Main menu

header

781 27 1de Sorin Dumitrescu şi Daniel Alexandrescu

Într-o lucrare publicată în februarie 2020 şi redactată de epidemiologul indian Prashant Pradhan, se spunea că unele bucăţi din genomul coronavirusului Wuhan sunt identice cu cele care se găsesc în virusul de HIV, şi, mai bizar, nu pot fi găsite în niciun alt coronavirus. Aceste iregularităţi din genomul virusului ar sugera că acesta a fost creat genetic într-un laborator.

Ce se spune în studiul doctorului Hans Wimmer

Hans Wimmer şi alţi cercetători au publicat în anul 2009 o lucrare intitulată „Viruşii sintetici: o nouă oportunitate de a înțelege și de a preveni boala virală”, în care se spunea faptul că anumiţi viruși ca retrovirusul endogen uman, HIV și coronavirusul similar SARS au fost sintetizați chimic în laborator. Iată ce se spunea în acel studiu: Sinteza coronavirusului asemănător SARS. În 2002, un nou sindrom respirator acut a apărut în China cauzat de un agent infecțios necunoscut. Până în vara anului 2003, agentul a infectat 8.427 de persoane, dintre care 813 au murit, existând temeri pentru o pandemie mortală răspândită pe tot globul. Ca urmare a eforturilor de colaborare fără precedent, conduse de Organizația Mondială a Sănătății, agentul patogen a fost identificat rapid ca fiind un nou coronavirus, SARS-CoV. Coronavirusurile sunt virusuri ARN policatenare, cu cel mai cunoscut genom ARN (∼30 kb). Proprietățile și potențialul patogen al lui SARS-CoV au fost stabilite rapid, dar, în mod suprinzător, în iulie 2003, SARS-CoV a dispărut subit, la fel de repede precum a apărut. Izolarea pacienților a fost creditată cu decăderea infectării cu SARS-CoV. Dar, a rămas teama ca SARS-CoV să reapară, poate mai contagios decât înainte. Astfel, sursa SARS-CoV a devenit o problemă importantă, deoarece se bănuia că agentul uman ar fi putut evolua dintr-o infecție zoonotică (…) Dovezile sugerează acum că „liliecii sunt rezervoare naturale de coronavirusuri similare SARS”.

Legătura cu liliecii

Până în prezent, nu există un sistem cunoscut de cultură de țesut care să susțină replicarea virusului SARS a liliecilor, ceea ce sugerează că acesta nu este infecțios la oameni. Totuși, această incapacitate de a cultiva virusul împiedică investigarea mecanismului de transmitere a sa de la lilieci la oameni. Secvența de nucleotide a virusului SARS a liliecilor este cunoscută. Pentru a determina etapele posibile prin care SARS-CoV-ul liliacului s-ar fi putut adapta populațiilor umane, Denison și colegii au sintetizat ADN-ul virusului SARS al liliacului. Ulterior, ei au reușit să convertească SARS-CoV-ul liliecilor într-o clonă infecțioasă, schimbând regiunea care codifică domeniul de legare a receptorilor cu cel al SARS-CoV-ului uman. Rezultatul este cel mai mare genom replicant care a fost sintetizat până în prezent.

Nu seamănă deloc a pneumonie, ci a pierdere de oxigen

781 27 2Faptul că acest COVID-19 pare a fi mai mult decât ceea ce se dorește a ni se induce că este, poate fi argumentat și de mărturiile unui medic de la terapie intensivă de la un spital din New York. Acesta descrie problemele pacienților ca fiind nu ale unor persoane care au făcut pneumonie, ci precum ale unor oameni aflați la mare înălțime și care brusc sunt depresurizați și încep să se îndrepte spre moarte din lipsă de oxigen. „Sunt doctor Cameron Kyle-Sidell, medic de Terapie Intensivă în New York. În urmă cu nouă zile, am deschis o unitate, pentru a avea grijă de bolnavii de COVID-19 din oraş. În aceste nouă zile, am văzut lucruri pe care nu le-am mai văzut înainte. Tratând aceşti pacienţi am fost martorul unor fenomene medicale care nu au sens, în contextul tratării unei boli care ar trebui să fie o pneumonie virală. Am crezut că deschid o unitate pentru a trata pacienţii cu un virus care creează pneumonie, care face ravagii în toată lumea, şi în care apar simptome ca tuse uscată, durere în gât şi care creşte progresiv în severitate, producând Sindromul Respirator Acut Sever. Aceasta este boala pe care orice spital e pregătit s-o trateze. Totuşi, tot ce-am văzut în ultimele nouă zile, pare a nu a avea niciun sens. Pacienţii pe care îi văd în faţa mea, plămânii pe care încerc să-i îmbunătăţesc, mă fac să cred că acest coronavirus nu constituie această boală (pneumonie), iar noi lucrăm într-o paradigmă medicală falsă. Pe scurt, eu cred că noi tratăm o boală greşită, iar acest tratament greşit va produce şi mai mult rău, unui număr mare de oameni, într-un timp scurt.

