Main menu

header

779 10 1de Sorin Dumitrescu şi Adrian Barna

Fiecare dintre noi are un nume, care începe cu câte o literă. Prima literă a unui nume le domină pe celelalte; odată rostită ea „colorează” toate celelalte litere care o urmează. Este adeseori numită „piatra de temelie”. Din raţiuni de simplitate o vom numi „iniţială”. Iniţiala arată care este atitudinea dumneavoastră pragmatică, dar şi felul în care, în forul dumneavoastră interior, reacţionaţi la lumea în care trăiţi. Nu întotdeauna impulsurile acestei litere sunt ascultate şi urmate, dar, cu toate acestea, ele influenţează în mod subtil atât cifra numelui, cât şi pe cea a prenumelui.

Litera A

Este o literă a hotărârii și agresivității și își impune opiniile în fața lumii întregi. Acest lucru este evident și în forma sa, înălțată pe verticală. „A” deschide calea conducătorului cu idei originale și planuri ambițioase și se caracterizează printr-o mare încredere în propriile forțe. Indică o natură temperamentală, care preferă activitatea în locul sedentarismului.

Litera B

Este introvertită - cele două părți ale sale se închid, indicând timiditate ocazională. Această literă favorizează colaborarea și lucrul în echipă. Persoanele influențate de ea sunt firi sensibile, care preferă să amelioreze situația prezentă, decât să inițieze situații noi. Cei guvernați de această literă sunt mari iubitori de artă și de frumos, iar B facilitează manifestarea talentului muzical și munca de detaliu. Au nevoie de motivații exterioare pentru a se putea mobiliza corespunzător.

Litera C

Persoanele guvernate de litera C se pot exprima cu ușurință, sunt firi deschise și sociabile - remarcați forma literei, deschisă într-o parte. Nativii guvernați de această literă acordă atenție celorlalți și, la rândul lor, se bucură de atenție. Este o literă creativă, cu o importantă doză de neastâmpăr, și care se dezechilibrează cu ușurință; nativii săi evoluează cu dezinvoltură atunci când se află în public sunt firi iubitoare, ce simt nevoia să își exteriorizeze acest sentiment.

Litera D

Aduce vieții spirit practic, răbdare și eficiență. Cei guvernați de ea muncesc din greu pentru a obține ceea ce își doresc de la viață și trebuie să evite să devină prizonierii rutinei, deoarece sunt predispuși la aceasta din cauza formei sale închise. Această literă promovează o gândire tradiționalistă, iar nativii au capacitatea de a concepe planuri viabile, deoarece D oferă o perspectivă pragmatică asupra vieții.

Litera E

Încurajează o abordare versatilă a vieții și adaptabilitatea. Nativii guvernați de ea sunt mereu fără astâmpăr, mari amatori de călătorii, în căutarea libertății. Este o literă a popularității. Este deschisă la una dintre laturi, indică o înclinație spre comunicare, dar liniile sale sunt drepte, ceea ce face ca modul său de abordare a vieții să fie foarte direct, fără să ocolească subiectul vizat. Au o personalitate efervescentă și scânteietoare.

Litera F

Această literă creează în jurul ei dorința de armonie și de echilibru. Deși nu sunt întotdeauna atât de siguri pe ei pe cât par, și cu toate că ignoră uneori aspectele practice ale existenței, nativii guvernați de această literă sunt firi prietenoase și creative, care își folosesc adeseori vocea în mod artistic. Persoane responsabile, au nevoie de satisfacerea pornirilor creatoare și sunt atrase de artele interpretative.

Litera G

Această literă are atât capacitatea de a comunica, cât și pe cea de a se retrage în sine. Adeseori cei guvernați de ea preferă singurătatea. Este o literă misterioasă cu un mare potențial creator și care încurajează spiritualitatea. Cei influențați de ea muncesc din greu pentru lucrurile în care cred, dar pot fi și încăpățânați.

Litera H

Este puternic din punct de vedere material. Nativilor săi le place să urce scara succesului, de care și amintește forma acestei litere. Cei guvernați de această literă lucrează în mod sistematic pentru a urma direcția dorită și sunt extrem de înzestrați în chestiuni de ordin financiar. Firi independente, deseori în căutarea succesului social, acești nativi sunt receptivi la nou şi pe deplin conștienți de nevoile lor spirituale.

Litera I

Este motivat și independent, știe exact ce vrea și îi displace amestecul în problemele sale. Idealiști, total lipsiți de spirit practic, nativii acestei litere au o atitudine romantică în fața vieții și sunt în pericol de a deveni excesiv de teatrali. În general sunt firi impresionabile și sensibile, căci îi favorizează dezvoltarea instinctelor umanitare.

Litera J

Această literă indică anumite calități de conducător, dar nativii guvernați de ea nu sunt atât de siguri pe ei pe cât par și, uneori, au nevoie de sprijin. Remarcați forma curbată a bazei sale - litera J se poate legăna dintr-o parte în cealaltă. Nativii acestei litere au o conștiință de sine foarte puternică și preferă activitatea. Dacă sunt prudenți, își pot realiza ambițiile, dar adeseori sunt distrați.

