Main menu

header

762 10 1de Carmen Ciripoiu şi Florica Pintea

Dintotdeauna vi s-a spus să țineți mereu capul sus, să nu vă lăsați învinsă de nimeni și de nimic, într-un cuvânt să fiți mereu o femeie puternică. Dar oare e atât de ușor, când viața și-a arătat colții și nu doar o dată? Dacă țineți cont de sfaturile de mai jos, veți vedea că problemele nu vi se vor mai părea atât de grele și veți învăța că întotdeauna trebuie să mergeți mai departe. Iată câțiva pași simpli.

Nu mai fugiți de probleme

Nu există nimeni pe lume care să nu aibă greutăți și sigur nu va fi deloc ușor să le dați la o parte. Cu o condiție însă: să nu mai fugiți de probleme. Pentru că tocmai acesta este scopul vieții, să le înfruntați și să nu vă lăsați învinse niciodată. Pentru ca la final să deveniți cele mai puternice femei. Mai mult decât atât, dacă nu ați făcut-o până acum, a venit momentul să învățați să spuneți nu, fără a da niciun fel de alte explicații așa cum ați făcut o lungă perioadă de timp. Nu vă place ceva la locul de muncă? Spuneți, fără frica că mâine nu veți mai fi acolo. Până la urmă, există un proverb care spune că cel care schimbă locul, schimbă și norocul. Sunteți într-o relație care vă sufocă, însă vă e teamă că veți rămâne singură? Plecați cât mai repede, pentru că ce e al dumneavoastră va veni mai repede decât vă așteptați. O femeie puternică pune punct și o ia mereu de la capăt.

Nu vă mințiți!

Ați avut mereu o părere nu tocmai bună despre felul în care arătați? Vi s-a părut că alte femei sunt mai frumoase și mai elegante? Ce mai stați, atunci? Faceți ceva în acest sens și cât mai repede cu putință. Investiți în aspectul fizic, chiar dacă va trebui să faceți un mic efort financiar, începeți să faceți sport și hrăniți-vă cât mai natural. Și nu uitați că încrederea este haina cea mai frumoasă pe care o femeie o poate avea. În altă ordine de idei, puteți minți pe toată lumea (deși nu e deloc indicat), dar nu faceți acest lucru cu propria persoană. Viața e plină de provocări, iar una dintre cele mai importante este să fiți sincere cu dumneavoastră înșivă.

Nu vă mai agățați de trecut

Alții îşi doresc să vă transforme în ceea ce vor? Nu vă lăsați păcălite și fiți ceea ce doriți într-o lume nebună. Nu vă schimbați niciodată pentru ca alții să vă placă. Nu vă mai agățați de trecut. Lăsați în urmă tot ce a fost trist și urât și priviți către viitor cu multă încredere. Niciodată nu veți putea să începeți un capitol nou, dacă nu-l veți închide definitiv pe cel care tocmai a trecut. Cei din viața dumneavoastră, de la iubit până la șef, vor să aibă întotdeauna dreptate? E strict problema lor! Dumneavoastră sunteți o femeie puternică, care știe ce vrea de la viață. Sigur că e necesar să ascultați de sfaturile altora, însă deciziile le luați singură. Ați avut momente în care nu ați fost tocmai atât de responsabilă? Toată lumea are! Asta nu înseamnă să gândiți că nu sunteți în stare să faceți nimic cum trebuie. Mai mult decât atât, nu aruncați responsabilitățile pe ceilalți doar pentru că asta vă eliberează. Asumați-vă întotdeauna ceea ce faceți. O femeie puternică știe că a fi responsabilă nu înseamnă să aibă vreo vină, ci doar să spună „am greșit”, atunci când o face.

Nu respingeți relațiile noi

762 10 2Nu mai analizați atât de mult orice situație, pentru că veți ajunge să creați probleme acolo unde nu există. A fi o femeie puternică înseamnă a învăța să riscați. Niciodată nu veți putea ajunge la al doilea nivel, dacă nu veți trece de primul. De asemenea, nu mai trebuie să respingeți relațiile noi, pentru că vă e frică să nu pățiți la fel ca prima dată. Sunt momente în viață de care trebuie să profitați din plin, pentru că trenul care trebuie nu vine de prea multe ori în stația unde sunteți dumneavoastră. În plus, nu trebuie să uitați niciodată că totul se întâmplă cu un scop în viață. Unii oameni pe care îi veți întâlni se vor folosi de dumneavoastră, dar de la alții veți avea de învățat. Totul este doar în favoarea dumneavoastră, ca să vă transformați într-o femeie puternică pe care nimic să nu o poată doborî vreodată.

Niciodată nu vă coborâți standardele

Aveți impresia că alții fac lucruri mult mai bune decât le faceți dumneavoastră? Chiar dacă ar fi așa, de ce vă frământați atât de mult? E loc pentru toată lumea sub soare. Cel mai bine ar fi să vă concentrați asupra propriei persoane. Doar așa veți atinge succesul și vă veți transforma într-un om puternic. Așa că încetați să vă mai plângeți de milă. Experiențele vieții sunt date doar cu scopul de a vă întări și de a nu mai lăsa niciodată pe cineva să vă calce în picioare. Veți descoperi în final că toate lucrurile care la început vi s-au părut a fi fără niciun rost v-au dus către ceea ce sunteți. Zâmbiți, uitați de ură și de supărare și veți vedea că și cei din jur vă vor vedea așa cum sunteți cu adevărat. În plus, niciodată să nu coborâți standardele și nu uitați să vă bucurați zi de zi de lucrurile mărunte. Într-o zi, vă veți da seama cât de importante au fost.

Felul în care se poartă, în care vorbeşte, ţinuta, vestimentația, gesturile, tonul vocii, toate fac parte din arsenalul unei femei puternice

Vulnerabilitatea nu e o slăbiciune

Sunteți un om vulnerabil? Toată lumea este! În consecință, trebuie să știți că vulnerabilitatea poate fi de multe ori un semn al puterii, nicidecum o slăbiciune. Iar o femeie puternică este vulnerabilă. Nu cu toți, bineînțeles, doar cu cei foarte apropiați, care o vor înțelege mereu și nu o vor judeca. Și... nu vă fie frică să spuneți prima „te iubesc”. Dacă asta simțiți, s-ar putea să... câștigați partida. Nu în ultimul rând, spun specialiștii, o femeie puternică are mereu o carte în mână. Pentru că ea trebuie să fie la curent cu tot ce se întâmplă, vrea să învețe, să investească în propria persoană. Mai mult, o femeie puternică se iubește pe sine. Mai ales atunci când nu e într-o formă prea bună. Se acceptă cu toate defectele pe care le are și nu ține toată ziua cure de slăbire. Pur și simplu se îmbracă sexy. Nu doar atunci când domnul e în preajmă, ci mai ales pentru ea. Pentru a fi strălucitoare în orice moment al zilei. Chiar și atunci când face curățenie sau spală vasele. Cât privește mitul Cenușăresei, ce-ați spune dacă l-ați uita? Dacă-l veți tot aștepta pe Făt-Frumos să coboare de pe calul său, s-ar putea să o faceți toată viața. Și ar trebui să știți un secret: bărbații nu vor fi niciodată mai puternici ca femeile. Dar ei știu un lucru, și anume că succesul depinde doar de ei. Cu alte cuvinte, doamnelor, e atât de simplu să deveniți puternice! Trebuie doar să vreți!