Main menu

header

786 30 1de Irina Ţolea şi Ştefania Băcanu

După o lungă așteptare artiștii și spectatorii se pot reîntâlni live, deocamdată doar în aer liber și respectând reguli stricte de distanțare fizică. Din păcate, lipsa spațiilor de spectacol în aer liber restrânge posibilitatea organizării de evenimente, soluții viabile fiind formulele încă noi pentru publicul românesc. În acest context multe teatre continuă să ofere spectatorilor reprezentații online. Vă invităm să aflați ce spectacole își fac loc în agenda de evenimente a acestei săptămâni.

Lamia Beligan, rol de excepție în stagiunea în aer liber la Teatrul Național din Capitală

Beneficiind de propria scenă în aer liber, construită pe acoperișul clădirii, Teatrul Național din București deschide în această săptămână stagiunea de vară, cu obligativitatea respectării măsurilor epidemiologice valabile în acest moment. Astfel, pe 18 și 19 iunie, de la ora 21:30, puteți urmări spectacolul „ActOrchestra”, o veritabilă călătorie prin istoria muzicii care traversează cu umor și ingeniozitate genurile muzicale, de la clasic până la chansonete și rock. De asemenea, pe 20 iunie, de la ora 21:00, este programată piesa „Vivien Leigh - ultima conferință de presă”, o reconstituire emoționantă a ultimelor zile din viața celebrei actrițe americane, în interpretarea tulburătoare a Lamiei Beligan. Pe 21 iunie, de la ora 21:30, are loc spectacolul „AfterHours”, de Radu Iacoban, o tragi-comedie care vorbește despre singurătate, rigiditate emoțională, lipsa de curaj și falsa comunicare. Și în această săptămână Naționalul bucureștean continuă difuzarea spectacolelor online, publicul fiind invitat să vizioneze gratuit pe 19 iunie, de la ora 16:00, și pe 20 și 21 iunie, de la ora 18:00, comedia „Luminița de la capătul tunelului”. Textul surprinde moravurile societății românești actuale, marcată de corupție, cinismul politicienilor, manipulare, ignoranță și lipsa valorilor. Într-un joc plin de vervă îi puteți urmării pe: Constantin Cotimanis, Monica Davidescu, Dragoș Stemate și Alexandra Poiană. Spectacolele pot fi accesate atât pe site-ul oficial (www.tnb.ro), cât și pe paginile de YouTube și Facebook ale instituției.

„Câtă speranță”, transmis de Teatrul Odeon din București

Din seria „Mari spectacole@Odeon”, în această săptămână teatrul de pe Calea Victoriei vă invită să vizionați online pe 18 iunie, de la ora 18:00, spectacolul „Câtă speranță”, în regia lui Radu Afrim. Spectacolul îmbină 20 de texte scurte ale autorului israelian Hanoch Levin, montate într-o cheie de cabaret suprarealist. Exploa- tând teme și personaje aparent mărunte, piesa scoate la iveală liantul ce le unește: marile speranțe ale indivizilor transformați în caricaturi ale așteptării, victime ale propriilor iluzii. Înregistrarea spectacolului, lansat în anul 2010, îi are în distribuție pe: Dorina Lazăr, Rodica Mandache, Virginia Rogin, Pavel Bartoş, Istvan Teglas, Nicoleta Lefter și Liana Mărgineanu. Spectacolul poate fi vizionat gratuit pe pagina de Facebook și pe canalul de YouTube ale instituției, fiind disponibil până la ora 24:00.

„Omul care a văzut moartea”, un musical emblematic la Teatrul „Constantin Tănase”

786 30 2În cadrul Campaniei „De la TĂNASE, în direct la VOI în CASE” în acest week-end iubitorii de revistă au ocazia unei întâlniri de excepție cu artiști de legendă într-un spectacol emblematic din arhiva Teatrului „Constantin Tănase”, din Capitală. Pe 19, 20 și 21 iunie, de la ora 18:00, pe conturile oficiale de Facebook, YouTube și Instagram ale instituției va fi difuzat gratuit spectacolul „Omul care a văzut moartea”, o adaptare muzicală după Victor Eftimiu, pe un libret semnat de Marius Țeicu și Octavian Sava. Povestea senzațională a vagabondului care dă peste cap liniștea unui orășel de provincie, este prezentată într-o manieră inedită, cu momente muzicale și coregrafice, poante și gag-uri spumoase, suplinite de interpretarea magistrală a celor mai abili maeștrii ai umorului autohton, între care îi amintim pe: Stela Popescu, Alexandru Arșinel, Nae Lazărescu, Vasile Muraru, Valentina Fătu, Cristian Simion, Paula Rădulescu, Marcel Horobeț, George Enache, Romică Sârbu, George Hodor, Eugen Voicu și Jenică Dobre. Spectacolul se bucură de participarea band-ului și ansamblului de balet ale Teatrului de Revistă „Constantin Tănase”.

Ansamblul „Crișana” lansează seria de evenimente „Dor și drag de cântec”

După o lungă despărțire de public artiștii Ansamblului Artistic „Crișana” lansează un eveniment în aer liber, special dedicat iubitorilor de muzică și tradiție românească. Astfel pe 18 iunie, de la ora 20:30, la scena mobilă din Cetatea Oradei are loc premiera spectacolului „Dor și drag de cântec”, un eveniment folcloric care se bucură de participarea îndrăgiților artiști: Cornel Borza, Cornelia Covaciu, Petrică Popa și Claudiu Căbuța (Stângaciu Junior), alături de corpul de dansatori și orchestra ansamblului. Aceasta este prima reprezentație, următoarele ediții fiind programate pe 26 și 28 iunie, de la ora 20:00, în aceeași locație, în care și-au anunțat participarea artiștii: Luminița Tomuța Baba, Felicia Costin, Florin Bonțu, Stângaciu Senior, Ionel Ban, Simona Costin, Petru Frasin, Mihail Teodorescu. Amfitrionul spectacolelor este Ioan Seleși. Biletele costă 25 de lei, iar organizatorii amintesc publicului că purtarea măștii este obligatorie și accesul se poate face până cel târziu cu 20 de minute înainte de spectacol.

„THE CONCERT drive-in”, live în week-end la Romexpo

Fanii vedetelor pop și rock își pot reîntâlni idolii în acest week-end în cadrul unei noi formule de show live. Pe 19, 20 şi 21 iunie, de la ora 20:00, în parcarea principală de la Romexpo va avea loc „THE CONCERT drive-in”, cel mai mare concert de acest gen din țară. Evenimentul va reuni în cele trei seri de spectacol artiști precum: Antonia, Carla’s Dreams, Roxen, Inna, Irina Rimes, Alina Eremia, The Motans, Azteca & IAN, Killa Fonic, Nane și Oscar. Conceptul drive-in este mai puțin cunoscut publicului românesc astfel încât este important să vă anunțăm că publicul va putea asculta recitalurile prin intermediul sistemului audio din mașina personală, pe o frecvență comunicată la momentul accesului la concert. Biletele vor fi achiziționate per autoturism, dar organizatorii precizează că în fiecare mașină sunt acceptate doar patru persoane care fac parte din aceeași familie.