Litera K

Numele care începe cu această literă se caracterizează prin inspirație, gândire inspirată și prin darul de a-i inspira pe cei din jur. Nativii respectivi pot colabora cu ceilalți, dar adeseori idealismul lor devine o problemă. Le place întotdeauna să obțină ce este mai bun și este posibil să pricinuiască o atmosferă tensionată în jurul lor.

Litera L

Exercită o atracție magnetică asupra celor din jur; este o literă afectuoasă și expresivă, care atrage publicul către cei al căror nume începe cu ea. Nativii acestei litere nu au o atitudine prea serioasă și preferă latura mai ușoară a existenței. Devin critici atunci când se lovesc de obstacole, dar sunt mai stabili și mai siguri pe sine decât par. Se simt în largul lor în public.

Litera M

Nativii guvernați de litera M pot fi persoane extrem de practice, dar își doresc cu patimă să aibă parte de dragoste și de emoții puternice, în viață M favorizează o serie întreagă de suișuri și coborâșuri, iar nativii săi pot deveni irascibili, cu toate că sunt extrem de hotărâți, acești indivizi sunt dispuși să accepte compromisurile, dar numai în situațiile în care se văd amenințați să piardă totul. Naturi conservatoare, tradiționaliste, se concentrează cu ușurință asupra problemelor pe care le au de rezolvat.

Litera N

Nativii guvernați de litera N duc o viață plină de schimbări, în care plăcerea nu e defel neglijată. Persoane senzuale, care preferă să fie în compania celorlalți, acești nativi au tendința să exagereze atunci când se află în public. Litera N favorizează celebritatea și atingerea scopurilor propuse, cu condiția ca cei guvernați de ea să fie disciplinați; din păcate, aceștia au tendința să repete mereu aceleași greșeli.

Litera O

Reprezintă cercul magic care își conține propria esență. Nativii ei sunt înclinați spre studiu și rețin ceea ce acumulează. Această literă este fastă din punct de vedere financiar, iar cei născuți sub semnul ei sunt ambițioși și foarte disciplinați, adaptându-se cu ușurință schimbărilor din viața personală. Forma literei O, asemănătoare soarelui, atrage mereu atenția asupra sa.

Litera P

Această literă are o mare încărcătură intelectuală și favorizează o reflecție profundă asupra multor aspecte ale existenței, în viața celor guvernați de ea se pot întâmpla multe lucruri surprinzătoare și pot avea loc răsturnări neașteptate de situații. Favorizează interesul pentru religie, metafizică sau științe oculte, iar nativilor săi le displace profund orice fel de amestec în problemele care îi privesc.

Litera R

Este o literă a forței, ce îmbină atât instinctele caritabile, cât și nevoia de acțiune și de realizări concrete, în trecut, R era numită „litera tunetului”. Nativii săi sunt încrezători în propriile forțe, iar nevoile lor sunt atât de ordin material, cât și izvorâte din idealismul care îi caracterizează. Favorizează speculațiile creative, iar persoanele în numele cărora apare litera R sunt mereu gata să-i ajute pe ceilalți, cu toate că pot fi exploatate fără să-și dea seama.

Litera S

Această literă aduce multe succese, dar și eșecuri, multe suișuri, dar și coborâșuri în viață, așa cum indică și forma sa. Cei aflați sub semnul literei S au nevoie de succes și de recunoaștere publică, deoarece S favorizează ambiția. Nativii săi nu sunt întotdeauna siguri pe sine și pot deveni prea preocupaţi de propria persoană. Puternici și ageri, înzestrați cu toate calitățile pentru a conduce, preferă să nu o facă.

Litera T

Este litera martirului, așa cum o indică și forma sa, amintind de cea a crucii. Nativii guvernați de această literă sunt afectuoși, diplomați și prietenoși, dar nu se simt întotdeauna în largul lor în situații competitive și preferă să-i urmeze pe alții. Buni pedagogi, au mare nevoie de afecțiune.

Litera U

Este o literă a bucuriei și sociabilității, o literă deschisă și expresivă, dar care se dezechilibrează cu ușurință. Forma sa este deschisă în partea de sus și rotunjită la bază. Nativii literei U se dezvoltă cel mai bine atunci când intră în contact cu alți oameni; atrag norocul, dar îl pot pierde, din neglijență. O literă a fericirii, dar și a nehotărârii din când în când.

Litera V

Este una dintre cele mai puternice litere din alfabet și favorizează schimbări radicale. Nativii acestei litere își organizează viața făcându-și planuri dinamice care, în general, se îndeplinesc. Sunt predispuși epuizării din cauza tensiunii nervoase și pot fi nemiloși.

Litera Z

Z a fost adeseori comparată cu un fulger bifurcat. Această literă aduce faimă și recunoaștere în viețile nativilor săi. Ființe puternice, mari amatori de lux, acești indivizi sunt adeseori interesați de metafizică și de științele oculte. O viață de familie confortabilă este deosebit de importantă pentru ei. Z, o literă neconvențională, este favorabilă activităților financiare.

Influenţează în mod subtil atât cifra numelui, cât şi pe cea a prenumelui