Main menu

header

21-01-1de Ana Trifan

Aproape toate femeile au pofte în timpul sarcinii, iar celebrităţile n-au fost nici ele scutite de acest lucru. În mod normal preocupate de siluetă şi de mâncăruri sănătoase, şi starurile s-au trezit, în timpul sarcinii, înfulecând dulciuri şi produse atât de hulite de la fast-food.

Heidi Klum şi îngheţata
Supermodelul Heidi Klum a recunoscut că a râvnit după îngheţată în timpul fiecăreia dintre cele patru sarcini. Aromele preferate de ea sunt cele de ciocolată şi de cafea. Îngheţata conţine calciu, care e esenţial pentru oase, şi are o cantitate mică de carbohidraţi, comparativ cu alte dulciuri. Dacă aveţi grijă la dimensiunile porţiei, puteţi introduce acest desert în meniul de viitoare mămici, fără să vă temeţi că veţi deveni excesiv de... rotunjoare.

Kourtney Kardashian şi fructele proaspete
Uneori, poftele sarcinii pot fi şi sănătoase. Cât a fost gravidă, Kourtney Kardashian a râvnit la platouri întregi cu fructe proaspete şi piureuri preparate din acestea, în locul alimentelor prăjite şi al dulciurilor.

Angelina Jolie şi ciocolata
Când era gravidă cu gemenii Knox şi Vivienne, Angelina Jolie a mâncat batoane de ciocolată neagră cu scorţişoară şi chili, iar ocazional s-a desfătat cu inele de ceapă prăjite.

Nicole Richie şi poftele de noapte
Mama lui Harlow şi Sparrow, Nicole Richie, a reuşit să-l scoată din minţi, în timpul sarcinii, pe prietenul său, Joel Madden, din cauza cererilor nocturne. „Nu era o problemă nebunia poftelor, ci ora la care apăreau acestea. Era, de obicei, pe la 2:00 sau 3:00 dimineaţa, iar eu trebuia să am grijă să primească imediat ceea ce-şi dorea”, a declarat bărbatul. Care au fost acele pofte de noapte? Pui cu paste, hamburgeri, pepene verde şi mango.

Ashlee Simpson şi carnea prăjită
Ashlee Simpson a mărturisit că la începutul primului trimestru de sarcină a luat prea în serios vorba „mănânci cât pentru doi”. Aşa că în meniul său se aflau, la discreţie, alimente cum ar fi carne de vită prăjită în ulei şi hamburgeri.

Christina Aguilera şi dulciurile
Deşi a ţinut mult timp în secret sarcina, cutii cu bunătăţi de la patiserie erau livrate în mod regulat în cabina vedetei în timpul concertelor. După ce Christina şi soţul ei, Jordan Bratman, au devenit mândrii părinţi ai lui Max, cântăreaţa a vorbit despre pasiunea sa pentru gogoşi, tort şi prăjituri. Dacă împărtăşiţi aceste pofte uitaţi-vă după dulciurile etichetate „fără grăsimi hidrogenate” şi optaţi pentru cele făcute cu cereale integrale.

Halle Berry şi ardeii iuţi muraţi
Halle Berry a devenit pentru prima dată mamă în martie 2008, când a născut-o pe fetiţa sa, Nahla Ariela Aubry. Mândrul tată este prietenul vedetei, Gabriel Aubry. Halle a recunoscut că atunci când era gravidă poftea la mâncare iute şi sărată. Slăbiciunea cea mai mare au fost însă „peperoncini” (ardeii iuţi italieni), pe care îi consuma în salate, cu paste sau direct din borcan. Şi apoi bea şi zeama în care fuseseră muraţi!

Kate Holmes şi fursecurile
Soţia lui Tom Cruise şi mama lui Suri, Kate Holmes, a recunoscut că în timpul sarcinii era înnebunită după fursecuri cu unt şi vanilie. Vestea bună pentru gravide este că fursecurile aduc mai puţine calorii decât o felie de tort, pentru simplu fapt că sunt... mici. Aşa că vă puteţi delecta fără grijă cu două-trei dulciuri rotunjoare, în loc să vă tăiaţi o felie imensă de tort.

