Main menu

header

865 20 1de Claudia Mîţoi şi Ştefania Băcanu

La începutul anului 2022 se întâmplă un aspect foarte important pe Cer, şi anume trecerea Nodului Nord din zodia Gemeni în zodia Taur. În astrologie, Nodul Nord se mai numeşte şi Punctul Destinului, aflat pe o axă: Nodul Nord se află într-o zodie, iar în opoziție, în zodia opusă, găsim Nodul Sud. Fiecare dintre noi avem Nodul Nord, adică Destinul, într-o zodie şi o casă anume, asta înseamnă că noi venim aici pe pământ cu o misiune clară, bine definită în harta nostră astrologică. Nodul Nord ne arată care este scopul vieţii (Dharma), precizându-ne care este viitorul nostru şi direcţia către ce este mai corect să ne îndreptăm.

Nodul Nord ne arată care este misiunea pentru care am venit în această viaţă

865 20 2Nodul Nord ne arată care este misiunea noastră personală pentru care am venit în această viaţă, indicându-ne paşii corecţi spre bucuria vieţii, prosperitate şi mai ales spre găsirea esenţei, a sinelui. Îl putem lua ca pe un dar, ca pe o şansă de a nu pierde timpul inutil sau de a lăsa oportunităţile să treacă pe lângă noi. Fiind lecţia noastră de viaţă, indiferent dacă greşim drumul şi nu găsim imediat cărarea potrivită, Nodul Nord are grijă să ne trimită semnale prin diferite metode. De pildă, dacă cineva se află pe dinafara destinului său, adică se pune contra schimbărilor, se revoltă, tot nu va reuşi să păstreze tot ceea ce vrea să obţină, ori este posibil să simtă că nimic nu îi funcţionează în viaţă, că nimic nu-l mai mulţumeşte, că se simte la un capăt de drum de unde nu mai vede lumina. Semnalul primit de la Univers că suntem pe calea corectă a destinului nostru, este atunci când observăm că viaţa noastră este o curgere fluentă şi nu ne chinuim să obţinem lucruri care să aibă legătură cu fericirea noastră. Sacrificiul, agresivitatea, boala sunt printre indicatorii frecvent întâlniţi în viaţa reală şi care ne transmit că nu suntem pe calea corectă.

Este un instrument de evoluţie pentru creşterea noastră spirituală

Nodul Sud sau Karma ne spune despre trecutul nostru, despre existenţa noastră din viaţa anterioară, ne aminteşte şi ne scoate în evidenţă bagajul nostru karmic cu care venim în viaţa actuală. În astrologie, Nodul Sud mai este numit şi „punctul vulnerabil”, deoarece avem tendinţa de a repeta greşelile din trecut, iar el nu face decât să ne pună beţe în roate asupra unui viitor mai fericit, dacă nu învăţăm să-l măiestrim. Nodul Sud nu înseamnă un bau-bau în viaţa noastră, ci un instrument de evoluţie pentru creşterea nostră spirituală. De pildă, dacă ne aflăm într-o situaţie relaţională dificilă de foarte mult timp şi preferăm să nu facem nicio schimbare, închidem ochii şi ne prefacem că totul este bine, atunci manifestăm Nodul Sud care ne spune că este ceva în neregulă cu direcţia noastră în viaţă.

Scorpionul ne ajută să renunţăm la excesele de posesivitate şi ataşamente

În Scorpion, Nodul Sud are o atitudine de confruntare cu tot felul de probleme şi obstacole care vizează banii, latura materială, sexualitatea. În anul 2022 vom da piept cu o gamă mai largă de manipulare în ceea ce privește banii. Dorinţa de a câştiga mai mult financiar poate duce inclusiv la implicaţii ascunse, duale, manifestându-se foarte multe frici legate de lipsă și sărăcie. În plan personal, frica principală este cea de pierdere a partenerului sau cea de control asupra evenimentelor. Nevoia de a controla totul în relaţii, desigur poate veni dintr-o neîncredere în sine şi tinde să modifice circumstanţele oricărei relații atinse de această problemă. Misiunea Nodului Sud în Scorpion este să producă pe cont propriu, fără a mai avea aşteptări de la alţii, să înveţe să se bucure atunci când dăruim mai mult decât atunci când primim, indiferent că este vorba despre afecţiune, complimente, bani sau obiecte materiale. Scorpionul ne ajută să sporim tot ceea ce dobândim din muncă proprie, să renunţăm la excesele de posesivitate şi ataşamente.

