Main menu

header

845 30 1de Irina Ţolea şi Florica Pintea

Într-un august torid, nume sonore ale teatrului și filmului românesc și internațional se întâlnesc cu publicul autohton prezen- tând spectacole remarcabile, în locații inedite. Festivaluri cu tradiție și producții noi îmbogățesc agenda culturală autohtonă din care în continuare vă recomandăm câteva evenimente de neratat.

Charlotte Rampling, la Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu

Între 20 și 29 august, Sibiul se transformă într-o Capitală a artelor, găzduind cea de-a 28-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru, derulată anul acesta sub motto-ul „Construim speranța împreună”. În agenda Festivalului sunt înscrise peste 600 de evenimente: expoziții, lansări de carte, spectacole de teatru, dans, operă, circ, pantomimă, susținute indoor, în aer liber, dar și difuzate online, cu participarea artiștilor din 37 de țări, de pe toate continentele. Nu vor lipsi concertele live între invitați numărându-se: Pepe, Ozana Barabancea & Orchestra Lumini Sonore, A.G. Weinberger, trupele Domino și Subcarpați sau Fanfara din Cozmești. Celebra actriță Charlotte Rampling se va întâlni cu publicul românesc la Sibiu, unde va prezenta, în premieră mondială, pe 26 august (ora 19:00), la Sala Mare a Teatrului Național „Radu Stanca” din Sibiu, spectacolul „Shakespeare - Bach/ le main du Temps”, în care interpretează o selecție de sonete shakespeariene, acompaniată la violoncel de Sonia Wieder-Atherton. Personalitate a teatrului și filmului mondial actrița franceză va primi anul acesta și o stea pe Aleea Celebrităților și va participa la Gala Celebrităților, pe 27 august, de la ora 19:00, la Filarmonica de Stat din Sibiu. Prețurile biletelor variază între 20 și 150 de lei, pentru reprezentațiile live, și 20 și 75 de lei pentru spectacolele transmise online.

Horațiu și Bogdan Mălăele, în „Ediție Specială Muncitorească”

845 30 2Cum era sărbătorită în Epoca de Aur Ziua Națională, ce gânduri și sentimente stârneau fastuoasele defilări muncitorești, paradele militare și spectacolele omagiale puteți afla (sau rememora) urmărind un show inedit marca Horațiu Mălăele. Pe 23 august, de la ora 20:00, la Grădina de Vară Herăstrău, este programat spectacolul „Ediție Specială Muncitorească”, o parodie originală la adresa comunismului sau a oricărei alte forme totalitare din viața noastră. Pe scenă cuplul tată-fiu, Horațiu și Bogdan Mălăele, alături de muzicianul basarabean Radu Captari, vor reconstitui cu umor și ironie, atmosfera falsă și ridicolul perioadei comuniste. Amestecând spontan dialoguri sau monologuri surprinzătoare, momente de improvizație cu refrene comuniste, ale căror mesaje au rămas încă vii, artiștii vor aborda teme reprezentative ce exemplifică și satirizează în tradiționalul haz de necaz românesc, realități și adevăruri dureroase.

FITIC 2021: Seri magice la Termele Romane din Constanța

Cea de-a șasea ediție a Festivalului Internațional de Teatru Independent de la Constanța aduce marii artiști și producții renumite la malul mării. Peste 25 de spectacole vor fi prezentate între 19 și 22 august pe scena Teatrului de Stat din Constanța, dar și în aer liber, la Termele Romane (Parcul Carol). Astfel, între reprezentațiile în aer liber puteți vedea, pe 19 august (ora 20:00), comedia „Incident la graniță”, iar de la ora 21:30, Horațiu Mălăele vă propune show-ul „Mălăele Special”. Spectacolul „Aeroport”, avându-i în distribuție pe Cătălina Mustață, Victor Meda, Alexandru Nagy și Gelu Nițu, se joacă pe 20 august, de la ora 22:00. Seara se prelungește pe 21 august când, de la ora 21:00, puteți viziona spectacolul „Nu sunt eu”, cu Maia Morgenstern. De la ora 22:30, puteți afla „Totul despre femei”, o producție a Teatrului Arte dell’Anima, iar de la miezul nopții vă puteți întâlni cu Ozana Barabancea, Magda Catone, Natalia Dragomir, Ana Odagiu, Silviu Biriș, Sergiu Costache și Răzvan Oprea în supercomedia „Cum să pierzi totul într-o zi”. De asemenea, pe 22 august este programat spectacolul de teatru-dans „Jungla-TeVe”, semnat de Gigi Căciuleanu, iar de la ora 22:00 îi puteți vedea pe artiștii Marius Bodochi, Răzvan Oprea și soprana Arlinda Morava în spectacolul „Salieri”, inspirat din corespondența și viețile compozitorilor W.A. Mozart și A. Salieri. Accesul publicului la toate reprezentațiile este gratuit.

„Fațete”, un spectacol marca Eugen Cristea la Teatrul Național din Capitală

Îndrăgitul actor Eugen Cristea îi invită pe iubitorii de teatru și muzică la o seară specială pe acoperișul Teatrului Național din București. Pe 24 august, la Amfiteatrul TNB, de la ora 20:30, Eugen Cristea va susține spectacolul „Fațete”, un one-man show interactiv ce reunește cele mai izbutite momente artistice trăite pe parcursul unei cariere de 45 de ani. Cu mult umor și șarm spectacolul definește fațetele nenumărate și resursele creative ale actorului, regizorului, compozitorului și interpretului, scriitorului și jurnalistului Eugen Cristea. Însoțit de nelipsita sa chitară (și nu numai), artistul ne va demonstra pasiunea pentru blues, folk și nemuritorul rock, interpretând fermecător o serie de balade clasice sau compoziții proprii. Bineînțeles, din acest recital actoricesc nu vor lipsi experiențele de viață, realitățile vremurilor pe care le trăim fiind comentate de protagonist într-un stil aparte. „Fațete” este cel de-al treilea one-man show lansat de Eugen Cristea pe scena Teatrului Național din Capitală.

„2 Români” la Teatrul de Vară Herăstrău: Dan Puric și Adrian Naidin

845 30 3Dan Puric revine în lumina reflectoarelor și lansează un nou eveniment cultural de excepție. Alături de virtuozul violoncelist și compozitor Adrian Naidin, îndră- gitul actor și regizor prezintă spectacolul „2 Români”, o veritabilă demonstrație interpretativă ce oferă spectatorilor de toate vârstele șansa de a descoperi un discurs coerent, profund emoționant, ce vizează absurdul existenței, în formele sale cele mai surprinzătoare. Într-un tandem impresionant, construind pe scenă momente unice, cu o puternică încărcătură sacră, în acorduri muzicale fascinante și cu mult umor fin, cei doi prestigioși artiști, invită publicul la o terapie specială de „refacere a imunității ființei românești”. Spectacolul „2 Români” este programat pe 24 august, de la ora 20:00, la Grădina de Vară Herăstrău din București.

Menționăm că informațiile prezentate în cadrul rubricii „Scena și Ecranul” pot suferi modificări în funcție de evoluția situației epidemiologice.