Main menu

header

827 17 1de Ştefania Băcanu şi Silviu Ghering

- Cum ţi se pare acest nou pro­iect de la Etno TV?

- Complet şi complex. Complet pentru că va contura echilibrat acest post de tele­viziune pe care eu îl iubesc. Sunt con­vin­să că se va bucura de un real succes. Com­plex pentru că, din punct de vedere profe­sional, mă va ajuta să îmi depăşesc limitele.

- Cum se va desfăşura emisiu­nea? Este un şablon care se va res­pecta în fiecare săptămână sau fiecare ediţie va fi diferită?

- Emisiunea se va desfăşura după un plan bine stabilit şi după o muncă asiduă, chiar şi până în momentul de faţă. Se va respecta un şablon, dar, după cum spune şi celebrul motto „Ca să fii de neînlocuit, trebuie să fii întotdeauna unic”, e nevoie să venim în atenţia telespectatorilor, a jucătorilor şi nu numai, cu multe surprize.

- De ce ar urmări telespectatorii această emisiune-concurs?

- Telespectatorii vor urmări emisiunea pentru că este difuzată într-un interval orar corespunzător, duminica, vor avea gazde pe placul domniilor lor, adică sub­semnata și inconfundabilul „văr” Săndel, vor fi încântați de artiști renumiți, cu me­lodii frumoase, și sunt și șanse foarte mari de câștig. În plus, chiar și biletele necâș­tigătoare vor fi redirecționate la extrageri pentru duminica următoare. Nu-i așa că totul este motivațional?

„Conceptul vine cu mai multe îmbunătățiri în favoarea jucătorilor”

827 17 2- Nu s-au săturat de BINGO la televizor?

- De ce s-ar sătura de BINGO, dacă norocul dăinuie de atâția ani? Până la urmă, dacă nu riști, nu câștigi, ca și în viață. Conceptul BINGO MANIA funcțio­nea­ză în același sistem, dar cu mult mai multe îmunătățiri în favoarea jucătorilor.

- Ce îi sfătuiești pe telespectatori?

- Să urmărească această emisiune, dat fiind faptul că este o premieră a postului Etno TV, pe care românii îl îndrăgesc. Cum în cei 19 ani de existență n-au fost dezamăgiți, nu vor fi nici de acum înainte. Să își încerce norocul și să nu rateze nicio duminică în fața micilor ecrane.

- Vei prezenta un nou format, dife­rit de cele de până acum. Ai emoții?

- Așa este, am onoarea să prezint un nou format de emisiune și nu au cum să nu se instaleze emoțiile. Rețin de la artiștii renumiți că și după 35 de ani de carieră, tot aceleași emoții ai dacă pui suflet și îți respecți publicul. Gândindu-mă la anii trecuți, mereu am avut parte de provocări cărora le-am făcut față, dar nu vă imagi­nați că am fost așa de la început sau am obținut ușor titlul de prezentator. Nu, deloc. Eu și acum îmi reproșez zilele în care nu am fost în cea mai bună formă...

- Cum ai primit vestea că vei fi colegă de platou cu Văru’ Săndel?

- M-a bucurat mai mult decât orice. Pe când aveam vreo 6 ani, artistul, acto­rul, prezentatorul și omul Văru’ Săndel era idolul meu. Îl urmăream sistematic, îl luasem ca model și îi admiram populari­tatea și naturalețea. Astăzi, cu emoție, zâmbet și puțin înlăcrimată de bucurie, sunt și eu colega lui de prezentare. Îi port un mare respect și sunt sigură că mă va modela corect. Nu e prima dată când prezint cu Văru’ Săndel. Este un prilej de bucurie colaborarea într-un proiect care va fi, cu siguranță, unul statornic.

„Cel mai mare critic al meu este producătorul emisiunii”

- În ce alte proiecte mai eşti implicată?

- Mai sunt implicată în meseria şi pasiunea de make-up artist, MC la eveni­mente şi, dacă vrei şi personal, în „super­mami”. Îmi desfăşor zi de zi activitatea de femeie, mamă, doamnă, prietenă, sportiv şi nu numai, pentru că sunt perfect orga­nizată. Obosesc şi eu, sunt om, dar nimic nu-i imposibil. Trebuie doar să vrei.

