Main menu

header

845 20 1de Ştefania Băcanu şi Claudia Mîţoi

Finalul verii ne aduce evenimente astrale extrem de importante care ne vor influenţa viaţa în următoarea perioadă. Trigoanele de pământ, care vor apărea în lunile august-septembrie, vor afecta mai multe zodii, în anumite sectoare. Astrologii Roxana şi Valeriu Pănoiu ne-au vorbit despre acest fenomen astral şi despre ce se întâmplă cu fiecare zodie în parte, în această perioadă.

„Sar în ajutor energii cosmice care îndulcesc rănile și pierderile”

Astrele ne-au pregătit o vară regală. După ultimele pătimiri și restricții, deloc pe placul lui Uranus în Taur, sar în ajutor energii cosmice care îndulcesc rănile, suferințele și, mai ales, pierderile. În lunile august și septembrie 2021 se desenează pe cer mai multe trigoane în zodiile de pământ. Trigoanele sunt populare chiar și în rândul simplilor consumatori de astrologie, întrucât toată lumea știe că, atunci când ele se formează, „e de bine”. În prezent, pământul este elementul care devine actor principal. În Capricorn îl avem pe Pluto până în 2024, în Taur șade Uranus până în 2026, iar în Fecioară, care întregește semnele de Pământ, vine cascada de planete personale: Mercur, Venus, Marte, apoi Soarele. Astfel că, pe toată durata trecerii Soarelui prin Leu și prin Fecioară, deci până pe 22 septembrie, vom avea asemenea aspecte prezente pe cer. Atunci se încheie și vara astronomică, odată cu Echinocțiul de toamnă care, astrologic, înseamnă intrarea Soarelui în Balanță. Planetele din Fecioară vor face un unghi benefic de 120 de grade când cu Uranus din Taur, când cu Pluto din Capricorn. Chiar dacă Uranus și Pluto nu fac un trigon după orb, luăm în considerare ceea ce spuneau cei vechi: nu contează gradul la care se află o planetă, contează zodia. Planetele sunt considerate în trigon câtă vreme se află în zodii aparținând aceluiași element. Prin urmare, în viziunea astrologiei tradiționale vorbim și despre o succesiune de piramide pe semne de pământ, cunoscută cel mai frecvent sub denumirea de „trigoane regale”.

„Universul nu prea ne susține dorințele nici acum și nici în următorii cinci ani întregi”

Pământul simbolizează resursele și capacitatea de a munci pentru a ajunge la ele. Așadar, cine tace și face are acum și rezultate. A-ți urma visul nu mai este acum un simplu slogan, ci o oportunitate care aduce un culoar de materializare. Mai există un ingredient secret între idee și faptă: voința. La acest capitol, nu mulți excelează, așa că e bine să amintim, pentru a nu stârni iluzii colective, că succesul este al celor hotărâți, care știu ce vor și care mai și întreprind ceva în acea direcție. Pentru toți ceilalți, se aplică mottoul: „Nu renunța la visul tău! Culcă-te la loc!”. Trigoanele de Pământ anunță șanse de redresare materială și financiară. Așadar, abundența și prosperitatea devin priorități, cu mențiunea că suntem cu toții chemați să ne reevaluăm convingerile și sistemele de valori. Avem de răspuns la următoarele întrebări: „Care sunt cele mai importante lucruri în viața mea?”, „Ce preț sunt dispus să plătesc pentru a-mi atinge obiectivele?”, „La ce anume ar trebui să renunț ca să ajung acolo unde vreau?”. Atmosfera astrală a perioadei se subordonează contextului de ansamblu specific unor cicluri care durează ani întregi. De aceea, reamintim că în niciun caz nu este vorba despre ceea ce ne dorim! Universul nu prea ne susține dorințele nici acum și nici în următorii cinci ani întregi, până în 2026.

„Zodiile și planetele amplifică ceea ce găsesc în noi”

