Main menu

header

781 29 1de Gabriela Militaru şi Adrian Barna

„Love Story” este una dintre cele mai îndrăgite pelicule ale tuturor timpurilor. Mai exact, potrivit Institutului American de Film, pelicula se clasează pe poziția a noua în clasamentul celor mai iubite filme. Povestea dintre Jennifer „Jenny” Cavilleri, interpretată de Ali MacGraw, și Oliver Barrett IV, întruchipat de Ryan O’Neal, a apărut în 1970 și se află în top 40 al filmelor cu cele mai mari încasări din toate timpurile. După cum spune și titlul, pelicula narează povestea de dragoste dintre cele două personaje care trec peste barierele sociale, se căsătoresc și, în final, sunt despărțiți de moarte. Timp de 50 de ani, această poveste a încântat sufletele a milioane de oameni. Dar ce s-a întâmplat cu actorii care au dat viață personajelor principale?

Ryan O’Neal

A primit un Glob de Aur și o nominalizare la Oscar

Ryan O’Neal avea 29 de ani când l-a interpretat pe Oliver Barrett IV în „Love Story”, însă avea deja la activ mai multe roluri cum ar fi cel din serialul „Peyton Place” sau pelicula „Empire”. Alte roluri, dar de natură personală, juca Ryan O’Neal și în viața personală. Până la 29 de ani, fusese deja căsătorit cu actrița Joanna Moore alături de care avea doi copii ce urmau să calce pe urmele părinților lor, devenind actori. De fapt, fiica lui Ryan O’Neal cu Joanna Moore, Tatum O’Neal a câștigat Premiul Oscar pentru Cea mai bună actriță pentru rolul din „Paper Moon”, unde a apărut chiar alături de tatăl său natural. Revenind la momentul lansării filmului „Love Story”, actorul Ryan O’Neal se afla la cel de al doilea mariaj, de data aceasta cu actrița Leigh Taylor-Young alături de care a avut un fiu. Ryan și Leigh au divorțat în 1971, la un an de la apariția actorului în „Love Story”. Din punct de vedere profesional, după ce a primit un Glob de Aur și o nominalizare la Oscar pentru rolul din „Love Story”, Ryan O’Neal și-a continuat ascensiunea artistică. În 1974, a primit o nominalizare pentru un nou Glob de Aur pentru filmul „Paper Moon” în care a apărut alături de fiica sa, Tatum, cu care, de-a lungul timpului, actorul a avut o relație destul de tensionată. Și lista filmelor în care actorul a jucat a continuat cu pelicule precum „Povestea lui Oliver” din 1978 care este continuarea filmului „Love Story” și care narează viața lui Oliver Barrett IV după moartea lui Jenny și încercarea lui de a cunoaște din nou dragostea. Mai apoi, actorul a apărut în „Irreconcilable Differences”, „Fever Pitch”, „Hacks” sau „Bones”.

A fost diagnosticat cu leucemie, boală pe care a reușit să o învingă

În viața privată, Ryan O’Neal s-a ținut departe de alte mariaje oficiale, însă a jucat excelent rolul de Casanova. El a avut o relație de 18 ani (între 1989 și 1997) cu actrița Farrah Fawcett, alături de care a avut un fiu. Ryan și Farrah s-au despărțit în 1997 din cauza relației tumultoase pe care o aveau care includea infidelitatea și comportament schimbător din partea actorului. Gurile rele spun că, după despărțirea de Farrah Fawcet, actorul a avut aventuri trecătoare și cu Ursula Andress, Bianca Jagger, Anouk Aimée, Jacqueline Bisset, Barbra Streisand, Diana Ross sau Anjelica Huston. De fapt, ultima dintre ele a și confirmat legătura cu Ryan O’Neal, acuzându-l chiar că ar fi abuzat-o fizic. Cert este că, după câțiva ani de pauză, Ryan a reluat legătura cu Farrah în 2001. Ironia sorţii a făcut că 2001, anul reconcilierii celor doi, să fie și anul în care Ryan O’Neal a fost diagnosticat cu leucemie, boală pe care actorul a reușit să o învingă. Din nefericire, în 2006, a fost rândul lui Farrah Fawcet să primească vestea că are cancer. Doar că actrița a pierdut lupta cu boala în 2009, la numai 62 de ani. „A fost o poveste ca în «Love Story». Doar că, de data aceasta, nu știu cum să îmi joc rolul. Nu știu să trăiesc fără ea. Cancerul este un dușman periculos”, a spus actorul după moartea lui Farrah Fawcett alături de care a stat până în ultimul moment. Iar boala nu l-a ocolit pe actor nici în continuare. În 2012, el a anunțat că a fost diagnosticat cu cancer de prostată. De atunci și până în prezent, actorul a fost văzut din ce în ce mai rar în public. Ultimul film în care și-a jucat propriul rol este „Filmworker” din 2017. Ultima dată când a fost fotografiat în public, a fost în februarie 2020, chiar înainte de începutul perioadei de izolare la nivel mondial produsă de noul coronavirus. În fotografie, Ryan O’Neal părea să însoțească pe cineva la o companie de leasing pentru mașini. Actorul, în vârstă de 79 de ani, prezenta o alură fragilă și un mers nesigur în timp ce încerca să evite să fie recunoscut.