- Care este cel mai mare critic al tău?

- Cel mai mare critic al meu este omul care a avut încredere în mine, m-a accep­tat în televiziune şi m-a format ca eu să îndeplinesc, pe cât posibil, cerinţele unui om de televiziune, producătorul emi­siunii şi producătorul general, Cosmin Man. Ştiu că nu-i place acum că l-am menţionat, dar sunt omul adevărului şi de ce să uit de oamenii care au contribuit la formarea mea personală?

„Din când în când mă răsfăţ cu un masaj, făcut de mama mea, care este maseur terapeut“

- Cum reuşeşti să îţi menţii silueta după două naşteri?

- După două naşteri, nu mi-a fost uşor, ce-i drept, mai ales că am slăbit, în aproape 11 luni, după fiecare sar­cină. Am luat câte 28-30 de kilograme, în nouă luni, şi tot în atâtea este re­comandat să dai jos ca să fie o slăbire treptată. Am avut alimentaţia cores­punzătoare, pentru că aveam nevoie de energie, mai ales că am alăptat patru ani consecutiv. Am mers la sală şi am încercat să nu depăşesc limita de calorii pe zi.

- Ai şi un ritual de îngrijire corporală?

- Ritualul de îngrijire corporală con­stă în igienă şi, desigur, aplicarea de cre­me sau uleiuri şi, când timpul îmi per­mite, un masaj, bine meritat, făcut de mama mea, care este ma­seur terapeut.

„Când vorbesc despre copii, mă ia o stare nostalgică“

- Apropo de proiecte de tele­viziune, ce spun copiii tăi când te văd la televizor?

- Ce frumoasă întrebare... Când vor­besc despre copii... mă ia o stare nos­tal­gică. Pe ei mi i-a dăruit Bunul Dumnezeu. Copiii mei urmăresc împreună cu mama, sora sau prietenii, emisiunea pe care o prezint „Folclorul sub lupă”, în fiecare marţi şi joi, de la ora 19:00, şi se bucură mult că „Mami e la televizor”. La grădiniţa unde merge Matias, mă mai urmăresc doamnele la ediţiile postate pe YouTube, în caz că nu se pot uita la tv. Maty mereu spune că e mândru şi că sunt cea mai bună mamă. Ingrid, pentru că are doar 2 ani şi jumătate, împrumută de la frăţior cuvinte şi este foarte atentă. Aşa că, deseori, spune „Uite-o iar pe mami la televizor, Maty”. Puterea exemplului, şi îmi doresc să dobândească de la mine tot ce este mai bun.

- Pe copii i-ai dus la grădinița sau la... mama? Cum ai preferat în peri­oada asta?

- Pentru că sunt o norocoasă să am părinţii lângă mine şi le mulţumesc enorm pentru acest compromis, să zic aşa, că s-au mutat în Bucureşti, Ingrid a stat aca­să şi va sta până va intra la grupa mică, pe când Matias, frăţiorul mai mare, a urmat cursurile online în perioada în care grădi­niţa a fost închisă şi, ulterior, şi-a reluat activitatea mergând fizic. Nu am vrut să dau copiii la creşă, având această posi­bilitate, în plus am un program foarte flexibil, care permite asta. Am vrut să se bucure de membrii familiei şi pentru dezvoltarea lor emoţională, sănătoasă.

- Cât la sută din sufletul tău este familia și cât este televiziunea?

- Wow, o întrebare grea, dar la care voi răspunde acum, cu sinceritate. Poate, dacă mă întrebai în urmă cu trei-patru ani, aş fi spus 80% familia şi 20% televizi­u­nea. Şi nu pentru că nu ştiam ce iubesc enorm, dar eram focusată pe întemeierea familiei, şi apoi pe carieră. Acum, după ce am făcut doi lăstărei şi Dumnezeu m-a ajutat să îmi iau şi o casă, să îmi găsesc liniştea, încep să se vadă rezultate cu pri­vire la educaţia minunilor mele, iar propor­ţiile s-au schimbat. Acum am pentru şi de ce lupta. Fără doar şi poate... 50/50.