Main menu

header

22-01-1de Elena Şerban

Doi dintre cei mai importanţi oameni de televiziune din lume, Ted Turner şi Larry King, îşi sărbătoresc data de naştere în aceeaşi zi: 19 noiembrie. Cei doi au însă ani diferiţi de naştere: Turner - 1938 şi King - 1933.

Ted Turner
Robert Edward „Ted” Turner III s-a născut în Cincinnati, Ohio. A urmat cursurile Liceului The McCallie School şi apoi ale Universităţii Brown, însă a fost exmatriculat după ce a fost surprins cu o colegă în camera din cămin. Ted a intrat în afaceri când avea 24 de ani, după ce tatăl său s-a sinucis. Deşi tânăr, a realizat că ar putea face bani frumoşi din televiziune şi a cumpărat un post tv în Atlanta.
Şi de la acel post local şi fără pretenţii, Turner a ajuns să deţină „Turner Broadcasting System”, din care fac parte Turner Network Television (TNT), Cartoon Network, Turner Classic Movies (TCM), truTV şi CNN. În ciuda faptului că a acoperit prin televiziunile sale evenimente memorabile, Ted a intrat în atenţia presei abia după ce s-a căsătorit cu Jane Fonda, în 1991. Frumoasa Jane a fost, până în 2000, a treia soţie a magnatului tv. Celelalte două doamne Turner au fost Judy Nye (între 1960 şi 1964), Jane Shirley Smith (1965-1988). Ted are cinci urmaşi: Beau, Teddy, Rhett, Laura şi Jennie.
Graţie succesului în afaceri, Turner are o avere estimată la peste 2 miliarde de dolari. De asemenea, deţine peste 800.000 de hectare de teren (de trei ori cât România). În prezent, este preşedinte al Fundaţiei Naţiunilor Unite, care se ocupă de finanţarea de programe ale ONU din suma de un miliard de dolari pe care el a donat-o în acest scop.

22-01-2Larry King
Ochelari cu ramă groasă, bretele şi duritate în intervievarea invitaţilor: Larry King. Cunoscutul om de televiziune s-a născut în New York, în 1933, în familia unui proprietar de bar. Încă din copilărie, Lawrence Harvey Zeiger (acesta e numele său real) a sperat să lucreze în radio, însă acest lucru s-a întâmplat abia în anii ’50. Debutul în televiziune a avut loc în 1960, la un post din Miami. După câţiva ani de relativ succes pe plan local, King şi-a pierdut toată averea şi slujba. După câteva tentative nereuşite de a-şi relansa cariera, a fost reangajat la postul la care a debutat. În 1978, show-ul a emis la nivel naţional. Succesul a venit în 1985, an în care The Larry King Live a fost difuzat de CNN. De-a lungul celor 25 de ani de carieră, Larry a realizat peste 40.000 de interviuri.
Prolificul jurnalist, câştigător al numeroase premii pentru jurnalism, a fost căsătorit de şapte ori, cu: Freda Miller (căsătorie anulată), Annette Kaye (care a născut primul copil al realizatorului tv, Larry Jr), iepuraşul Playboy Alene Akins (a mai devenit tatăl unui băieţel, Andy), Mickey Sutphin, din nou Akins (care a născut-o pe Chaia), Sharon Lepore, Julie Alexander şi Shawn Southwick (cu care are doi copii).