Ali MacGraw

A început ca scriitoare pe teme de modă, fotograf şi model

781 29 2Mai celebră decât partenerul său din „Love Story”, actrița Ali MacGraw era deja faimoasă în 1970 când a apărut filmul. Cu numai un an înainte, în 1969, Ali, pe atunci în vârstă de 30 de ani, fusese răsplătită cu un Glob de Aur pentru prestația sa din „Goodbye, Columbus”. Faptul că la apariția lui „Love Story” Ali era deja faimoasă nu înseamna că ea și jucase în foarte multe filme. De fapt, „Love Story” a fost numai cel de-al treilea film al său și al doilea pentru care a câștigat un Glob de Aur. De fapt, Ali nu se pregătise să fie actriță. Ea și-a început cariera profesională ca scriitoare pe teme de modă pentru revista Harper’s Bazaar și a continuat ca fotograf pentru Vogue. Mai apoi, frumusețea sa naturală a recomandat-o drept model pentru parfumul Chanel No.5 postură din care a fost remarcată de producătorii de film americani și distribuită în primul sa peliculă, „O moarte încântătoare”, din 1968. Prin urmare „Love Story” a găsit-o pe Ali o femeie încrezătoare și deja cunoscută publicului. Actrița a primit, asemeni colegului său de scenă, Ryan O’Neal, o nominalizare la Oscar și a devenit o sursă de inspirație pentru milioane de femei în anii ’70. „Toate fetele din America voiau să fie Ali. În 1971, în topurile actorilor, nouă erau bărbați și o singură femeie, iar aceea era Ali”, declara Robert Evans, cel care îi era soț la momentul apariției filmului. Actrița mai fusese căsătorită timp de un an (1962-1963) cu Robin Hoen. Dar nici mariajul cu Robert Evan nu a fost prea lung. Cei doi s-au căsătorit în 1969 și au divorțat în 1972. În urma mariajului a rezultat singurul copil al actriței, Josh Evans, care este, la rândul său, actor. Cât despre căsătoriile actriței, aceasta nu s-a oprit, asemeni lui Ryan O’Neal, la două, ci a sperat că cel de-al treilea mariaj îi va purta noroc. Cu toate acestea, nici căsnicia cu actorul Steve McQueen nu a durat mai mult de cinci ani (1973-1978) și s-a încheiat cu un divorț dificil, în urma căruia actrița a rămas fără bani. Divorțul, urmat de faptul că vila sa din California a fost arsă într-un incendiu, au adus-o pe actriță în pragul depresiei și al abuzului de substanțe. Din fericire, Ali a solicitat ajutor specializat și viața sa a revenit pe făgașul normal.

S-a retras din lumea filmului și s-a dedicat şedinţelor de yoga

Cât despre cariera artistică, Ali MacGraw a mai apărut în câteva filme, dintre care cele mai însemnate sunt „The Getaway” și „Convoy”. Mai apoi, după ce a împlinit 50 de ani, actrița s-a retras încet, încet din lumea filmului și s-a dedicat şedinţelor de yoga, scriind chiar și o carte pe această temă, „Yoga Mind and Body”. Și ca să demonstreze încă o dată puterea sa de a o lua de la capăt, Ali MacGraw a lansat și o linie de haine, intitulată ali4ibu, care se asociază cu mișcarea Ibu, prin care femeile din întreaga lume sunt încurajate să își pună în valoare priceperea de a crea ținute folosind materiale naturale. În plus, Ali a devenit o activistă pentru drepturile animalelor. Iar pentru ca viața sa să capete o formă rotundă, Ali a înceaput să se reîntoarcă spre începuturi și-a făcut debutul pe Broadway în 2006, în piesa „Festen”. Iar în 2019, la 80 de ani, a pozat din nou ca fotomodel pentru Chanel.

„Am fost foarte îndrăgostit de Ali și de aceea a fost atâta chimie între noi în film“, declara Ryan O’Neal la un moment dat despre partenera sa din „Love Story“

Revista GQ a numit-o pe Ali MacGraw pe lista Celor mai sexy 25 de actriţe ale tuturor timpurilor