Main menu

header

799 28 1de Călin Popa şi Florica Pintea

Ca și în vestimentație, lumea accesoriilor are piese nemuritoare, care revin mereu în trend, actualizate, dar mereu fermecătoare. Una dintre acestea este poșeta tip „poștaș”, în variațiunile 2020 care invită la redefinirea stilului.

Modelul clasic, pentru un aer tineresc

Confortabile, lăsând deplină libertate mișcării mâinilor, foarte potrivite cu popuarul trenci, dar și cu jeanși sau deux-pieces, poșetele care se poartă de-a curmezișul corpului au câteva actualizări care le vor situa pe cele care aleg acest tip de accesoriu în cea mai deplină actualitate a modei. Specialiștii punctează faptul că unul dintre modelele care nu se vor „da duse” din prim-planul preferințelor în următorii ani este cel clasic, cu textură în relief. Prezent în nenumărate variațiuni, de la cele de lux, ultrafinisate și spectaculoase, la poșeta de fiecare zi, plină de culoare și cochetărie, acest format dă posesoarei un aer tineresc, dar și elegant.

Un logo pentru accentul de sofisticare

799 28 2Poșeta „poștaș” cu logo este, neîndoielnic, o declarație de eleganță. Există persoane care au o mare admirație pentru Chanel sau Yves Saint Laurent, de pildă, și pot avea un astfel de accesoriu cu logo-ul celebrei companii la vedere. O poșetă de acest fel este deopotrivă un accent de modernitate, un mesaj de stil și sofisticare, precum și un apel la istoria fascinantă a modei. Ca urmare a acestui trend, marii producători propun pentru sezonul actual și pentru cele următoare modele rafinate, exclusiviste, într-o mare varietate de culori și modele.

Cercul simplității

Foarte multe doamne și domnișoare au o preferință aparte pentru poșeta cu margini rotunjite, un accent de simplitate care nu poate trece neobservat. Pe acest segment al modelului în formă de cerc, designerii propun variante chic, ultramoderne, cu maximum de funcționalitate. Posesoarele acestor piese nu doar își întregesc imaginea cu un plus de culoare și de stil, ci pot să se folosească cu tot confortul de numeroasele compartimente pe care o astfel de poșetă le pune la dispoziție celor care au nevoie de spațiu.

Modelul „găleată”, o preferință eternă

În lumea poșetelor „poștaș”, un loc aparte îl ocupă modelul „găleată”, care nu a ieșit, practic, niciodată din preferințele clientelei din toată lumea. Și nu întâmplător; poate fi deopotrivă elegant sau rustic, fastuos sau simplu, piesă de sine stătătoare sau un element care complimentează ținuta. Cu volumetria sa specială, această poșetă este extrem de încăpătoare în timp ce pare o piesă delicată.

O cutie „magică” la... purtătoare

799 28 3De când Gucci lansa modelul „Soho”, poșeta în formă de cutie care „traversează” corpul a cunoscut o popularitate de invidiat. Aproape nelipsit din dressingurile din toată lumea, acest accesoriu este atât de versatil, încât poate fi adaptat și la o ținută ultraelegantă, pe post de „plic” atipic, și la o ședință a companiei, și la picnic. În această „cutie magică” încap confortabil elementele de retușare a machiajului, actele și telefonul mobil, portofelul, cheile, guma de mestecat și pastilele pentru dureri de cap sau doar o tabacheră elegantă, după caz și... ocazie. Nu este de mirare că acest model este în topul preferințelor clientelor de mai bine de un deceniu. Și rămâne.

Poșeta „Saddle“, lansată de Dior, a cunoscut reinterpretări succesive în fiecare sezon și se menține în trendul 2020

Detaliul strălucitor

O clapetă aurie pe o poșetă transversală permite ca acest accesoriu să rămână foarte simplu. Pe lângă faptul că este de o eleganță remarcabilă și de o finețe cu putere de mesaj estetic, acest accesoriu este de mare folos atunci când posesoarea se află în aglomerație sau trebuie să-și scoată portofelul în magazin.