Main menu

header

958 30 1de Irina Ţolea şi Claudia Mîţoi

Comedii explozive și reprezentații muzicale de excepție marchează agenda culturală a săptămânii, din care, în continuare, vă recomandăm câteva evenimente în premieră, care îi aduc în lumina reflectoarelor pe cei mai îndrăgiți artiști ai momentului.

Aurelian Temișan o hipnotizează pe Monica Davidescu, pe scena TNB

Oare câți bărbați nu și-ar dori să-și poată „vrăji” consoartele pentru a-și putea ascunde escapadele amoroase? Îndrăgitul cuplu de artiști Monica Davidescu și Aurelian Temișan au testat strategia și demonstrează publicului că nicio „intervenție” nu adoarme sentimentele într-un cuplu. Pe 6 noiembrie, de la ora 19:00, la Sala Studio a Teatrului Național din București, se joacă în premieră națională comedia „Sistemul perfect”, după Georges Feydeau și Maurice Hennequin, în regia lui Toma Enache. Farsa descrie povestea lui Ribadier (Aurelian Temișan) care a găsit o formulă ingenioasă pentru ca soția sa să nu afle de plecările sale nocturne: o hipnotizează la plecare și o trezește la sosire. Sistemul funcționează până când soțul „plimbăreț” face greșeala de a-i mărturisi unui prieten strategia utilizată. Intriga se complică și generează o avalanșă de situații comice neașteptate, care „trezesc” și fac mai pasională ca oricând relația celor doi soți. Partitura generoasă este fabulos exploatată de o echipă strălucită de actori, din distribuție mai făcând parte Ovidiu Cuncea, Silviu, Biriș, Cosmin Vîjeu și Kira Hagi.

Tribut adus Păsării Măiastre și Regelui Taragotului, la Festivalul „Dumitru Fărcaș”

Farmecul și valoarea muzicii tradiționale românești vor fi evocate prin evenimente de excepție la cea de-a 5-a ediție a Festivalului „Dumitru Fărcaș”, organizat la Cluj-Napoca. Pe 2 noiembrie, festivalul va fi deschis la Muzeul Etnografic al Transilvaniei (ora 18:00) cu vernisajul expoziției „Dumitru Fărcaș - OMUL din spatele taragotului”. Evenimentul va continua pe 3 noiembrie, de la ora 18:00, la Casa de Cultură a Studenților, cu un „Concert Tribut Maria Tănase și Dumitru Fărcaș”, un spectacol în care moștenirea inestimabilă a celor doi mari artiști va fi omagiată prin evoluția protagoniștilor: Irina Sârbu, Cristian Totpati, Orchestra New Hope, Taraful Fraților Căzănoi și actrița Elena Ivanca. De asemenea, pe 4 noiembrie, tot la Casa de Cultură a Studenților (ora 18:00), publicul este invitat la un „Concert Folcloric de Gală” în care vor evolua, pentru prima dată la Cluj-Napoca, virtuoșii instrumentiști ai Orchestrei „Lăutarii” din Chișinău, condusă de maestrul Nicolae Botgros. Într-un adevărat regal de folclor românesc, pe scenă vor mai evolua îndrăgiții artiști Angela Buciu, Florica Zaha, Veta Biriș, Matilda Pascal Cojocărița, Ștefan Cigu, Petrică Popa și Ansamblul folcloric Doina.

„Două inimi”: Raoul și Valentin Sanfira fac echipă într-un turneu-maraton

Timp de peste o lună talentații artişti Raoul și Valentin Sanfira vor străbate țara și se vor întâlni cu fanii din peste 15 orașe, unde vor fi prezenți cu un eveniment muzical inedit: concertul „Două inimi”. Proiectul îmbină inspirat genurile de muzică care i-au consacrat pe cei doi artiști (muzica populară și pop dance), dansul și buna dispoziție. Turneul Național „Două inimi” debutează pe 7 noiembrie, la Centrul Multifuncțional din Alexandria și va continua în locații din Pitești, Râmnicu Vâlcea, Arad, Oradea, Cluj, Baia Mare, Constanța, Iași, Brașov, Ploiești, Buzău, Deva, Galați, Craiova și Sibiu. De asemenea, pe 20 decembrie concertul „Două inimi” va putea fi văzut și de publicul bucureștean, la Sala Luceafărul din Capitală. Recitalurile carismaticilor artiști sunt însoțite de reprize coregrafice spectaculoase, asigurate de trupa de balet a Teatrului de Revistă „Constantin Tănase” și de momentele susținute de invitați surpriză. Toate concertele încep la ora 19:00.

Ansamblul „Doina Gorjului”, aniversare de 75 de ani, la Sala Palatului

Nume sonore ale muzicii populare românești își dau întâlnire în Capitală la o aniversare de suflet pentru toți iubitorii genului. Pe 8 noiembrie, începând cu ora 19:00, la Sala Palatului din București are loc „Gala Folclorului Românesc”, un eveniment ce marchează împlinirea a 75 de ani de activitate ai Ansamblului „Doina Gorjului”. Într-un spectacol destinat tuturor generațiilor vor urca pe scenă peste 30 de soliști renumiți, între care Constantin Enceanu, Mariana Ionescu Căpitănescu, Steliana Sima, Floarea Calotă, Daniela Condurache, Gelu Voicu, Cristian Pomohaci, Ileana Lăceanu, Ion Drăgan, Georgiana Bîrsan, Claudia Torop și Ion Ghițulescu. Pe parcursul a trei sferturi de veac de numele Ansamblului „Doina Gorjului” s-au legat carierele unor personalități precum Maria Tănase, Maria Lătărețu, Maria Apostol, Filofteia Lăcătușu, Maria Ciobanu, Petrică Mîțu-Stoian, Niculina Stoican și alți talentați soliști care au dus faima folclorului românesc în întreaga lume.