Trigoanele de pământ mai întâi testează, evaluează și selectează, abia apoi recompensează. Auzim deseori afirmația că astrologia nu funcționează, întrucât, de exemplu, a venit Jupiter, Marele Benefic, și degeaba. Sau au venit trigoanele de pământ, iar eu nu am simțit nimic la buzunar sau în cont. Relația cu astrele nu este cauzală! Nu din cauza astrelor, a zodiilor sau a planetelor se întâmplă evenimentele. Ceea ce este pe cer se află în corespodență cu ceea ce este în noi! Zodiile și planetele amplifică ceea ce găsesc în noi, ne dau putere să fim noi înșine. Astfel, pe aspectele actuale, cei cheltuitori, nechibzuiți sau risipitori din cauza adicțiilor o vor duce tot mai rău! Principiul este același: „O să ai mai mult din ceea ce ai! O să fii mai mult decât ești! O să faci mai mult din ce faci tu de obicei”. Lunile august-septembrie anunță o direcție de transformare personală, ele nu revarsă cornul abundenței necondiționat sub formă de mană cerească. Nu pică nimic din cer! Nu în sus trebuie să te uiți! Uită-te în tine și vezi ce ai de schimbat, abia apoi cere! Mama Pământ își face vocea auzită și este cu ochii pe toți cei care cred că planeta care ne este dată cu chirie ni se cuvine! Disciplina, igiena, curățenia sunt tot atâtea criterii de evaluare pe care le trăim cu atâtea planete în Fecioară. Dumnezeu îți dă și dacă ai făcut dovada că știi ce să faci cu ceea ce ai! Abilitățile de administrator sunt și ele la rang de cinste. Degeaba ai bani, dacă ei se consumă la păcănele. Degeaba ai vacanță, dacă lași dezastru pe plajă, pe unde ai trecut. Degeaba ai rulotă, dacă pleci din pădure și lași gunoiul între copaci.

Unii pot obţine vindecarea de apucături

Energia astrală curentă favorizează orice acțiune de eliminare a obiceiurilor nesănătoase. Așa că, pentru unii, maxim din ce se poate obține în această perioadă este vindecarea de apucături. Cu toții e bine să ne întrebăm: „Ce îmi face rău?”, „Din ce ar trebui să mă opresc?”, „Ce trebuie să elimin pentru a duce o viață mai curată și mai sănătoasă?”. Împământarea, modul în care gestionăm fiecare zi a vieții, rutina activităților practice, disciplina, respectul față de muncă și față de ordine ajung să ne acapareze toată atenția. Încă o dată iese în evidență faptul că ceea ce se află sus e mai puțin important decât ceea ce facem noi aici, jos. Astrele își văd acolo de treaba lor și răspund în funcție de cum ne vedem noi de treaba noastră. Tatăl Cer ne transmite cât se poate de clar mesajul: „Aveți grijă de Mama Pământ!”. O analogie biblică ar putea face mult mai accesibil mesajul curent al astrelor: „Pilda semănătorului”. Ea se regăsește în trei dintre cele patru Evanghelii, la Matei, Marcu și Luca. „Iată, semănătorul a ieşit să semene. Pe când semăna el, o parte din sămânţă a căzut lângă drum şi au venit păsările şi au mâncat-o. O altă parte a căzut pe locuri stâncoase, unde n-avea pământ mult: a răsărit îndată, pentru că n-a găsit un pământ adânc. Dar, când a răsărit soarele, s-a pălit şi, pentru că n-avea rădăcini, s-a uscat. O altă parte a căzut între spini. Spinii au crescut şi au înecat-o. O altă parte a căzut în pământ bun şi a dat rod. Un grăunte a dat o sută, altul, şaizeci, şi altul, treizeci” (Matei 13: 1-9).

„Celor care știu să fie recunoscători pentru ceea ce au, viața le aduce mai mult. Mulți dintre cei merituoși, care întrunesc condițiile de mai sus, pot aspira la o viață mai bună, la un nivel de confort mai ridicat, la un sentiment de siguranță mult mai bine consolidat“

„Vibrația cosmică pune accentul pe nevoile noastre. De aceea, atunci când ne facem planuri și acționăm, este obligatoriu să ne concentrăm pe ceea ce simțim că reprezintă o necesitate, nicidecum o dorință sau o plăcere trecătoare“

Sectoarele de viaţă care vor fi influenţate

Încheiem în registrul evangheliștilor: „Cine are urechi de auzit să audă!”. Ce sectoare de viață influențează trigoanele în semne de pământ pentru fiecare zodie. Berbec: bani, viață profesională, sănătate. Taur: decizii, convingeri, dragoste. Gemeni: sfârșituri, familie, banii altora. Rac: grupuri, studii, relații. Leu: carieră, bani, renunțări. Fecioară: independență, surprize, pasiuni. Balanță: încheieri, vindecare, transformare personală. Scorpion: relații, contracte, planuri de viitor. Săgetător: dependențe, sănătate, bani. Capricorn: renunțări, dragoste, copii. Vărsător: locuință, resursele altora, premii. Pești: călătorii, acte, parteneriate.