Main menu

header

737 25 1de Călin Popa şi Adrian Barna

Când vine vorba despre divertisment, puține locuri au mai multe de oferit decât un parc de distracții. De la copii la seniori, cu toții ne putem găsi relaxarea și amuzamentul în aceste spații gândite pentru bună dispoziție cu un strop de magie. Iar Europa este plină de astfel de parcuri tematice, în care starea de bine este garantată.

Germania Europa Park

737 25 2Cel mai mare și mai vizitat parc de distracții din Germania se află în Rust, la 90 de kilometri de Basel. Odată ajunși, intrați în atmosfera a 15 lumi, de la Franța la Islanda sau Irlanda, redate prin intermediul arhitecturii, vegetației specifice sau a delicioaselor preparate culinare, și vă bucurați de cele peste 100 de atracții, de la roller-coaster-uri pentru toate vârstele și până la Atlantica SuperSplash. Show-urile de toate felurile sunt captivante, dat fiind faptul că sute de artiști au conceput zeci de ore de entertainment pur. Europa Park primește chiar și copii sub 4 ani, care au parte de programe adecvate vârstei și intereselor lor.

Phantasialand

737 25 3Tot în Germania, la 30 de kilometri de Köln, se mai află un parc ce își așteaptă oaspeții cu chef de distracție cu 30 de atracții împărțite în șase lumi tematice, toate pline cu oferte de activități care mai de care mai surprinzătoare. Iubitorii de viteză și de adrenalină își pot testa limitele cu Black Mamba, Talocan sau Mistery Castle, în vreme ce micuții se aventurează pe tobogane, în caruseluri și în tot soiul de roller-coaster-uri adecvate vârstei lor. Copiii de toate vârstele sunt bineveniți la show-urile inedite, cu muzică antrenantă și efecte speciale. În plus, cazarea la hotelurile care țin de parc include alte și alte distracții.

Serengeti Park

Africa întreagă, cu animalele ei fabuloase și impunătoare, și-a găsit locul la 55 kilometri de Hanovra, în Serengeti Park, unul dintre cele mai iubite parcuri de distracții din Europa, unde peste 1.500 de animale ocupă spații generoase, într-un concept inovator, ce oferă o experiență la limita dintre o grădină zoologică și un parc național. Dincolo de asta, însă, aici vă așteaptă și safari-uri pe apă sau în junglă, plimbări cu double-decker-ul, show-uri și atracții pline de adrenalină, precum Kumba-Twister sau Victoria-Freefall-Tower. Puteți petrece și câteva nopți în cabane cu atmosferă tipic africană, înconjurați de animalele sălbatice. Accesul este permis pentru copii de toate vârstele.

Spania PortAventura

737 25 4La doar o oră distanță de Barcelona se află un parc ce își merită pe deplin locul printre cele mai populare parcuri de distracții din Europa, care vă invită să pătrundeți în șase lumi diferite, din Polinezia în Mexic și din Mediterana în îndepărtata China. Ferrari Land, un templu dedicat vitezei, inovațiilor tehnice și adrenalinei, cel mai înalt și mai rapid roller-coaster de pe continent, show-uri inedite, Caribe Aquatic Park, insula tropicală care adună cascade, plante și o barcă de pirați pentru a recrea o atmosferă exotică, toate acestea fac parte dintr-un arsenal al distracției care nu poate fi ratat. În plus, parcul este situat la doar un kilometru de plajă.

Italia Gardaland

737 25 5Chiar lângă Lacul Garda, la doar câțiva kilometri de Verona, Italia, se află un complex ce se numără printre cele mai populare parcuri de distracții din Europa, cu 32 de atracții organizate în patru sate tematice. Există aici un roller-coaster virtual Shaman, care include un zbor în lumea amerindienilor din Rocky Mountains, Oblivion sau alte curse ultrarapide, iar cei mici au o mulțime de activități dedicate, de la roller-coaster-ul Mammut din Polar World la tururi prin Fantasy Kingdom cu Funny Express sau reprezentațiile de circ de la Gardaland Sea Life Aquarium.

Anglia Legoland

Ce copil nu s-a jucat măcar o dată cu faimoasele piese LEGO? În Londra există Lego Land, un spațiu magic, în care copiii se întâlnesc cu cavaleri, cercetaşi sau piloţi, pot zbura deasupra copacilor pentru a scăpa de dragoni sau pot trăi o experienţă subacvatică. Totul se petrece într-un cadru de poveste, care va stârni imaginaţia celor mici. În hotelurile tematice ale parcului, distracţia nu se opreşte nici pe timpul nopţii. Nu este de mirare că Legoland atrage la Londra peste 2.250.000 de turişti în fiecare an.

Austria Prater

737 25 6Parcul de distracţii Prater, din Viena, este de poveste, mai ales dacă vă concentraţi atenţia asupra roţii gigantice Ferris, cu o vechime de peste 100 de ani, transformată în simbolul capitalei Austriei. Când veţi ajunge aici veţi întâlni aventura, tradiţia şi farmecul vienez, toate concentrate într-unul dintre cele mai faimoase parcuri din Europa. În plus, pe lângă atractivele puncte de distracţii, dispuneţi de o impresionantă zonă verde, unde veţi putea alerga, vă veţi plimba cu bicicleta sau înota. Trenuleţul în miniatură vă conduce în cele mai frumoase zone de relaxare ale Praterului vienez. Intrarea este liberă!

Parcul de distracţii Efteling, din Olanda, ascunde o pădure plină de mistere, cu case ale gnomilor, poteci încărcate de magie şi papagali povestitori

Franţa Disneyland Paris

Personaje de basm sau de desene animate, castele, adrenalină în carusel, peșteri și tot ce poate crea imaginația pentru cei mari și cei mici. Acestea sunt doar câteva dintre reperele parcurilor de distracții care atrag milioane de turiști și spre care se îndreaptă încontinuu fantezia copiilor. O mulțime de astfel de atracții magice inspirate de cele mai fanteziste povești ale copilăriei vă așteaptă la Disneyland Park, situat la doar 45 de minute distanță de aeroportul Charles de Gaulle din Paris. Insula Aventurilor, labirintul lui Alice din Țara Minunilor, ținutul lui Indiana Jones și multe altele, inclusiv o vizită la Walt Disney Studios, sunt adevărate escapade în timp și spațiu, fascinante și pentru adulți, și pentru copiii care se entuziasmează în fața personajelor de basm întâlnite aici sau a cascadelor de artificii care se revarsă, seara, peste castelul Frumoasei din Pădurea Adormită. Parcul este complet echipat astfel încât să primească și bebeluși - de la atracții pentru ei la cărucioare, servicii de baby-sitting și meniuri adecvate lor, toate gândite anume ca să facă vacanța familiilor cu copii cât mai specială.