Main menu

header

784 21 1de Carmen Ciripoiu şi Florica Pintea

Niciodată nu e prea târziu să deveniți o variantă cât mai bună a propriei persoane. Dar înainte de toate, trebuie să știți că nimeni nu se transformă într-o lady doar pentru că este femeie. Iată care sunt cele mai bune secrete care vin în sprijinul dorinței de a fi la înălțime în orice situație în secolul al XXI-lea.

Faceți distincția dintre vulgaritate și senzualitate

Specialiștii spun că o femeie care se respectă știe foarte bine să facă diferența între a fi provocatoare și vulgară, conștientă că gesturile sale sunt de ajuns pentru a stârni un bărbat. Iar dacă l-a găsit pe cel care merită efortul, o femeie cu clasă trebuie să înțeleagă că are nevoie de fermitatea acestuia doar în momentele de urgență, nu când și-a rupt o unghie. În rest, doamnele își rezolvă singure toate problemele. Acceptați lângă dumneavoastră doar bărbații care au același nivel de inteligenţă și fiți mult mai interesate de ce are în cap domnul, nu de cât de gros e portofelul. În caz contrar, veți fi catalogată doar ca o femeie frumoasă de-o noapte…

Geanta de calitate și rochia neagră vă scot din impas

784 21 2Nu aruncați vina pe nimeni pentru greșelile pe care le faceți, ci asumați-vă faptele, indiferent de ce natură ar fi acestea. Aveți grijă că tentațiile se află la orice pas și nu-i răniți niciodată pe cei care nu merită. O femeie care are clasă este o femeie elegantă, atentă până la ultimul detaliu atunci când iese din casă, dar care nu întrece măsura când își plimbă câinele sau cumpără pâine. Sigur că imaginea contează foarte mult, de aceea aveți grijă să nu cădeți în ridicol. Îmbrăcămintea decoltată nu se va purta niciodată la serviciu, iar bretelele sutienului nu vor fi aranjate în public. Cât privește pantofii, aceștia vor trebui întotdeauna să fie lustruiți. Purtați întotdeauna o geantă de calitate, dar sub nicio formă nu arătați ce se află în interiorul acesteia. Mai mult, o lady are întotdeauna în șifonier o rochie neagră, care o va scoate din impas. O adevărată doamnă niciodată nu bârfește, păstrându-și părerile doar pentru ea. Indiferent prin câte greutăți a trecut o femeie adevărată, ea va ști să lupte ca să-și atingă scopul și își va susține cauza cu argumente clare.

Mergeți la un eveniment doar dacă aveți invitație

Tocmai ați aflat de un eveniment la care v-ați dorit să ajungeți, dar nu ați primit invitație? Nu forțați nota, pentru că veți fi catalogată altfel decât sunteți. Ați rămas în pană cu automobilul pe stradă? O lady nu va rămâne în trafic să le facă cu mâna celorlalți. Aceasta va suna și va cere ajutor sau va aștepta un polițist care să îi ofere sprijinul. Sunteți gazdă pentru musafiri? Aveți grijă și nu-i primiți niciodată în haine de casă sau pe jumătate nefardată. Iar dacă vreunul dintre aceștia sparge, din întâmplare, un pahar, nu vă arătați iritată și nu faceți în așa fel încât invitatul să se simtă vinovat.

Nu vă temeți să vă arătați vârsta

784 21 3O femeie cu clasă nu se va teme să-și arate vârsta, pentru că a îmbătrâni frumos este o artă pe care multe doamne nu o cunosc, din nefericire. Pe de altă parte, o lady nu discută cu nimeni despre relațiile sale sau despre cum s-a despărțit de un bărbat. De asemenea, nu face niciodată complimente unei persoane când se află într-un grup, ci așteaptă să fie singură cu aceasta. Cineva din cercul de prieteni a făcut o greșeală gramaticală? E bine să vă faceți că nu ați auzit, nicidecum să corectați. Dacă în timpul unui dialog vă sună telefonul și este necesar să răspundeți, e important să vă cereți scuze și să vă retrageți pentru câteva momente, dar nu prelungiți discuția. Fiți grațioasă și învățați să vă așezați cum trebuie pe un scaun, să vă opriți după primul cocteil și să nu faceți niciodată excese. Cu alte cuvinte, fiți o desfătare pentru cei din jur, vorbiți delicat, dar clar și coerent, fără a avea vocea stridentă.

Rufele se spală doar în familie

Partenerul a făcut un lucru care v-a deranjat? Atrageți-i atenția într-un mod calm și doar într-un cadru intim. Nu-i reproșați niciodată când mai sunt persoane în jur, pentru că rufele nu se spală în public. O femeie cu clasă nu e doar elegantă și rafinată, ci mereu informată. În aceste condiții, e necesar să vă faceți un obicei din a citi ceea ce vă interesează, iar dacă nu sunteți stăpână pe un subiect, tăcerea e de aur. Dacă aveți nevoie de ceva, cereți politicos și în acest fel îi veți determina pe ceilalți să vă ajute cu plăcere, nu pentru că le impuneți. Bineînțeles, la final trebuie întotdeauna să existe cuvântul mulțumesc. În plus, fiți puternice și independente chiar și în fața partenerului de viață.

Evitați să vă autovictimizați

Ați avut o perioadă cu multe probleme? Doar cei foarte apropiați trebuie să știe prin ce ați trecut. În rest, învățați că râsul este cel mai bun medicament. Un domn mult prea insistent vă face propuneri indecente? O femeie cu clasă îi va răspunde cu grație, dar îl va face să înțeleagă că își pierde timpul. Indiferent ce realizări a avut la serviciu sau în viața personală, nu se va lăuda niciodată pe rețelele de socializare. Evitați cât mai mult posibil să vă autovictimizați și nu vă plângeți de milă. În schimb, fiți adepta nuanțărilor. Nu în ultimul rând, o lady e conștientă de faptul că falsa amabilitate supără la fel de mult ca și genele false…

O lady nu va deține niciodată un câine de poşetă, știe să facă întotdeauna nod la cravată, nu încalță niciodată pantofi incomozi și își poartă parfumul într-o notă discretă

Purtaţi-vă frumos cu subalternii şi fiţi punctuală!

O doamnă își cântărește bine slăbiciunile, dar și calitățile, având conștiința limpede a valorii de sine. De asemenea, o femeie cu stil e mereu punctuală și nu face promisiuni pe care să nu le poată onora. Spuneți mereu adevărul, pentru a nu fi prinsă cu minciuna și purtați-vă frumos cu subalternii, pentru că datorită lor vă veți păstra locul de muncă. Nu trebuie să vă jucați cu oamenii mai ales cu emoțiile acestora, pentru că inimile sunt fragile, iar rănile pot fi foarte adânci. Apreciați concurența, pentru că vă motivează întotdeauna. O femeie cu clasă nu acceptă să facă poze goală și nu găsește nicio plăcere în nenorocirea celorlalți. Nu spuneți glume rasiste, nu vă judecați prietenii pentru că nu știți când puteți ajunge în locul lor și realizați că fericirea este o alegere. Nu uitați că a fi o femeie apreciată înseamnă a avea atitudine. Iar pentru asta nu trebuie decât să respectați niște reguli simple și de bun simț.