Main menu

header

954 2 1de Silviu Ghering și Adrian Barna

Lacul Trei Ape este un lac superb, înconjurat de peisaje superbe, coaste muntoase încă „nechelite” de lăcomia mafiei lemnului. Lac de munte, lac de acumulare, lac antropic, aflat pe teritoriul comunei Brebu Nou, județul Caraș Severin, la 37 km de Reșița. „Natural” vorbind, în masivul Semenic, în depresiunea Gărâna, la o altitudine de aproximativ 835 de metri, pe o întindere de 53 de hectare, cu o adâncime maximă de 30 de metri. Este un obiectiv turistic încă „neexploatat” la maxim, dar care adună din ce în ce mai mulți turiști an de an.

Areal ideal pentru relaxare pe biciclete, atât hidro, cât și terestre

Aflat la confluența râurilor Brebu, Grădiștea și Semenic, lacul Trei Ape „naște” râul Timiș. Este... vizibil de la depărtare datorită ariei sale semnificative și oferă condiții optime de distracție pasionaților de sporturi nautice, care pot închiria acolo bărci sau hidrobiciclete pentru a se relaxa pe oglinda apei ca o... oglindă! Puteți profita de ultimele zile de vară târzie, pentru că sunt numeroase locuri amenajate special pentru plajă și baie (pe răspunderea dumneavoastră!). Sau puteți opta pentru excursii pe traseele bine marcate și sigure din împrejurimi. Zona Trei Ape - Brebu Nou - Gărâna - Semenic oferă, de asemenea, condiții excelente de practicare a drumețiilor pe bicicletă. Găsiți trasee diverse, de toate gradele de dificultate. Pasionații de excursii pe două roți s-au reunit în cluburi de drumeții montane pe șaua bicicletei. Au întocmit chiar și hărți cicloturistice ale zonei, unde sunt marcate traseele principale.

Coabitare atipică a bogatului fond piscicol, fir... lung să aveți!

Lacul Trei Ape, la o altitudine de 835 de metri, are un potențial piscicol specific. Nici vorbă de... miracol! Prin binecuvântarea naturii, în apele lacului veți găsi (dacă aveți... fir lung!) și păstrăv, și clean, și caras, și șalău. Într-o coabitare... atipică, dar reală!

Accesul rutier este uşor, pe drum asfaltat şi bun, din orice direcţie aţi veni: ori Reşiţa - Cuptoare - Văliug - Pasul Prislop - Gărâna - Trei Ape (DJ582), ori Caransebeş - Slatina Timiş (DN6) - Brebu Nou - Trei Ape (DJ582)