Main menu

header

788 32 1de Silviu Ghering şi Adrian Barna

Poiana este unul dintre cele opt sate ale comunei Perișani, 43 de kilometri nord de Râmnicu Vâlcea pe DN7 până la Mănăstirea Cornetu și apoi încă 10 kilometri la dreapta, pe DJ703M. Acolo, în Poiana, printre păduri și drumuri pitorești, cu peisaje de privit necontenit, drumul vă duce la poalele Munților Cozia, în Parcul Național Cozia, unde vă invită la odihna sufletului și trupului în egală măsură, o... lume de basm. Cu hobbiți de basm și o căsuță de basm. Joasă, cu pereți din piatră, cu Gandalff și alte personaje de... „teapa” lui, care abia așteaptă să vă cunoască și să le cunoașteți.

Cele trei camere sunt mobilate „în” lemn, cu iz tradițional

788 32 3De după ferestrele rotunde şi uşa circulară din lemn, te aştepţi în orice moment să apară unul dintre personajele care au încântat milioane de cititori şi fani ai filmelor cu hobbiți. Faptul că această casă există înseamnă că orice fan se poate aventura în propria călătorie mirifică pentru a vizita o casă de hobbit. În special familiile cu copii o să îndrăgeasacă nespus de mult această locație. Și oricine știe să-și păstreze sufletul… de copil! Are trei dormitoare, living cu bucătărie şi o baie. Lemnul predomină, de la terase la interior, cu camerele mobilate „în” lemn, cu iz tradițional, în care culorile parcă vor să se joace permanent cu privirile oricărui călător care are inspirația și... norocul să poposească la Căsuța de Hobbit.

Este înconjurată de păduri

788 32 2Priveliștea muntelui impresionează și liniștește orice nervi care se încăpățânează să vină cu și pe... capul turiștilor. Coloritul diversificat al pădurilor înconjurătoare, ozonul „pompat” în continuu de acestea, având ca rezultat un aer tare și... tare curat, liniștea deranjată doar de triluri naturale, pe diferite „limbi” păsărești, multitudinea de trasee „verzi”, de la „începători” la „avansați” (traduceți dumneavoastră în minute și ore!) fac din căsuța de basm din Poiana Vâlcei o oază de relaxare nu numai de week-end, dar și de vacanțe și concedii.

Se poate savura bucătăria vâlceană

Pentru turiștii care doresc și o mâncare tradițională a zonei sau pur și simplu nu au chef să gătească (și e normal pentru că sunteți în concediu!), pensiunea poate oferi și bucate tradiționale gătite. Iar cine nu cunoaște bucătăria vâlceană „strămoșească” ar fi bine să se grăbească să-și completeze cultura… gastronomică!