Main menu

header

16-01-1de Elena Şerban

 

Colt este numele unei arme fără de care ruleta rusească n-ar fi existat şi asta pentru că e prevăzută cu un mecanism ce roteşte cilindrul în care se află gloanţele.

Samuel Colt s-a născut la data de 19 iulie 1814, în Hartford, Connecticut, Statele Unite ale Americii. A trăit mare parte a copilăriei fără dragostea mamei sale, care a murit în 1821. Încă de mic şi-a dovedit pasiunea pentru învăţat, drept dovadă a studiat mai mult enciclopediile ştiinţifice decât Biblia. În plus, a încercat să pună în practică informaţiile găsite în cărţi, fiind ajutat de faptul că tatăl său era patronul unei fabrici textile în care Samuel a găsit uneltele de care avea nevoie.
Şi-a concentrat atenţia asupra creării unei arme care să poată fi folosită cu uşurinţă. Şi a reuşit. La doar 22 de ani, Colt a brevetat primul astfel de obiect ce putea trage mai multe focuri, sub denumirea de pistol-revolver. Pentru a produce aceste arme, a înfiinţat, în New Jersey, compania „The Patent Arms”, ce a dat însă faliment în 1842. Norocul lui a fost războiul SUA - Mexic, ocazie cu care guvernul american a comandat companiei lui Colt 1.000 de revolvere. Şi aşa, Samuel a revenit în afaceri.

El a inventat, de asemenea, o baterie submarină utilizată la apărarea porturilor şi un cablu de telegraf submarin.

Ocupat mai mult cu afacerile, Samuel s-a însurat abia la 38 de ani şi a devenit rapid tatăl unui băiat. A murit bogat în 1862, lăsându-i fiului său o avere de 15 milioane de dolari.