Main menu

header

953 32 1de Camelia Onciu

Cu toții avem propriile obiceiuri de îngrijire a hainelor. Ca să reziste mai mult, se spune că este bine să spălați hainele numai după ce le-ați întors pe dos. De fapt, există mai multe motive pentru care ar trebui să faceți acest lucru.

Pentru țesături de durată

Pentru a avea grijă de culoarea și țesătura hainelor, unii preferă să le spele manual. Dar nu toată lumea se descurcă fără mașină de spălat. Este bine să știți că eticheta hainelor conține indicații esențiale. Dar e bine să luați în considerare și alți factori, altfel țesăturile vor intra la apă sau se vor deteriora. Un truc pe care-l știu puțini oameni este să întoarceți rufele pe dos înainte de a le introduce în mașina de spălat. Acest lucru nu va împiedica spălarea corectă și completă a hainelor. Dimpotrivă, le va prelungi durata de viață.

Interiorul e cel mai murdar

Există mai multe explicații pentru această operațiune neobișnuită. Partea exterioară a unui articol de îmbrăcăminte nu este singura expusă murdăriei. Partea interioară a blugilor sau a lenjeriei dumneavoastră, care este în contact direct cu pielea, acumulează murdărie și apar pete galbene de transpirație și mirosuri persistente. De fapt, pe dos, hainele sunt mai murdare decât pe față.

Protecție împotriva decolorării

În mașina de spălat, cele mai delicate țesături se deteriorează ușor și culorile își pierd din intensitate. Pentru a evita aceste inconveniente, este mai bine să întoarceți hainele pe dos înainte de fiecare spălare. Faceți asta mai ales cu blugii care, la mașina de spălat, nu doar că își pierd culoarea albastră inițială, ci și calitatea și elasticitatea materialului. Același lucru este valabil și pentru haine cu fibre fragile precum bluze, tricouri sau pantaloni. Dacă întoarceți rufele pe dos, nu va trebui neapărat să vă reînnoiți garderoba în sezonul următor.

Aşa salvaţi imprimeurile

Dacă vă pasă de un anumit articol de îmbrăcăminte, cel mai logic este să îl întoarceți pe dos înainte de a-l pune în mașină. Detaliile mici, reliefurile, marginile, cusăturile și paietele se agață de tamburul mașinii de spălat și deteriorează țesăturile. În plus, dacă aveți imprimeuri pe blugi sau pe tricou, cel mai bine este să le spălați pe dos, astfel încât să nu se estompeze. Un alt mic bonus: întorcându-vă hainele pe dos, veți goli buzunarele și astfel veți salva de la deteriorare obiecte importante. Iar mașina dumneavoastră de spălat nu va avea de suferit.

Este obligatorie întreţinerea atentă a maşinii de spălat

Pentru a evita surprizele neplăcute, este obligatorie întreținerea atentă a mașinii de spălat, pentru a evita murdăria și depunerile de calcar pe țesături. Nu abuzați de detergent și de balsam! O cantitate mare nu înseamnă mai curat, ci urme și reziduuri pe haine. Nu supraîncărcați mașina de spălat! Aceasta se poate deteriora și nu va mai putea centrifuga corect, iar rufele vor rămâne umede. În plus, apa nu va putea accesa uniform toate materialele. Folosiți plase de spălat pentru haine fragile (sutiene, dantele). Numai așa vor rămâne intacte când le veți scoate din mașina de spălat!