Main menu

header

901 20 1de Ștefania Băcanu şi Sorin Dumitrescu

Este cunoscut faptul că preluăm tipare, comportamente și idei de la părinții și bunicii noștri, fără să ne dăm seama. Unele sunt bune, dar altele ne îngreunează existența. De aceea, este important să le identificăm și să le înțelegem. Harta personală sau almuza, cum o numește Yuri Vârlan (medalion), trainer, coach dezvoltare personală și antreprenor de peste 30 de ani, cel care a adus acest sistem în România, recomandă acest instrument de lucru pentru a aduce echilibrul, binele și prosperitatea în viețile noastre.

„Pleacă de la data de naștere și ajunge la reprezentarea grafică a unor numere”

- Ce este almuza?

- Almuza își are rădăcinile în învățăturile spirituale străvechi din întreaga lume, adunate împreună. Unele sunt considerate secrete, precum ar fi cosmologia și tantra budistă. Concret, almuza este o hartă a vieții, o hartă a tiparelor mentale. Fiecare dintre noi, de fapt, vine cu un anumit bagaj deja înregistrat în hard disk-ul nostru interior, cu anumite programe în viața asta. Iar programele respective, vrem, nu vrem, ne influențează, ulterior, toată viața, tot comportamentul. Almuza este un sistem care pleacă de la data de naștere și ajunge la o reprezentare grafică a unor numere, cu o anumită semnificație pentru fiecare persoană. Utilizează 22 de numere care, în funcție de poziția și gruparea lor în acea reprezentare grafică, dezvăluie anumite informații legate de programele mentale și de comportament care ne guvernează viața. Almuza este un instrument real, rapid și precis de autocunoaștere.

- Deci, o hartă personală…

- Da, într-adevăr, vorbim despre o hartă personală a tiparelor personale ale fiecărui om.  Când vorbim despre interacțiunea dintre două persoane care au almuze diferite, fiecare cu a lui, se întâmplă un lucru foarte interesant. Almuza este punctul de pornire în orice călătorie transformațională. Este punctul zero, după care puteți alege începerea unui drum de recâștigare a redutei care sunteți chiar voi, de repoziționare pe niveluri superioare de conștientizare de sine, de conștiință și prezență în propria viață.

„Nu este numerologie, nu este astrologie”

901 20 2- Adică?

- În acel moment, practic, se creează sau se generează o a treia almuză, cea de relaționare, cum îi spunem noi, în care se găsesc anumite provocări cu care se va confrunta cuplul respectiv. Funcționează un pic diferit față de almuza personală. Nu este statică, ci dinamică. Mai exact, reprezintă toate provocările și etapele prin care trece un anumit cuplu.

- Are legătură cu numerologia?

- Foarte important de menționat, almuza nu este numerologie, nu este astrologie, chiar dacă este generată în baza datei de naștere. Almuza reprezintă un mit, în care se utilizează 22 de grupe de tipare mentale și niciunul dintre acestea nu este bun sau rău. Pur si simplu, fiecare este diferit.

„Se utilizează aspecte ale minții umane”

- Cum se calculează almuza personală?

- Desigur că lucrăm cu data noastră de naștere, care se reduce la un singur număr, reprezentând propriul scenariu. În sistemul almuza se utilizează 22 de grupe largi de tipare mentale sau, altfel spus, aspecte ale minții umane, sau foarte simplificat, energii ce sunt încorporate în fiecare dintre noi încă din momentul nașterii. Fiecare din aceste grupe de tipare mentale nu este nici bună, nici rea și ele se pot manifesta atât în pozitiv, cât și în negativ. De cine depinde aceasta? Doar de tine. Și de cât de conștient ești de calea ta unică și autentică, de misiunea ta, de vocația ta, de sarcinile tale în această lume și dacă într-adevăr îți urmezi calea ta norocoasă în viață.

- Cum ne dăm seama că suntem pe drumul pe care trebuie să fim?

- Dacă omul deviază de la calea sa norocoasă, atunci un anume program se poate manifesta în negativ, și în viața omului apar diverse probleme în diferite domenii ale vieții, financiar, relații, familie, autoîmplinire, sănătate etc. Dacă programul se manifestă în pozitiv, atunci omul este împlinit și fericit, abundent și prosper, armonios și sănătos și tot așa. Toate tiparele ce se manifestă în negativ pot fi transformate în pozitiv prin conștientizare și aplicarea unor pași concreți, acțiuni și/sau practici meditative, care vă vor fi recomandate de către specialiști.

„Repetăm scenariul străbunilor noștri, absolut inconștient”

- Harta personală are legătură și cu părinții noștri?

- Bună întrebare, iar răspunsul este nu. Cu toții avem o linie ancestrală feminină, adică ce am moștenit pe linia mamei, și avem una ancestrală masculină ce ne permite să vedem programele respective pe care le-am preluat de la ambii părinți și de la bunicii din partea amândurora. Și tot așa, până în a șaptea generație, de fapt. Pur simplu, repetăm scenariul străbunilor noștri, absolut inconștient. Cinstit vorbind, eu însumi am repetat un scenariu din neam. Și unul nu foarte bun. Dacă nu aș fi creat almuza personală, nu aș fi știut acest aspect. Almuza ne arată inclusiv ce fel de copii am fost și cum s-au comportat părinții cu noi când eram mici, dar și ce fel de adulți vom deveni. La fel se întâmplă și dacă sunt mai mulți frați sau surori. Unul dintre copii preia o anumită tendință, un anumit program de la mamă, altul moștenește cu totul altul. La fel și ce s-a preluat de la tată. Nu putem afla de la care dintre ei am preluat mai mult, care părți le moștenim cel mai mult, dar un lucru este cert, am luat de la ambii.

„Almuza este punctul de pornire în orice călătorie transformațională. Este punctul zero, după care puteți alege începerea unui drum de recâștigare a redutei care sunteți chiar voi, de repoziționare pe niveluri  superioare de conștientizare de sine, de conștiință și prezență în propria viață“

„Almuza ne arată inclusiv ce fel de copii am fost și cum s-au comportat părinții cu noi când eram mici, dar și ce fel de adulți vom deveni. La fel se întâmplă și dacă sunt mai mulți frați sau surori“

„Dacă nu cunoaşteţi profilul partenerului de viaţă, veţi avea o relaţie provocatoare“

- Spuneați că, odată ce se cunoaște almuza, pot fi îmbunătățite toate sectoarele vieții. De exemplu, o relație de cuplu, aflată în impas, se poate salva?

- Este foarte important să cunoașteți profilul partenerului de viață. Pentru că, dacă nu știți ce fel de om este, veți avea o relație de tip provocatoare, cu ceva scandaluri, certuri și așa mai departe. Dar dacă îi aflați profilul, viața de cuplu poate fi mult mai armonioasă. Desigur că nu sunt excluse și acolo diverse certuri, discuții, dar nu sunt atât de provocatoare, nu atât de grave încât să nu puteți trece peste ele. De exemplu, m-a întrebat cineva: „De ce toți partenerii din viața mea m-au înșelat?”. Oare de unde asta, dragilor? Obligatoriu trebuie să aibă o cauză, nimic în lumea asta nu apare din neant. O cauză trebuie să fie un anumit tipar mental acolo, un cod care încurcă omul și trebuie depistat, pentru a-l schimba. Altfel, acesta se va tot repeta.