Main menu

header

844 2 1de Silviu Ghering şi Adrian Barna

Stațiune turistică de interes local spre... național, Băile Figa „au” fost inaugurate în 25 iunie 2010, la doar 3 kilometri de orașul Beclean, județul Bistrița Năsăud (32 de kilometri vest de Bistrița și 27 de kilometri est de Dej). Se întinde pe 15 hectare, într-o depresiune înconjurată (încă) de păduri, Băile Figa sunt un loc perfect de relaxare, o oază de sănătate având în vedere că proprietățile apei sărate și ale nămolului sunt asemănătoare cu cele de la Techirghiol, iar aerul are efect de salină datorită aerosolilor „sărați” existenți, aur curat pentru o respirație sănătoasă.

Un mare parc balnear care aduce... marea la munte!

După intrarea pe poarta tradițională de lemn, adusă, evident, din Maramureş, veți uita de griji într-un mare parc balnear, cu multe spaţii verzi, locuri de joacă pentru copii, un centru spa cu o piscină interioară cu apă dulce, jacuzzi, saună, două bazine exterioare uriaşe cu apă dulce şi unul cu apă sărată, un bazin rustic cu nămol, lacul sărat „Cerbul” şi un râu domol, chiar... leneş, numit... Râul Leneș, pe care puteți pluti relaxați pe colace şi bărcuţe gonflabile. În „Mini-Aqualand by Băile Figa” aveți ocazia să vă „antrenați” adrenalina pe un tobogan uriaș inaugurat în 2020.

Structuri saline artificiale în premieră pentru România

Tot în anul 2020 s-au construit în premieră pentru țara noastră un ansamblu de aerosoli salini, longitudinali și circulari. Întâlniți în orașe europene balneoclimaterice (mai ales în Germania, dar și în Polonia sau Austria), aerosolii salini au un efect terapeutic, ca de salină. În România, structurile saline artificiale de la Băile Figa sunt primele de genul acesta, ceea ce reprezintă un plus pentru un concediu în această vară la Terchighiolul de lângă Beclean.

Cum ajungeți la Băile Figa: cu mașina, venind de la Dej, faceți la dreapta de pe E58 pe DJ172 la ieșirea din Beclean. Venind de la Bistrița, faceți la stânga la intrare în Beclean, pe același DJ172. Cu trenul, coborâți în gara Beclean pe Someș, de unde puteți lua un taxi sau puteți merge pe jos cei aproape 4 kilometri până la Băile Figa