Main menu

header

786 32 1de Călin Popa şi Adrian Barna

Cele mai întunecate spații ale internetului sunt locuri de groază, unde mintea umană își poate pierde cu ușurință luciditatea și rațiunea. Depozitare ale celor mai teribile și înfricoșătoare sisteme de manipulare sau de etalare a ororilor, aceste căutări aflate la un click distanță dau deopotrivă fiori și măsura tenebrelor omenești.

Ceasul morții

786 32 2Un anume Brad Lyon a decis într-o zi să creeze un ceas al morții care să simuleze în timp real clipa când toți oamenii vor pieri. Bazat pe cifre exacte adunate din toate țările, acest ceas al morții furnizează cu acuratețe imaginea perfectă a… fragilității vieții. De altfel, pentru cei cu predispoziții macabre există și diverse tipuri de numărători și algoritmi care țin contul deceselor din toată lumea și care nu țin de partea întunecată a spațiului virtual.

Păpușile... înviate

786 32 3Din foarte multe motive, inclusiv paranormale, păpușile pot fi înfricoșătoare. Pe acest aspect s-au bazat și creatorii unui spațiu pe internet care pune la dispoziția pasiunilor bolnave ale doritorilor păpuși care seamănă cu persoane reale și par cât se poate de vii. Pe un anume site sunt promovate păpuși cumpărate din magazine și apoi „înviate”, astfel încât aspectul lor să scoată din minți amatorii de senzații tari. Demn de menționat este faptul că persoana care le insuflă această calitate jucăriilor neînsuflețite face asta doar pentru mințile celor care adoră să privească aceste piese, care nu sunt de vânzare.

Real/ ireal

786 32 4Undeva, pe un site care ține de internetul „întunecat”, o listă de „experți” încearcă să demonstreze cu argumente care unora le pot părea raționale că omul și omenirea sunt un fel de realitate virtuală sau nici măcar, că nu există, fiind doar o simulare. În sprijinul acestei teorii stau înșiruiți anumiți cercetători, unii chiar cu renume, care pot convinge pe mulți că de fapt nu există, chiar dacă se pipăie și constată că sunt în fața ecranului în carne și oase.

Licitația... crimelor

786 32 5Crima a fost parte a istoriei omenirii din timpuri imemoriale, iar fascinația față de aceasta cutreieră mințile tuturor generațiilor. În era internetului, acest spațiu virtual nu poate ocoli domeniul, așa că s-au înființat spații care scot la licitație obiectele care au fost folosite la unele dintre cele mai atroce acte comise de criminali în serie și care nu se află în proprietatea autorităților. Prin oferta de desene sau bilețele scrise de acești ucigași siniștri, precum și prin fotografiile „scăpate” de la locurile sângeroaselor atacuri, site-urile cu pricina intră într-un joc cu mințile multor pasionați de povești thriller.

Forumul canibalilor

Canibalismul în lumea contemporană nu este o glumă. La fel nu este de joacă nici fascinația față de acest obicei, dovadă stând succesul personajului Hannibal Lecter. De aici până la un site dedicat nu a fost decât o chestiune de timp și de imaginație pentru internetul „întunecat”. Așa a luat ființă un spațiu în care s-a putut studia mult timp partea „academică” a acestui obicei teribil, iar pe de altă parte, putea fi aflat în detaliu cum se urmărește o potențială victimă și ce este de făcut pentru a o captura. Oricât ar fi de întunecat internetul, totuși acest site a încetat să existe.

Partea întunecată a internetului a dat la iveală și un spațiu în care pot fi aflate ultimele cuvinte ale condamnaților la moarte, majoritatea criminali de o ferocitate nemaiîntâlnită