Main menu

header

31-13-1de Narcisa Andrei

- Un celebru medium american a prevăzut

Schimbările climatice şi geografice ale prezentului
Pentru mulţi dintre dumneavoastră, Edgar Cayce (18 martie 1877-3 ianuarie 1945) este un anonim. Dar pentru cunoscători, americanul este demnul urmaş al lui… Nostradamus. Ei bine, „Profetul care doarme”, aşa cum a fost numit de contemporanii săi, este cel mai apreciat clarvăzător al secolului al XIX-lea, în ciuda faptului că a fost un creştin devotat. El a prezis, în stare de transă, atât începutul, cât şi sfârşitul ambelor războaie mondiale, marea criză economică din 1929-1933, moartea a doi preşedinţi ai SUA: Franklin D. Roosevelt şi John F. Kennedy, şi a vorbit, în octombrie 1935, despre holocaustul din Europa, dar şi despre dispăruta civilizaţie atlantă. Nu este oare aceasta cea mai elocventă carte de vizită a unui prezicător?

„Profetul care doarme”, urmaşul lui Nostradamus
Edgar Cayce s-a născut în urmă cu 133 de ani, într-o fermă aflată la mică depărtare de un orăşel din Kentucky, SUA. Cu o familie conservatoare, creştină, a crescut în dreapta credinţei, fiind aplecat către studiul Bibliei. Pe când avea 7-8 ani s-a produs miracolul ce avea să-i schimbe definitiv destinul. În timp ce stătea sub un umbrar citind Sfânta Scriptură, băieţelul a avut o viziune: i s-a înfăţişat un înger luminos, cu aripi, îmbrăcat în straie albe, care l-a întrebat ce vrea să facă în viaţă. Edgar i-a răspuns că ar dori să îi ajute pe ceilalţi, apoi mesagerul a dispărut. Se spune că a doua zi, când micuţul avea de învăţat o lecţie de gramatică şi nu reuşea, îngerul i s-a arătat din nou, spunându-i să doarmă şi va găsi rezolvare la problema sa. Aşa a şi fost. După ce s-a trezit, Edgar ştia lecţia fără greşeală! Pare incredibil, mai ales că în viaţa de zi cu zi Cayce era departe de a fi un om studios, învăţat. În schimb, atunci când intra în transă, limbajul său devenea extrem de elevat, de parcă era vorba despre o altă persoană. De aceea a fost supranumit şi „Profetul care doarme”.

Prima vindecare, la 15 ani
Totul a decurs normal până când Edgar a împlinit 15 ani şi au început problemele de sănătate. În timpul unui meci de baseball a fost lovit puternic în zona cervicală, intrând într-o stare de semistupor (n.r. -  semiapatie, lipsă de mişcare, în care persoana nu răspunde la stimuli externi). Deşi era într-o stare gravă, odată ajuns acasă, băiatul le-a spus părinţilor ce poţiune să pregătească pentru compresa ce avea să-l facă bine. După acest tratament, a doua zi dimineaţă, Edgar era pe deplin vindecat! O altă întâmplare stranie a avut loc la şase ani după aceea, când Cayce era agent de vânzări la o mare companie. Bărbatul a rămas brusc fără voce. A mers la doctori şi la specialişti, dar deja se obişnuia cu ideea că este o boală incurabilă, până într-o zi… Amintindu-şi de starea de somn pe care şi-o inducea în copilărie pentru a studia, a apelat la un psiholog pentru a-l hipnotiza şi a-i induce transa. În timpul şedinţelor, cu o voce clară, el îi indica terapeutului tratamentul necesar, cu limbaj medical de specialitate, vindecându-se în scurt timp. De atunci, Edgar Cayce şi-a dedicat viaţa acestui scop, tămăduind oamenii aflaţi în suferinţă, chiar dacă nu se aflau lângă el. Era suficient să ştie numele, locaţia, pentru ca el să „vadă” boala pacientului şi remediile adecvate.

A anticipat încălzirea globală
Se pare că previziunile lui Edgar Cayce s-au adeverit în mare parte, dar unele încă îşi aşteaptă verdictul. Este remarcabil cum „Profetul care doarme” a prevăzut încă de acum 80 de ani încălzirea globală, dar şi apariţia autovehiculelor electrice. El spunea că: „Acolo unde a fost o climă mai rece sau semitropicală va fi una mai mult tropicală şi vor creşte muşchi şi ferigi în locuri în care nu au fost văzute până acum”. Potrivit acestuia, vin vremuri grele pentru omenire, erupţii vulcanice, cutremure devastatoare, oraşe ce se vor scufunda în Oceanul Planetar, ţinuturi noi vor renaşte şi vor fi schimbări sociale importante. New Yorkul va fi distrus complet, o parte din statul american Alabama va fi acoperită de apă, Marile Lacuri vor invada Golful Mexicului, va avea loc inversarea polilor magnetici ai Pământului. Rusia nu va fi foarte afectată de aceste nenorociri, devenind punctul de renaştere spirituală a umanităţii.

- Când se afla în transă, Cayce putea vorbi 12 limbi străine
- În 43 de ani a „citit” mai bine de 6.000 de oameni
- A avertizat oamenii de crahul din 1929 cu şase luni mai devreme

În directă legătură cu atlanţii

Mediumul este renumit însă şi pentru revelaţiile pe care le-a avut în legătură cu enigmatica Atlantida, pe care o situa în spaţiul dintre Golful Mexic şi Mediterana. În transele sale, Cayce descria în amănunt dispăruta civilizaţie atlantă (există aproximativ 2.500 de texte pe această temă lăsate de prezicător din perioada 1924-1944). Bărbatul era convins că influenţa atlanţilor este covârşitoare asupra dezvoltării omenirii: „Bazându-ne pe reîncarnare, luând în considerare şi faptul că anumite suflete ce au vieţuit odinioară în Atlantida pătrund în sfera noastră, sălăşluind în oamenii contemporani nouă, nu mi se pare surprinzător ca ele să acţioneze în prezent, intervenind în viaţa oamenilor şi a popoarelor”. Atlantida, mai spunea Cayce, este locul din care au pornit culturile egipteană şi sud-americană, dovada aflându-se sub laba dreaptă a Sfinxului. Deşi cei mai mulţi cercetători au susţinut că Atlantida s-a scufundat într-o singură zi, Cayce a contrazis această teorie, spunând că marele continent a dispărut treptat, în urma a trei mari cataclisme ce au avut loc în perioada 50.000-28.000 î.Hr., fiind iniţial scindat în mai multe insule. Distrugerea lui totală a survenit în anul 10.000 î.Hr.
În prezent sunt mii de cercetători care studiază predicţiile sale şi peste 300 de cărţi despre viaţa lui Edgar Cayce. De asemenea, există organizaţii fondate în memoria sa precum „Asociaţia pentru Cercetare şi Iluminare”, ce are sedii în întreaga lume, dar şi centre deschise în mai mult de 35 de ţări.