Main menu

header

34-16-1de Elena Şerban

- Domnii din viaţa „frumoasei cu ochi violet“

Viaţa lui Elizabeth Taylor poate fi un subiect de roman sau cel puţin de film. Iar cei care şi-au imaginat că diva, acum în vârstă de 78 de ani, nu mai poate oferi nicio supriză publicului larg s-au înşelat amarnic. Pentru că interpreta din „Cui îi e frică de Virginia Wolf?” a şocat din nou: a anunţat că se va recăsători. Pentru a noua oară!

Eveniment top-secret
Căsătoria urmează a fi celebrată anul acesta, însă data exactă nu se cunoaşte. La ceremonia ce se va desfăşura într-un loc secret vor participa aproximativ 200 de persoane, care vor fi informate telefonic în legătură cu adresa unde va fi oficiată cununia, deoarece Elizabeth Taylor nu a dorit să tipărească invitaţii de nuntă, pentru a putea păstra secretul. Dacă zvonurile despre viitoarea căsătorie se vor dovedi adevărate, Jason Winters va deveni cel de-al nouălea soţ al ei.

Căsătorită de opt ori cu şapte bărbaţi
Liz, născută la 27 februarie 1932, a fost căsătorită de opt ori cu şapte bărbaţi - de două ori cu actorul Richard Burton. Primul soţ al lui Taylor a fost moştenitorul lanţului hotelier Hilton, Conrad „Nicky” Hilton. Ei s-au căsătorit în 1950 şi au divorţat un an mai târziu. Conrad este unchiul tatălui celebrei starlete americane Paris Hilton. Actriţa s-a căsătorit apoi cu actorul britanic Michael Wilding, în 1952. A divorţat în 1957. A urmat apoi Mike Todd, un producător american de teatru, însă căsătoria nu a durat foarte mult, doar între 2 februarie 1957 şi 22 martie 1958. Spre deosebire de primele căsnicii, aceasta s-a sfârşit deoarece Mike a decedat într-un accident de avion. Se pare că şi Liz ar fi trebui să îl însoţească pe Todd în acea călătorie, dar a renunţat din cauza unei răceli.
După un an de doliu, ţinut de Taylor după soţul său, actriţa nu a spus „Nu” când Eddie Fisher a cerut-o de soţie. Pentru a se însura cu Liz, de care era îndrăgostit la nebunie, a divorţat de Debbie Reynolds. Pasiunea dintre cei doi, mistuitoare, aşa cum scriau ziarele vremii, nu a durat la nesfârşit pentru că, după doar cinci ani, la 6 martie 1964, s-a pronunţat divorţul.

Richard Burton, la indigo
Gurile rele spuneau că motivul divorţului a fost faptul că frumoasa actriţă s-ar fi îndrăgostit de Richard Burton. Şi se pare că aceste guri rele nu s-au înşelat, de vreme ce, la doar nouă zile de la declararea încetării căsătoriei, Liz a spus din nou „Da”, în faţa ofiţerului Stării Civile din Montreal, Canada, la 15 martie 1964. Cel care a convins-o de această dată a fost marea iubire a divei, actorul Richard Burton. Primul mariaj dintre cei doi a durat fix zece ani până în iunie 1974. După un an de pauză, cei doi s-au recăsătorit. De data aceasta, legătura celor două mari staruri nu a depăşit graniţele unui an calendaristic (10 octombrie 1975 - 29 iulie 1976).
Al şaselea soţ al alintatei Hollywoodului a fost, de data aceasta, nu un actor sau un producător, ci un... politician. John Warner, avocat, fost ministru al Apărării Navale şi senator american. Mult mai cuminte decât în celelalte căsnicii, Liz a rezistat timp de şase ani. Dacă Taylor a rostit „Da”, pentru începerea căsătoriei cu Warner la data de 4 decembrie 1976, nu a ezitat să spună acelaşi „Da”, la 7 noiembrie 1982, în faţa judecătorului care a pronunţat divorţul.

Nunta cu Larry, acasă la Michael Jackson
Restul anilor ’80, Liz i-a petrecut nemăritată. Toată lumea se întreba cât va rezista actriţa, care continua să joace în filme de marcă, fără să aibă în patul ei pe nimeni. Oficial vorbind. Răspunsul? Aproape zece ani. Pentru că, la începutul anilor ’90, Liz a devenit doamna Larry Fortensky. Cei doi s-au cunoscut într-un centru de reabilitare după consumul de alcool. Nimeni nu şi-ar fi imaginat că un bărbat în vârstă de 39 de ani, muncitor în construcţii (pentru că aceasta era meseria lui Larry) va fi în stare să o determine pe Liz, care avea deja 59 de ani, să îi devină soţie. Nunta celor doi a fost oficiată, la 6 octombrie 1991, pe domeniul Neverland, deţinut de prietenul ei Michael Jackson. Relaţia a durat doar cinci ani, cei doi separându-se oficial la 31 octombrie 1996. Şi astfel, din secolul trecut, până la sfârşitul lunii iulie 2010, Liz Taylor a fost din nou singură. Acum, cel care a convins-o pe actriţă să îşi schimbe, pentru a noua oară, statutul marital este impresarul Jason Winters (49 de ani), cu care Taylor are o relaţie de trei ani.

Mireasă în caftan şi turban cu diamante de 3 milioane de dolari

Liz va purta la cea de-a noua ei căsătorie un turban ornat cu diamante de trei milioane de dolari - un diamant de 30 de carate, alte două, galbene, de 40 de carate şi o diademă din platină. Pentru confecţionarea acestuia este nevoie de eforturile a 12 artişti. Jacqueline „Jackie” Stallone, mama actorului Sylvester Stallone, care va fi prezentă la ceremonie în calitate de prietenă a celebrei actriţe americane, a declarat: „Rochia de mireasă va fi un fel de caftan. Nu va fi chiar alb, va avea o culoare strălucitoare. Dacă veţi vedea turbanul şi mai ales bijuteriile, veţi constata că acestea sunt extraordinare. Ea iubeşte aceste pietre preţioase şi 3 milioane de dolari nu înseamnă nimic pentru ea”.

- Din cele opt căsătorii, Liz are patru copii - doi băieţi din mariajul cu Wilding, o fiică, urmare a căsătoriei cu Todd şi o fiică adoptată împreună cu Richard Burton. În prezent, diva se laudă cu nouă nepoţi

- A fost recompensată cu două premii Oscar, pentru „Butterfield 8” (1960) şi „Cui îi e frică de Virginia Woolf?” (1966)