Main menu

header

854 25 1de Ștefania Băcanu şi Sorin Dumitrescu

Agatul este un cristal cunoscut omenirii încă din Antichitate, apreciat chiar de la descoperire, datorită fineței și multitudinii de culori. Numele provine din limba greacă și înseamnă „fericit”, iar în realitate, chiar aduce fericire, echilibru și vindecare. Fie că alegeți să o purtați sub formă de pandantiv, purtat la gât sau la mână, fie că o preferați piatră și o țineți ca pe un talisman asupra dumneavoastră, agatul vă va îmbunătăți viața.

Elimină durerile

Agatul este o piatră alcătuită preponderent din silice criptocristalină și poate fi găsită în diferite tipuri de stânci. În mod natural în rocile vulcanice, dar și mai frecvent, în cele metamorfice. O altă legendă spune că numele agat vine, de fapt, de la numele râului Acate din Sicilia, unde agatele au fost găsite încă din timpuri străvechi, fiind descoperite împreună cu artefactele oamenilor din Neolitic și folosite de egipteni înainte de anul 3000. Ulterior, datorită unicității și frumuseții lor, pietrele au fost utilizate ca bijuterii în India Antică, iar unele soiuri și-au primit denumiri distincte, cum ar fi onix sau sardonyx. În funcție de culorile pe care le au, pietrele de agat au anumite particularități și proprietăți. De exemplu, agatul albastru-verde este, de regulă, o sticlă artificială, ce ajută la eliminarea durerilor din corp, indiferent de natura lor. Vracii o foloseau, pe vremuri, în tratarea migrenelor, a cefaleelor și a durerilor de oase, dar, în timp, a ajuns să fie utilă în orice fel de afecțiune. Puteți să așezați piatra pe zona cu probleme și să o lăsați să acționeze, sau, purtați-o sub formă de pandantiv, la gât. Veți observa rapid schimbările. Agatul verde mărește flexibilitatea mentală și emoțională și ușurează luarea deciziilor. Cei mai mulți îl folosesc pentru rezolvarea conflictelor și a disputelor.

Vă ajută să renunțați la fumat

Agatul de Botswana contribuie la starea de echilibru interior, amplifică hotărârea în luarea deciziilor, voința, fermitatea, favorizează sedimentarea ideilor, a convingerilor, acționează ca un scut împotriva influențelor negative din exterior a eventualelor boli de piele care pot apărea și, foarte important, este extrem de utilă tuturor celor care au legătură cu fumul sau cu focul. Adică, este benefic pentru fumători și pentru cei care vor să se lase de fumat. Agatul de Botswana caută soluții în loc să se oprească asupra problemelor. Vă ajută să explorați teritorii necunoscute, dar și propria dumneavoastră creativitate. Varianta roz a cristalului favorizează dragostea între părinți și copii, iar pentru rezultate rapide, este indicat să îl purtați în dreptul inimii.

Agatul este util pentru asimilarea oxigenului, fiind benefic pentru sistemul circulator și pentru piele, iar în plan subtil, stimulează chakra coroană, cea care aduce energia în câmpul auric

Stimulează memoria

854 25 2În plan psihologic, agatul favorizează acceptarea de sine, ce clădește încrederea în propria persoană și în forțele proprii. De asemenea, elimină răul, alungă eventualele pericole din exterior, îmbunătățește funcțiile mentale, cresc concentrarea, sensibilitatea și capacitățile analitice, și permit găsirea celor mai bune soluții. Dragostea de adevăr a agatului vă va face să vă exprimați liber, să spuneți ce gândiți și vă stimulează memoria. În plan emoțional, cristalul combate negativitatea și amărăciunea și vindecă furia interioară, înlocuind-o cu răbdare și curaj să începeți oricând un nou capitol.