Gwyneth Paltrow - pizza şi cartofii prăjiţi
Faimoasă pentru obsesia ei privind o alimentaţie sănătoasă, Gwyneth a renunţat la dieta macrobiotică atunci când a fost gravidă, în 2004, cu fiica sa, Apple. Ce diferenţă mare între meniul clasic şi cel adoptat în timpul sarcinii de câştigătoarea Premiului Oscar... Legume fierte şi orez brun? Nici vorbă! Actriţa poftea intens la mâncăruri mexicane, la sandvişuri cu brânză grasă, la cartofi prăjiţi şi la pizza. Gwyneth, care locuieşte la Londra împreună cu soţul său, solistul de la Coldplay, Chris Martin, a declarat la scurt timp după naştere: „Ce am învăţat în timpul sarcinii mele este că nu e destulă mâncare mexicană la Londra şi că pizza e mereu prea mică!”.

Sarah Jessica şi fast-food-ul
În serialul şi filmul „Totul despre sex”, Carrie Bradshaw, personajul pe care-l întruchipa Sarah Jessica Parker, consuma, de obicei, salate. Între două filmări, actriţa însă se delecta cu hamburgeri, cartofi prăjiţi şi alte produse de tip fast-food. Câştigătoarea Globului de Aur a constatat că poftele sale au rămas greu de stăpânit şi după ce a născut. „Eu cred că sunt singura femeie care are pofte nu numai în timpul sarcinii, dar şi după naştere”, a mărturisit actriţa, după ce ea şi soţul său, Matthew Broderick, au sărbătorit venirea pe lumea a fiului lor James Wilkie, în octombrie 2002.

Victoria Beckham şi somonul afumat
Victoria „Posh” Beckham, mamă a trei copii, a anunţat la începutul acestui an că este din nou însărcinată. Dacă e să ne luăm după mărturiile soţului său, David Beckham, care i-a urmărit poftele de la celelalte sarcini, „Posh” va face şi de data aceasta o pasiune pentru somon. Pofta aceasta este atât gustoasă, cât şi sănătoasă, pentru că somonul asigură acizii graşi esenţiali Omega-3, importanţi pentru dezvoltarea fătului.

Pui à la Julia Roberts
Julia Roberts a râvnit după paste făinoase şi mâncăruri italiene în timp ce îi purta în burtică pe gemenii Hazel şi Phineus, în 2004. Aflată în vizită la soţul său, pe un platou de filmare din Portland, Julia mânca la un local italian din vecinătate cu atâta poftă, încât bucătarul a denumit un fel de mâncare cu numele artistei - „Pui à la Julia”. Acesta constă în carne de pui acoperită cu glazură de brânză şi un „munte” de spaghete ca şi garnitură.

Mariah Carey şi merele trase în zahăr
Mariah Carey este în ultima lună de sarcină cu gemeni. „Pofteşte mai ales la fructe de sezon şi la mere trase în zahăr, de pe la bâlciuri”, s-a confesat soţul său, Nick Canon. Pe deasupra, uneori, noaptea, o apucă cheful de cheeseburgeri cu cartofi prăjiţi, aşa că partenerul său bate oraşul în căutarea unor fast-food-uri deschise nonstop.

Natalie Portman: „Orice are oţet e bun”
Şi Natalie Portman este însărcinată, iar poftele nu o ocolesc. „Orice are oţet e bun”, a spus actriţa, care a mai mărturisit că în primele săptămâni de sarcină a avut greţuri destul de des, dar că acum se simte mult mai bine. Se pare că ea şi partenerul său, coregraful Benjamin Millepied, vor avea un băiat.
Cântăreaţa Pink aşteaptă şi ea o fetiţă, iar sarcina o face să poftească mai ales după lucruri acre. Pink şi soţul său, Carey Hart, au fost surprinşi de paparazzi la un picnic cu murături.

Jennifer Lopez şi combinaţiile ciudate
J. Lo şi Marc Anthony sunt părinţii lui Emme şi Max, gemenii veniţi pe lume în februarie 2008, la o distanţă de 11 minute. La ce a râvnit Jennifer în timpul sarcinii? Potrivit unor apropiaţi ai vedetei, nu s-a putut abţine de la sosul salsa şi bombonele de ciocolată „M&M”, pe care le combina cu suc acidulat de portocale. Şi se pare că i-au plăcut atât de mult, încât ar vrea să repete „reţeta”, pentru că J. Lo a anunţat zilele trecute că ea şi soţul său „lucrează” la un al treilea copil.

Jessica Alba mănâncă orice i se pune în faţă
Însărcinată cu al doilea copil, după cum a anunţat de curând, Jessica Alba nu mai ţine cont de siluetă şi-şi face toate poftele. De curând a fost văzută împreună cu soţul său, Cash Warren, la un eveniment în Los Angeles, SUA, şi, potrivit martorilor, vedeta nu s-a putut opri din... mestecat. „Mânca orice i se punea în faţă: pui, salată chinezească de pui, brioşe...”, a declarat un martor pentru E! News.