Parcă pacienții ar fi la mari înălțimi

COVID-19, după câte am observat, nu este o pneumonie, şi n-ar trebuie să fie tratată astfel. Pare mai degrabă a fi o boală indusă de un virus, care se aseamănă mult cu răul produs de înălţimile mari. E ca şi cum mai mulţi oameni s-ar afla într-un avion, la 10.000 de metri înălţime, iar acesta s-ar depresuriza uşor. Aceşti pacienţi sunt deposedaţi uşor de oxigen. Am văzut pacienţi depinzând de oxigen, pentru că au rămas fără el, trecând printr-o stare de nelinişte, care au devenit albaştri la faţă, aflându-se în pragul morţii, însă ei nu se aseamănă deloc cu pacienţii care mor de pneumonie. Nu sunt alpinist şi n-am experimentat condiţiile existente la cele mai înalte vârfuri muntoase din lume, dar pacienţii pe care i-am avut păreau a fi de parcă ar fi fost lăsaţi direct pe Muntele Everest, fără să aibă timp pentru aclimatizare.

Pandemia a produs și o schimbare a mișcării Pământului

Interesant este că pandemia, care a redus la minimum traficul de vehicule, a produs clar și o schimbare a mișcării Pământului. Pandemia coronavirusului a adus haos vieții și economiilor din întreaga lume. În doar câteva săptămâni, totul s-a schimbat, inclusiv mișcarea Pământului. Oamenii de știință care studiază mișcarea Pământului raportează o scădere a zgomotului seismic - zgomotul vibrațiilor din scoarța planetei. Aceste schimbări ar putea fi rezultatul închiderii rețelelor de transport și a altor activități umane. Acest lucru ar putea permite detectoarea cutremurelor mici și să sporească eforturile de a monitoriza activitatea vulcanică și alte evenimente seismice. Potrivit lui Thomas Lecocq, un seismolog la Observatorul Regal al Belgiei de la Bruxelles, unde a fost observată o reducere a zgomotului de această magnitudine este de obicei experimentată doar pe termen scurt, în preajma Crăciunului, atunci când toată lumea sărbătoreşte.

Au scăzut mult vibrațiile produse de mașini

La fel cum evenimentele naturale, cum ar fi cutremurele, provoacă mișcarea crustei Pământului, la fel o fac și vibrațiile cauzate de mișcarea vehiculelor și a mașinilor industriale. Și, deși efectele din surse individuale pot fi mici, împreună produc un zgomot de fond puternic, ceea ce reduce capacitatea seismologilor de a detecta alte semnale care au aceeași frecvență.

Dezvăluirile epidemiologului indian Prashant Pradhan converg în această direcție, a unui virus rezultat din sinteza cu SARS 2002

În Turkmenistan coronavirusul a fost scos în afara legii!

Și oricât de ciudat sună această afirmație trebuie să spunem că mintea umană e în stare de orice, dovadă decizia autorităților din Turkmenistan, care pur și simplu au scos coronavirusul în afara legii! Astfel, în Turkmenistan (o fostă republică sovietică socialistă) nu numai că nu există niciun caz de îmbolnăvire cu noul coronavirus, dar aici cuvântul „coronavirus” a fost chiar interzis!

Dezinfectare prin afumare cu harmala

Publicația turcă Habertürk scrie: „Într-o țară condusă cu o mână de fier de președintele Gurbangulî Berdimuhamedov, cuvântul de coronavirus a fost eliminat din broșurile de informare medicală distribuite în școli, spitale sau la locurile de muncă. Persoanele care vorbesc pe străzi despre coronavirus sau care poartă mască riscă să fie reținute”. Președintele Gurbangulî Berdimuhamedov a ordonat la 13 martie ca toate locurile de reuniune să fie dezinfectate prin afumarea cu o plantă tradițională numită „harmala”.