Main menu

header

de Ana-Maria Cocea

Cu toate că anul 2010 nu se anunţă a fi unul excepţional, specialista în astrologie Mariana Cojocaru are şi veşti bune pentru Fecioare, Scorpioni şi Tauri. Haosul şi criza financiară nu ne vor părăsi, dimpotrivă, vom avea destule de pătimit din punct de vedere social! Mariana Cojocaru, cea care face parte din echipa emisiunilor „Bună dimineaţa, Muntenia!” (TVR 3) şi „Transformarea” (TVR 1), este de părere că vom avea parte de un an dur, în care predomină Luna Neagră.

„Politicienii îşi vor da arama pe faţă”
- Cum se anunţă anul 2010?
- Va fi un an plin de încercări pentru români, căci abia acum se va simţi adevărata criză! Nu mai este niciun secret faptul că în apariţiile tv de la debutul anului 2009 spuneam că adevăratele efecte ale acestei crize le vom simţi „de la vlădică până la opincă” într-un an de ciclu nou pentru ţară, marcat de o opoziţie dură, neîndurătoare pe semne fixe: Luna Neagră (vibraţie malefică) în Vărsător (zodia României) - Neptun, Kiron şi Marte retrograd în Leu. Riscul de pandemie, dar şi cel de accidente colective, de mişcări violente de stradă, de cataclisme… planează peste ţara noastră. Cum intrăm şi în anul Tigrului de Metal, e clar că oamenii politici se vor sfâşia şi îşi vor da arama pe faţă. Această previziune se contura indiferent de cine avea să ne conducă destinele după alegerile prezidenţiale.

Peştii, Capricornii şi Racii sunt avantajaţi
- Care sunt cele mai avantajate zodii şi de ce?
- General vorbind, cele mai avantajate zodii în 2010 sunt: Peşti, Capricorn şi Rac. Spun aşa, deoarece doar astrograma personală e cea care ne dă adevăratele repere pe noroc, fericire, împlinire sau lipsuri şi suferinţă. Peştii vor beneficia de prezenţa benefică a lui Jupiter, care are menirea de a-i sălta social, de a le da un plus de vitalitate şi de bani. Capricornii vor beneficia de un Stellium planetar aidoma unui alai de ursitoare bune pe destinul lor din 2010. Unii Raci şi Capricorni îşi pot întâlni sortiţii, se pot căsători, pot aduce pe lume copii sau pot fi promovaţi... Transformări bune se anunţă şi la Fecioare, Scorpioni, Tauri (mari iubiri, plus de fertilitate, călătorii, studii, adaptabilitate la criză şi contracte peste hotare).

Leii fără „coamă”
- Semne mai puţin norocoase?
- Pentru alte zodii, previziunile pot fi exact pe dos: divorţ, pierderi de loc de muncă etc. Dezavantajaţi pot fi şi unii Lei (de la Marte retrograd), Vărsători şi unele Balanţe (tranzit saturnian). Leii trebuie să fie neînfricaţi şi tranşanţi în decizii, căci Marte retrograd îi cam lasă fără… coamă. Ar fi bine ca Gemenii să nu scape din mâini parteneri, oportunităţi, bani, moşteniri etc. şi să lupte cu „sistemul” (Mercur retrograd). Racii trebuie să lupte cu propriile emoţii, deci tot puternici să fie!

„Nu există viitor fără trecut”
- Are astrologia un rol decisiv?
- Da, astrologia are un rol definitoriu în viaţa fiecăruia dintre noi. Deşi lumea aşteaptă doar veştile legate de astrologia previzională, este mult mai mult decât atât. Nu există viitor fără trecut. Dacă nu îţi ştii trecutul, nu poţi trăi prezentul şi îţi poţi scurtcircuita viitorul. De aceea e haos în societatea noastră, şi oamenii nu ştiu încotro să o ia. Românii nu îşi ştiu trecutul, şi-au pierdut rădăcinile, de aceea orbecăie într-un labirint existenţial dificil. Cred că cel mai important e să ştie că toţi au înscrise anumite aptitudini pe astrograma individuală, ce se pot transforma în profesii „cu cap şi coadă”. Le au înscrise de la naştere, deci e „trecut”. Au înscrişi tot la naştere unul sau doi sortiţi(e), au înscrise momentele de cumpănă, sănătatea bună sau precară şi multe alte elemente-cheie. Ar trebui să scriu o carte numai despre aşa ceva, şi sper că va veni şi ziua aceea.

Consiliere de cuplu
- Dacă nu există o compatibilitate din punct de vedere astrologic, poate fi de ajuns iubirea?
- Dacă nu există compatibilitate, atunci relaţia de iubire va trebui să îşi găsească un alt tip de fundament, de temelie, pentru a se putea ridica frumos şi solid. Dacă ne referim strict la iubire fără pic de compatibilitate, atunci nu am veşti foarte bune. Sincer, am văzut cupluri incompatibile (Capricorn cu Balanţă, de exemplu), la care ambii parteneri aveau Norocul Divin pe sectorul astro-matrimonial. Adică, aveau protecţie „de Sus”. Dar nu mi s-a întâmplat prea des, de aceea pot spune că „nu se face primăvară cu o floare!”.

- Cum poate îmbunătăţi astrologia viaţa de cuplu?
- Este un fel de consiliere de cuplu. Astrologul explică fiecăruia în parte, dar şi ambilor parteneri cum gândeşte celălalt, ce aşteptări are, ce îl stimulează, inclusiv din punct de vedere sexual etc.

„Horoscoapele fără aspecte planetare sunt falsuri!”
- Consideraţi că femeile sunt mai interesate de previziuni şi de horoscop decât bărbaţii?
- Există şi bărbaţi atraşi de astrologie, dar e adevărat că mult mai aplecate către cunoaşterea aceasta sunt femeile. Cred că au o intuiţie mai bună, caută protecţia, inclusiv pe cea informativă, sunt mai curioase. În plus, cele care s-au fript o dată… Dacă e să vorbim despre semne zodiacale, răsturnaţi zodiacul şi veţi vedea  ce zodii cred mai mult ca altele: Peşti, Vărsător, Capricorn, Săgetători etc. Încheie apoi cu Taurii şi Berbecii, care au tendinţa să creadă doar în ei.

- Cum recunoaştem un horoscop profesionist de celelalte?
- Cred că doar 5% dintre ele sunt făcute de specialişti, aşa că nu vă lăsaţi amăgiţi. Vă dau câteva coordonate pentru a le recunoaşte pe cele veridice. În primul rând, rubrica trebuie semnată de un astrolog (cu poză, eventual mini-CV), apoi vă recomand să nu citiţi/ascultaţi horoscoape fără aspecte planetare! Nu sunt mărci înregistrate, sunt falsuri, ce nu vă vor folosi la nimic. Un site de astrologie profesionist, cu informaţii proaspete este, de exemplu, cel realizat de mine: www.mariana.ro.

A urmat, în 1999, cursuri de astrologie karmică în Thailanda, urmărind spiritul eliberat de suferinţă al călugărilor budişti prin meditaţie, descoperind taina mantrelor, incantaţiilor şi înţelegând importanţa comunicării cu natura