează un acoperiș-mozaic, creat în memoria lui Antoni Gaudí. În interior nu există stavilă la vinurile din care turiștii pot gusta sau din activitățile aferente. Terapia cu vin, care include masajul, este doar una dintre ac- tivitățile pentru care acest hotel merită fiecare bănuț.

Dog Bark Park Inn. Un Beagle uriaș

Dog Bark Park Inn, hotelul bed&breakfast din partea central-nordică a statului Idaho, SUA, ilustrează perfect forma unui câine Beagle. La interior, laitmotivul este același - decoruri și obiecte cu temă canină, multe dintre ele create de artiștii rezidenți. Pentru o priveliște impunătoare oferită de împrejurimile rurale, turiștii urcă până la ultimul etaj al clădirii, numit „Botul”, care oferă o priveliște unică asupra preeriei din jur.

Norrqvarn Hotell & Konferens. Scorbură cu tarif pe noapte

735 28 3La prima vedere, Norrqvarn Hotell & Konferens este doar un hotel standard cu facilități de ultimă generație pentru organizarea de conferințe. Surpriza este în interior, unde există două opțiuni bizare de cazare sub acoperișul în forma unei ciuperci de pădure și cu camere pe un trunchi de copac. Frigul aprig din Suedia face turiștii să rezerve în ciudata unitate de cazare doar între lunile mai și septembrie. Trunchiul Troll și cabinele Ciupercii, așa cum sunt cunoscute bizareriile, se află în vecinătatea Canalului Göta, din Lyrestad.

Faralda. O macara deasupra Amsterdamului

După o renovare meticuloasă, o veche macara s-a deschis în 2014 sub forma hotelului de lux Faralda. Camerele se află la 50 de metri deasupra șantierului naval NDSM. Cele trei apartamente ale hotelului, „Secret”, „Free Spirit” și „Mystique”, sunt mobilate într-o manieră extravagantă și au acces la un jacuzzi în aer liber și oferă cele mai spectaculoase vederi panoramice din întregul Amsterdam. De asemenea, Farada pune la dispoziția amatorilor de senzații tari tot ce trebuie pentru a putea face bungee-jumping chiar de pe hotel.

Nine Hours. Capsula viitorului

O experiență cu adevărat științifico-fantastică se poate trăi la Hotelul Nine Hours, din Kyoto, Japonia. Aici, șederea propriu-zisă se rezumă la o oră pentru duș plus șapte ore pentru somn într-o capsulă monocromatică spațioasă. Se mai acordă o oră pentru trezitul de dimineață, apoi turiștii sunt îndemnați să iasă să exploreze orașul, cu toate minunățiile sale.

La Balade des Gnomes. Gnomi și legende

Într-o lume tot mai obsedată de ființe fantastice și de toată cultura pe care au generat-o, era firesc să existe și un hotel cu trimitere direct la toate acestea. Unitatea La Balade des Gnomes, din Durbuy, Franța, propune o experiență inedită. Fiecare dintre cele zece apartamente spune o poveste: Camera „Legenda Trolilor” se potrivește perfect fanilor filmelor fantasy, „Macquarie Island” are un pat în formă de barcă și propria-i plajă cu nisip, astfel că este potrivit pentru cei care apreciază vederea la mare, iar „In a Moon Neighbourhood” („În Cartierul Lunii”) se pășește direct în spațiul cosmic. Pentru o călătorie cu adevărat legendară se poate rezerva apartamentul duplex „The Trojan Horse” - „Calul Troian”.

Seaventures Rig Resort. Cazare pe mare

În largul coastelor malaeziene cineva a avut ideea ca o platformă petrolieră să fie transformată în unitate hotelieră. Așa a fost inaugurat un paradis pentru pasionații de scufundări, Seaventures Rig Resort, care are 27 de camere de toate tipurile și multe facilități. Turiștii dau năvală pentru poziționarea în „Triunghiul de Corali” și pentru fauna marină variată ce înoată chiar sub hotel. Pe platformă se găsesc și un minicinema, un spațiu pentru karaoke, baruri și un fost heliport transformat în terasă.

Hang Nga. Casa din copac

Hang Nga, cunoscută și ca „The Crazy House’ („Casa Nebună”) este un hotel cât se poate de inedit. Proiectată de legendarul arhitect impresionist Dang Viet Nga, unitatea a fost construită în 1990, cu scopul de a semăna cu o așezare de basm, coborâtă direct din imaginația marilor artiști. Astăzi, acest hotel întortocheat a devenit un simbol al diversității și invențiilor. Pe lângă exteriorul cu totul aparte, interiorul oferă scaune-ciupercă, sculpturi înfățișând animale și zece apartamente, fiecare cu propria tematică - camera tigrului, a vulturului, cangurului și a furnicilor.

Spitbank Fort. Apărarea maritimă

Un fort naval construit pentru a apăra Portul Portsmouth de atacurile lui Napoleon al III-lea, Hotelul Spitbank Fort, din Marea Britanie, este acum unul dintre cele mai inedite și exclusiviste hoteluri. Pentru a ajunge aici este nevoie de o traversare cu barca, iar în interior există nouă apartamente cu paturi super-king size, tavane înalte de cărămidă roșie și mobilă luxoasă. Pe lângă aceste dotări, hotelul pune la dispoziția vizitatorilor săi trei baruri, o pivniță cu vinuri, câteva camere cu jocuri și un jacuzzi pe acoperiș. Uriașul far roșu ce tronează deasupra fortului oferă priveliști magnifice asupra coastei de sud a Angliei.

