Main menu

header

16-01-1de Elena Şerban

Numele Angelinei Jolie a devenit sinonim cu al frumuseţii feminine. Buzele senzuale, ochii verzi şi sânii apetisanţi au făcut din Angelina cea mai dorită femeie din lume.
Actriţă, mamă şi Ambasador al Bunăvoinţei, Angelina s-a născut la 4 iunie 1975, într-o familie de actori: tatăl - John Voight şi mama - Marcia Lynne „Marcheline” Bertrand.

Angelina a jucat prima dată în „Lookin’ to Get Out” („Încercând să scape”), când avea doar 7 ani. Primul rol major a fost în producţia din 1995, „Hackers”, dar marele public a început să se întrebe cine e tânăra cu buze mari şi ochi verzi abia în 1998, după ce Angelina a jucat în „Gia”. Un an mai târziu, la vârsta de 24 de ani, primeşte Oscarul pentru rol secundar feminin din „Girl, Interrupted”.

Surprinzător, numele câştigătoarei Oscarului a devenit arhicunoscut abia după ce a întrupat pe marele ecran o eroină dintr-un joc video - Lara Croft în „Tomb Rider”. Acela a fost debutul „Jolie-maniei”. Toată lumea visa la Angelina. Femeile doreau buze ca ale ei, iar bărbaţii o doreau pur şi simplu.

În acea perioadă, viaţa ei particulară era pe prima pagină a ziarelor din toată lumea. A fost „ajutată” şi de relaţia nu tocmai bună pe care o avea cu tatăl său, dar şi de divorţurile sale. Primul a fost cel de Jonny Lee Miller şi apoi de Billy Bob Thorton. Lumea a înnebunit de-a dreptul după ce, în urma filmului „Domnul şi doamna Smith”, a început o relaţie cu frumuşelul Americii, Brad Pitt. Cei doi au împreună şase copii: trei biologici, Shiloh şi gemenii Vivienne Marchelline şi Knox Leon, şi trei adoptaţi: Maddox, Pax şi Zahara.