Main menu

header

977 2 1de Silviu Ghering și Adrian Barma

Comuna Baia de Fier este una dintre destinațiile turistice cele mai frecventate din „Oltenia de sub Munte”, datorită multitudinii de oportunități de petrecere a timpului liber. O puteți descoperi în extremitatea NE a judeţului Gorj, în depresiunea Getică a Subcar- paților Meridionali, la 560 m altitudine, între Râmnicu Vâlcea (71 km) și Târgu Jiu (49 km), 50 km distanță față de Transalpina-Rânca și 245 km de București.

Cheile Galbenului vă oferă Peștera Muierilor, prima peșteră electrificată din România

Iată doar câteva puncte de atracție din Baia de Fier. Cheile Galbenului se întind pe o lungime de 2 km de-a lungul râului cu același nume, printre versanții Munților Parâng. Pereții acestora sunt numai potriviți pentru alpinism. Baia de Fier este localitatea cu cele mai multe trasee de via-ferrata și escaladă din țară. Peștera Muierilor este ușor accesibilă, fiind situată în versantul drept al Cheilor Galbenului. Disponibilă pentru vizitare pe o porțiune de 940 de metri din cei aproximativ 7.000 m dispuși pe 4 niveluri. Celebritatea peșterii este dată de resturile fosile ale omului modern timpuriu și numeroase resturi fosile de urs de peșteră, lei de peșteră, hienă, lup, care au populat regiunea în urmă cu circa 40.000 de ani. Tot acolo puteți vedea și o colonie de lilieci, de specii diferite.

„La hamace între stânci”, proiect unic în România

Amatorii de senzații tari pot trăi o experiență inedită la Baia de Fier. După un traseu de via-ferrata, turiștii se pot odihni la o înălțime de 200 de metri, în... hamace susținute de stânci! „La Hamace între stânci” este un proiect unic în România, „construit” de clubul Alpin Român în parteneriat cu Clubul White Wolf și figurează în... Cartea Recordurilor! Priveliștea pe care puteți să o savurați din hamac este senzațională și merită să vă învingeți orice frică de înălțime.

Nu ratați în Baia de Fier biserica Toți Sfinții, cu excelent conservatele picturi de frescă în stil bizantin din anul 1753. Și nici biserica Baia de Fier, ridicată în 1749, în naos păstrându-se de sute de ani o „zugrăveală“ înfățișându-l pe Constantin Brâncoveanu