V8. Pentru pasionații de mașini

735 28 4La hotelul V8, din Stuttgart, Germania, se poate face un selfie memorabil într-unul din cele zece apartamente decorate special pentru a aminti de mașinile care au făcut istorie. Camerele au design Bauhaus tipic sau temă originală legată de automobile. Paturile sunt de-a dreptul în mașinile pe care le iubesc atâția pasionați - Cadillac, BMW, Mercedes etc. Decorul este pe măsură, în jur fiind doar piese, motoare, accesorii și toate cele de care iubitorii de motoare nu se pot lipsi în nicio zi.

Conestoga Ranch. Trăsuri cu coviltir

Tot pentru pasionații de tematica Vestului Sălbatic există ferma Conestoga, din Utah. Amplasată în inima Parcului Național Yellowstone, această unitate oferă un camping de poveste, înlocuind corturile cu o variantă luxoasă a trăsurilor cu coviltir folosite cândva de pionierii care au colonizat America. În aceste spații originale există frigider, paturi duble și alte câteva utilități care să nu lase turiștii să uite că sunt în vacanță.

Pioneertown Motel. O călătorie în Vestul Sălbatic

Pioneertown Motel, din California, a fost inaugurat în 1946, la inițiativa actorilor de Hollywood Roy Rogers, Gene Autry și a altor câțiva investitori ambițioși. A fost gândit ca un loc dedicat filmărilor și care să întruchipeze un oraș tipic Vestului Sălbatic și, în același timp, să ofere găzduire vedetelor de cinema. Pioneertown Motel trimite turiștii direct în vremea lasourilor, include un salon clasic, o închisoare, un padoc și câteva buticuri. Aici s-au filmat numeroase filme și seriale celebre din 1940 și 1950, iar astăzi vizitatorii pot mânca o porție sănătoasă de costițe de porc în timp ce în ureche sună muzică country live sub soarele deșertului.

Wigwam Motel. Cultura nativilor americani

735 28 5Un punct de reper hotelier care evocă lumea indienilor americani, pe celebra Route 66, este lanțul de moteluri Wigwam, cunoscute şi sub numele de „satele Wigwam”. Fără să-și fi pierdut cu nimic farmecul, deși se apropie de venerabila vârstă de un secol, aceste unități oferă o experiență inedită, în camere construite în formă de tipis, care amintesc de cultura fascinantă a celor care sunt parte integrantă a civilizației americane.

Jumbo Stay. Somn în Boeing 747

Nopțile de la Hotelul Jumbo Stay, din Stockholm, se petrec într-un Boeing 747 - 212B, din 1976. Împătimiții pilotajului se pot bucura de confortul unei astfel de cabine, cu camere amplasate printre pârghii și cadrane, în vreme ce iubitorii clasicului pot alege camera „obișnuită” a unui călător de la clasa întâi. Hotelul se află la mică distanță de Aeroportul Arlanda din capitala Suediei.

Knight’s Glamping. Cavaleri în turnir

Knight’s Glamping este o călătorie în Evul Mediu și o experiență care implică petreceri în jurul focului, sub clar de lună și corturi ce țin loc de acoperiș, ca pe vremea cavalerilor aflați la turnir. Poziționată pe domeniul Leeds Catle, din Kent, Marea Britanie, unitatea oferă acces și la Castelul Leeds, pentru a întregi o vacanță medievală memorabilă.

Hotelul Sala Silvermine, din Suedia, oferă 15 camere la unele dintre cele mai mari adâncimi din lume, în regim de hostel, în subteran. Telefoanele mobile nu au semnal aici, iar singurul mijloc de comunicare cu recepția este printr-un… walkie-talkie

Chitara de 137 de metri

Primul hotel din lume în formă de chitară va fi deschis în toamnă, în Florida de Sud, Statele Unite ale Americii. În valoare de 1,5 miliarde de dolari, Guitar Hotel este construit în oraşul Hollywood ca parte a unui proiect mai vast de extindere a două complexuri. Designul hotelului îmbrăcat în sticlă, reprezentând două chitare spate în spate, imită fidel forma instrumentului muzical al cărui nume îl poartă. Înaltă de 137 de metri, unitatea de cazare va avea 638 de camere şi apartamente de lux şi va pune la dispoziţia oaspeţilor un spa de 500 de metri pătraţi şi mai multe restaurante. La baza clădirii, oaspeţii pot înota pe sub cascade, se pot relaxa în cabane private sau pot practica sporturi acvatice într-un lac artificial uriaş. Hotelul se va deschide oficial pe 24 octombrie.

Hotelul Queen Mary a fost cândva un vas de linie ce a navigat prima dată în 1936, înainte de a fi folosit ca operator de transport de trupele americane, în cel de-Al Doilea Război Mondial. Vasul este mai mare decât Tita- nicul și, începând din 1967, a fost folosit atât ca hotel, cât și ca muzeu, în Long Beach, California.

Huzhou Hot Spring Resort. O potcoavă luminată

Sheraton Huzhou Hot Spring Resort este un hotel de lux situat în Huzhou, China. Este supranumit Horseshoe Hotel (Hotelul Potcoavă), datorită formei sale. Unitatea este structurată pe 27 de etaje și se află pe Lacul Tai, între Nanjing şi Shanghai. Această unitate pare, mai ales noaptea, o potcoavă luminată în mijlocul apei.