Main menu

header

783 23 1de Carmen Ciripoiu şi Adrian Pătrăuceanu

Face parte din cele șapte metale ale Antichității, alături de aur, cupru, staniu, plumb, fier și mercur, care au contribuit la fortificarea lumii moderne, iar virtuțiile sale terapeutice au fost ținute în secret secole de-a rândul. Denumit aurul săracului, argintul rămâne simbolul purității și al înțelepciunii. Iată lucrurile neștiute despre unul dintre cele 100 de elemente care alcătuiesc Universul.

Până la descoperirea penicilinei, a fost singurul dezinfectant cunoscut

Potrivit istoriei, argintul a fost cunoscut cu 4.000 de ani î.e.n., iar Homer a afirmat în a sa „Iliada” că Achile a avut atât spada, cât și sabia din argint. Pe de altă parte însă, sunt specialiști care susțin că primele mine de argint au apărut cu 3.000 de ani î.Hr., dar extrem de rar a fost găsit acest element în stare naturală. Din cele mai vechi timpuri, argintul a fost sinonim cu însăși luna, întrucât se crede că este fluid și adaptabil minții, dar și voinței umane. Conform credințelor oculte, fiecare planetă are propriul său spirit sau înger suprem ce își exercită puterea asupra funcțiilor acesteia și a metalului său sacru. Îngerul ce stăpânește Luna are puterea de a transmuta orice în argint și puterea de a stăpâni apa și mareele oceanelor. În Egiptul Antic, dar și în Europa Medievală, argintul a fost considerat mult mai valoros decât aurul, iar până la descoperirea penicilinei a fost singurul dezinfectant cunoscut. De altfel, argintul a fost folosit în Primul Război Mondial pentru a preveni infecțiile soldaților.

Are cea mai mare putere în perioada de Lună Plină și de Lună Nouă

783 23 2Un alt aspect al credinței în puterile mistice ale argintului este acela că purtând bijuterii de argint veți fi armonizați cu vibrațiile și curgerea universului, iar proprietățile sale sunt mai puternice în perioada de Lună Plină și de Lună Nouă. Printre celelalte proprietăți metafizice și mistice ale argintului, se numără manifestarea abundenței și a prosperității îmbunătățirea elocvenței în conversații, înlăturarea negativității, creșterea puterii percepției, trezirea și îmbunătățirea capacităților intuitive, întărirea conexiunii între corpul astral și cel fizic. Nu în ultimul rând, argintul crește puterea pietrelor prețioase și a cristalelor, în special a pietrei lunii, ametist, quart și turcoaz și este o oglindă pentru suflet, întrucât aduce oamenilor calm și echilibru.

Ionii distrug 650 de viruși și germeni

783 23 3După numeroase cercetări, oamenii de știință au confirmat faptul că ionii de argint nu doar că au un extraordinar efect bactericid, dar reușesc să distrugă 650 de viruși și germeni, dar și fungi și paraziți și astfel reprezintă un dezinfectant foarte eficient. Puțini sunt cei care cunosc faptul că argintul, considerat antibioticul natural fără niciun fel de reacții adverse, reușește să lupte chiar și cu bacilul dizenteriei, cu Salmonela, dar și cu Escherichia coli, Streptococul pneumoniae, streptococul care cauzează cariile dentare și alte microorganisme care fac rău organismului uman. Mai mult, rolul argintului în organism a fost comparat cu un sistem imunitar de rezervă. Cât privește apa de argint, una dintre cele mai cunoscute întrebuințări curative ale acestui metal, aceasta este cunoscută și folosită din cele mai vechi timpuri. Apa de argint se prepară foarte simplu, păstrând apa de băut în vase de argint sau, dacă nu aveți, umpleți seara o sticlă cu apă și puneți în ea o bijuterie sau un ban de argint. Lăsați aproximativ zece ore, apoi turnați apa într-un alt vas, având grijă ca reziduurile din apa purificată să rămână pe fundul primului vas. Specialiștii spun că nu există niciun pericol ca în țesuturi să se acumuleze argint, întrucât surplusul este eliminat foarte ușor. Iar dacă vă este sete și nu aveți apă la îndemână, țineți în cavitatea bucală un obiect din argint.

Dintr-un singur bob, se poate realiza un înveliș de 100 de ori mai subțire decât hârtia

783 23 4Potrivit oamenilor de știință, argintul pur este mult prea moale, motiv pentru care nu poate fi folosit pentru producerea bijuteriilor sau a diverselor obiecte, de aceea pentru a putea fi utilizat, acesta se află în aliaj cu un alt metal, în general cupru, care-i crește rezistența și durabilitatea. Sub formă de aliaj cu alte metale, argintul este folosit la confecționarea de monede, protezarea dinților, dar și la obținerea tacâmurilor și a bijuteriilor. Întrucât are cea mai puternică conductibilitate fizică dintre toate metalele și este un reflector slab al luminii ultraviolete, argintul este folosit în producerea oglinzilor și depozitat în sticlă sau metale. Tot acest metal este întrebuințat zilnic de spitale, pentru folia analizelor cu raze X, iar oamenii de știință spun că dintr-un singur bob de argint, se poate obține un înveliș de 100 de ori mai subțire decât hârtia.

Purtat noaptea, argintul întărește capacitatea de a avea vise premonitorii, iar plasat pe frunte, ajută la activarea și deschiderea chakrei celui de-al treilea ochi

Metode mai puţin ştiute de testare

Pentru a fi convinși că aveți un obiect de argint, puteți folosi mai multe metode de testare. Într-o primă fază, adăugați o picătură de înălbitor peste argint. Dacă metalul se va păta rapid și devine negru, puteți fi convinși că este cu adevărat din argint. Un alt test constă în aruncarea obiectului pe o suprafață plană de la o înălțime de 15 centimetri. Dacă va produce un sunet similar cu cel al unui clopot, înseamnă că este argint. De asemenea, așezați o bucată de gheață direct pe obiectul pe care vreți să-l verificați. Este argint dacă gheața va începe să se topească imediat ca și cum ați fi așezat-o pe ceva fierbinte și nu pe un obiect aflat la temperatura camerei. Dacă vreți să îmbunătățiți aspectul unui obiect de argint, fierbeți un ou sau două, în funcție de cantitatea de argint. Puneți gălbenușul într-un recipient de plastic, iar peste gălbenuș așezați un șervețel. Este important ca gălbenușul să nu atingă argintul pentru că acea parte se va oxida mai repede și neuniform față de restul. Puneți bijuteriile de argint în interiorul recipientului și sigilați-l. Lăsați-l câteva zile și verificați-l constant până când vedeți că este suficient de „ruginit”. Scoateți bijuteriile într-un loc bine aerisit, deoarece mirosul nu este deloc plăcut și spălați-le bine cu apă. Pentru a da strălucire bijuteriilor, folosind o cârpă de bumbac.