Main menu

header

951 2 1de Silviu Ghering și Adrian Barna

La 55 km depărtare de Buzău, 65 km de Brăila şi 25 km de Râmnic, stațiunea Balta Albă vă stă la dispoziție cu multe variante de petrecere plăcută a timpului liber, între agrement și tratament. O găsiți pe DN22, între Râmnicu Sărat și Brăila, chiar pe malul lacului cu același nume. Lacul natural cu apă sărată Balta Albă, turbăriile și pajiștile din jurul său, care asigură condiții de hrană, cuibărit și viețuire pentru multe specii de păsări migratoare, de pasaj sau sedentare, formează o rezervație naturală de tip geologic și zoologic cu o suprafață de 1.167 de hectare.

Curele de nămol au fost reluate în 2009

Lacul are în adâncurile sale un „aur negru”, dar nu petrol, ci un remediu salvator în sănătate: un nămol sapropelic tămăduitor care atrage anual mii de turiști. După ce stațiunea balneară construită de atât de huliții comuniști ai dictatorului Ceaușescu „pentru oamenii muncii de la orașe și sate” a dispărut după lovitura de stat din decembrie 1989, ca mult prea multe „realizări ale întregului popor” realmente bune, folositoare, un investitor râmnicean a concesionat plaja de la Apele Române și a transformat-o într-o mică stațiune. Iar tratamentul cu nămolul terapeutic se poate face din nou din 2009. Tratamentul cu nămol sapropelic de la Balta Albă este recomandat pentru aparatul locomotor, afecțiuni dermatologice, reumatismale, ginecologice sau ale sistemului nervos.

Vă așteaptă o plajă cu nisip fin, piscine, discoteci și pensiuni

Micuța stațiune din mijlocul Câmpiei Râmnicului oferă multe alte servicii turistice. Există discoteci, baruri, locuri de agrement, restaurante și diverse posibilități de cazare, de la pensiuni la căsuțe de camping cu câte trei paturi, ba chiar și la... cort! Umbreluţe din stuf sunt presărate pe toată plaja cu nisip fin și două piscine cu apă sărată sunt la dispoziţia turiştilor care aleg staţiunea doar pentru bălăceală şi bronz.

La Balta Albă nu există o bază de tratament. Nămolul, disponibil la fața locului din surse diverse, este folosit empiric, în funcție de imaginația fiecăruia. Complexul balnear din „Epoca de Aur“, unde tratamentul se făcea sub îndrumarea specialiștilor, a fost „prăduit“ și lăsat „strategic“ ruinării