Abilităţile creative îşi pun amprenta asupra domeniului profesional

Nodul Nord din zodia Taur tinde să construiască noi valori pozitive, dezvoltând încrederea în noi înșine. Principala preocupare este de a câştiga suficienţi bani pentru a ne asigura un confort favorabil atât pentru noi, cât şi pentru cei din jurul lor. Nodul Nord în Taur este un bun furnizor de energie pozitivă, îi place să întreţină relaţii armonioase, chiar dacă uneori ne învață să renunțăm la noi înșine. Punctul vulnerabil al nativilor cu Nodul Nord în Taur este acela de a-şi căuta propriile cărări prin intermediul altora. Ei nu vor reuşi să dobândească succesul decât prin ei înşişi fără a se spijini de umărul partenerului, al familiei ori al prietenilor. Este recomandat să învățăm cu toții de la Nodul Nord în Taur să ne gestionăm emoțiile, să ne stăpânim propria sexualitate în armonie, să ne cultivăm liniştea interioară. Abilităţile creative îşi pun foarte bine amprenta asupra domeniului profesional în 2022. Relaţia dintre Nodul Nord şi Nodul Sud este relaţia dintre calea corectă de urmat şi ispita care încearcă să ne atragă pe drumul greşit. Nodul Sud în Scorpion îi face pe mulţi să cadă în capcana unor iluzii, mai ales financiare. Cei care cred că vor câştiga bani uşor şi cei care cred că se pot baza la nesfârşit pe banii altora s-ar putea să aibă surprize neplăcute. Nodul Nord în Taur ne obligă să căutăm independenţa financiară şi să producem resurse prin noi înşine.

Ne poartă spre o stabilitate pe care să ne-o asigurăm singuri

În anul 2022, Destinul în Taur ne poartă spre o stabilitate pe care să ne-o asigurăm singuri. Putem face bani din propriile talente, din servicii prin care creştem calitatea vieţii altora şi din activităţi prin care producem ceva concret. Destinul în Taur aduce la nivel general o întoarcere a oamenilor cu faţa spre natură, spre ecologie, spre agricultură, spre viaţa la ţară şi spre micile bucurii şi plăceri. Anul 2021, cu Destinul în Gemeni, ne-a adus obligaţia să acumulăm cunoştinţe noi, să ne îmbunătăţim capacităţile intelectuale şi să fim darnici la rândul nostru oferind mai departe cunoașterea pe care am asimilat-o, să întreținem relaţii armonioase cu cei din jurul nostru, fiind mai toleranţi şi mai puţin superficiali.

Destinul în Taur aduce la nivel general o întoarcere a oamenilor cu faţa spre natură, spre ecologie, spre agricultură, spre viaţa la ţară şi spre micile bucurii şi plăceri

Promisiunile Nodului Nord pentru fiecare zodie

Berbec: confort obținut prin muncă, independenţă financiară, investiţii.

Taur: independență, decizii importante, noi direcţii de viaţă.

Gemeni: introspecţie, acceptare, servicii în slujba altora.

Rac: construirea viitorului, muncă în echipă, viaţă socială.

Leu: schimbări în carieră, statut social, organizare.

Fecioara: îndreptarea către spiritualitate, viziune nouă asupra vieţii, călătorii lungi.

Balanţa: schimbarea modului de viaţă, ocultism, regenerare.

Scorpion: relaţii armonioase, echilibru, cooperare.

Săgetător: reușită prin muncă, stabilirea unui mod de viaţă mai sănătos, reorganizare.

Capricorn: vizibilitate, relaţii armonioase cu familia şi copiii, bucurie de viaţă.

Vărsător: bucurii şi echilibru în casă şi familie, dăruire necondiţionată, relocare.

Peşti: schimbarea mentalităţii, drumuri noi către studii, comunicare.

Relaţia dintre Nodul Nord şi Nodul Sud este relaţia dintre calea corectă de urmat şi ispita care încearcă să ne atragă pe drumul greşit