Main menu

header

887 27 1de Ştefania Băcanu şi Claudia Mîţoi

Tendinţele în materie de ţinute se schimbă de la an la an, de la sezon la sezon, iar cine vrea să ţină pasul cu ele trebuie să fie în permanenţă informat: ce e la modă, care sunt culorile anului şi ce ţesături vă pun în evidenţă. Silvia Balan Viţelaru (foto) şi STISIA vă propun ţinute unicat, în cele mai excentrice culori, pentru anotimpurile calde şi pentru o vacanţă timpurie.

„Promovăm un design feminin, îndrăzneț şi punem mare preţ pe confort”

- Silvia, cum ai ajuns să creezi aceste ţinute minunate?

- Am renunţat la profesia mea de avocat, deoarece mi-am dat seama că nu mă reprezintă. În acest sens, am absolvit cursuri de floristică, de dans, iar mai apoi cursuri de design vestimentar. Așa a luat naştere STISIA, o societate 100% românească, ce îmbină culorile și imprimeurile cu texturi și materiale de calitate. Deşi promovăm un design feminin, îndrăzneț, punem mare preţ pe confort, iar piesele noastre vestimentare sunt comode și uşor de purtat.

- Cine face creaţiile vestimentare şi care este sursa de inspiraţie?

- Creațiile vestimentare sunt realizate de întreaga echipă în atelierul nostru care este dotat cu o linie tehnologică completă. Eu schiţez ținutele, apoi supraveghez fiecare etapă a procesului tehnologic. Pe lângă creațiile noastre, disponibile atât în showroom, cât și pe site, dăm posibilitatea clientelor să-și aleagă propriile modele, prin care să îşi pună amprenta personală, caracteristică stilului pe care îl adoptă. Astfel, atelierul nostru realizează la comandă orice produs. Ne ajutăm clientele cu alegerea materialului, apoi croim după bunul lor plac.

„Vedeta este mătasea”

887 27 2- Ce materiale foloseşti?

- În general, folosesc materiale uşoare, fluide, plăcute la atingere, de cea mai bună calitate.

- În ce combinaţii?

- Îmi place să combin mătasea, care este o țesătură foarte fină, diafană cu jacquard-ul, un material elegant, mai rigid, dar luxos. Însă, în primul rând, ne raportăm la dorințele clientelor noastre, pentru a le ajuta să își pună în evidenţă cu adevărat personalitatea și punctele forte.

- Ai şi o „vedetă” în rândul materialelor?

- Cu siguranţă, vedeta este mătasea, ţesătura care pune în evidenţă frumusețea, sensibilitatea și senzualitatea oricărei femei.

„Se poartă sacourile supradimensionate și, în antiteză, cele mulate”

887 27 4- Ce stil abordezi prin creaţiile tale?

- Adoptăm stiluri vestimentare diferite. De la stilul clasic, elegant, până la cel casual şi sport.

- Şi pentru că a venit primăvara, cu ce surprize îţi întâmpini clientele?

- Primăvara aceasta le întâmpinăm pe clientele noastre cu rochii midi în culori tari, seturi formate din pantaloni scurți și sacou oversized cu imprimeuri îndrăznețe și corsete cu aspect metalic.

- Ce se poartă în acest sezon?

- Se poartă topurile scurte, fie că vorbim despre corsetele tip bustieră, topurile sutien sau cele decupate. Aceste piese vestimentare pot condimenta orice ținută. Se poartă sacourile supradimensionate și, în antiteză, cele mulate. De asemenea, corsetele, care, deși nu au dispărut niciodată, ele continuă să revină, dar puțin diferit față de trecut. Acum sunt mai maleabile și apar într-o gamă largă de forme, dimensiuni și țesături, punând în valoare bustul fără a mai crea disconfort. Şi, nu în ultimul rând, decupajele, care ocupă un loc important atunci când vine vorba despre topuri, salopete și rochii.

„Îmi place să combin fucsia cu verde crud, movul cu portocaliu”

- Pe ce combinaţie de culori mergi?

- Iubesc culorile vibrante și îmi place să combin fucsia cu verde crud, movul cu portocaliu, albastrul cu galben, și alte combinații îndrăznețe menite să scoată la suprafață personalitățile ascunse ale tuturor doamnelor şi domnișoarelor care ne trec pragul.

- Pentru cine alege o vacanţă la malul mării, ce recomanzi?

- Pentru malul mării recomand imprimeurile exotice și materialele moi, vaporoase.

„Pentru seară, recomand o salopetă roşie cu mâneci ample şi spatele gol”

887 27 3- Dă-ne un exemplu de ţinută cu care să ieşi din anonimat...

- O ținută casual, comodă, care, cu siguranţă, va atrage toate privirile poate fi compusă dintr-o fustă midi, colorată, din tul, combinată cu un tricou de bumbac sau un pulover și teneşi.

- Şi pentru seară?

- Un corset cu aspect metalic, combinat cu o pereche de pantaloni de culoare negră și high heels sau o salopetă roşie cu mâneci ample, spatele gol și pantaloni evazați.

- Care crezi că este ţinuta din atelierul tău care nu se va demoda niciodată sau o va face greu?

- „Private feeling” este un set format dintr-o cămaşă de mătase și o fustă creion din jacquard.

„Folosesc materiale uşoare, fluide, plăcute la atingere, de cea mai bună calitate“

„Moda s-a temperat în evoluţie“

- Faţă de anul trecut, s-a schimbat ceva în tendinţe?

- Odată cu apariția pandemiei, moda a avut o perioadă de stagnare. În anul 2020, s-au prezentat mult mai puține colecții decât eram obișnuiți în anii anteriori, iar 2021 a venit cu mai multe așteptări decât precedentul, dar nu putem spune că totul a revenit la normal. În perioada actuală se observă că moda nu mai are un proces accelerat de reinventare, ci s-a mai temperat în evoluție.