Main menu

header

11-01-1de Cătălina Tăgârţă

Anul 2012 este unul controversat şi mult aşteptat, întrucât majoritatea „profeţilor” au anunţat evenimente care mai de care mai înspăimântătoare. Astrologa Gabriela Dima (foto), cunoscută şi sub numele de Minerva, a infirmat o parte dintre aceste zvonuri şi a confirmat altele. De asemenea, ne-a vorbit despre schimbările ce vor avea loc pe plan economic şi politic în România, de zodiile avantajate din punct de vedere al dragostei şi al banilor.

„La 21 decembrie poate fi o apocalipsă a mentalităţii”
- De câţiva ani se tot vorbeşte că la 21 decembrie 2012 vine Apocalipsa. Ce se întâmplă, mai exact, la nivel astral în acea zi şi cum ne va influenţa acest lucru? Trebuie să ne temem?
- Poate o apocalipsă a mentalităţii! Conform multor profeţii, într-adevăr se pare că ceva important este pe cale să se întâmple în 2012. Astronomic, în 2012 ecuatorul galactic va intersecta ecliptica Pământului la zero grade Capricorn, iar Soarele se va pregăti „zgribulit” de solstiţiul de iarnă. Dar la 21 decembrie 2012, Soarele ajunge în dreptul Fantei/Fisurii Negre situată în apropierea Centrului Galactic ce, la ora la care astrul o va acoperi, respectiv 13:12 ora Bucureştiului, aceasta este închisă. În mitologia mayaşă, ce este strâns legată de fenomenul astronomic, de Cer şi de Stele, Marea Fisură Neagră se identifică însă cu Uterul Primordial sau Uterul Cosmic, loc al morţii, loc al transformării, loc al renaşterii şi regenerării. Este momentul în care ia sfârşit anul calendaristic mayaş. Este greu să spui în câteva cuvinte ce va fi. Centrul Galactic se pare că este o gaură neagră uriaşă asociată cu o putere spirituală imensă. Acest lucru poate sugera experienţa spirituală, pierderea sau pe ambele. Configuraţia cea mai importantă este însă, după părerea mea, Yod-ul sau Degetul lui Dumnezeu, care sare în ochi în această configuraţie şi care indică schimbarea şi transformarea.

„Apar schimbări majore ce ţin de religie”
- Explicaţi-ne mai multe despre acest fenomen.
- Legenda temei astrale ar fi: Pluto - transformare radicală, moarte şi renaştere; Saturn - pământul şi experienţele dobândite prin învăţare, dar nu dintr-o experienţă uşoară ori ambiguă, ci dintr-una stresantă şi dureroasă; Jupiter - expansiune şi noroc, planeta focar, planeta care absoarbe energia celorlalte planete implicate în aspect, în special Saturn şi Pluto. Ce să înţelegem din asta? Direct şi fără menajamente, un proces de transformare ce poate fi dureros pentru mulţi, iar pentru că îl implică pe Jupiter poate sugera schimbări majore ce ţin de religie, propria credinţă şi sistemele filosofice. În momentul solstiţiului, Jupiter se va afla în Gemeni, în Casa a treia, cele două fiind asociate cu comunicarea, dobândirea cunoştinţelor şi extinderea Cunoaşterii în sensul aprofundării funcţiei cognitive, a psihicului, e drept, retrograd. Dar, după locul în care se află şi aspectele pe care le face, este foarte posibil să asistăm la o schimbare dramatică în conştiinţa individuală şi colectivă. Faptul că Jupiter dictează între „greii” zodiacului, Saturn şi Pluto, dă gravitate şi amplitudine acestui eveniment. Pluto aduce sentimentul de transformare profundă şi irevocabilă, Saturn, gravitatea şi percepţia realităţii ca un fapt al Cunoaşterii, ca o lecţie de viaţă colectivă. Dacă avem în vedere natura celor două planete, această tranziţie nu va fi deloc uşoară. Aş spune că până aici lucrurile nu ar fi chiar atât de rele, având în vedere că omenirea se află în una dintre poziţiile cel mai avantajoase pentru un posibil transfer a mult anticipatei conştiinţe şi iluminare spirituală.

„Neptun aduce confuzie şi disoluţie, iluzie şi idealism”
- În afară de acest eveniment, ce alte evenimente semnificative vor mai fi la anul?
- Cel de-al doilea aspect interesant este „Careul în T”, care îl are drept focar pe Chiron în Peşti, conjunct cu Neptun - stresat, pe de o parte, de Jupiter, pe de alta, de Venus. Deci între Jupiter şi Venus este o opoziţie, exact opoziţia care activează Yod-ul despre care vorbeam. Prin urmare, Neptun, aflată în ascensiune, aduce confuzie şi disoluţie, iluzie şi idealism, disipare şi dependenţe, este planeta crucială a întregului moment. Să asistăm la căderea tuturor dogmelor religioase, să aflăm adevăruri care ne vor debusola în asemenea măsură, încât vor lăsa Omenirea în derivă şi o vor obliga totodată să se reevalueze în raport cu divinitatea? Posibil. Evident că evenimentul anului 2012 va fi intrarea lui Neptun în semnul de domiciliu, în Peşti, pe 4 februarie. După 164 de ani, trebuie să recunoaştem că e un eveniment important! Neptun în Peşti sunt convinsă că va aduce nevoia de spiritual. Mulţi se vor retrage din confortul micului univers numit Facebook ca să se refugieze în intimitate şi meditaţie. Suferinţa va fi prea reală pentru a ne permite să ne batem joc de existenţă şi de Dumnezeu, de spiritualitate, în general, vom realiza că timpul trece foarte repede, şi asemeni unei retreziri vom găsi putere să ne repliem în solidaritate, în generozitate, în ajutorul necondiţionat pe care-l vom da celui de alături ca să ne regăsim pe noi ca entitate cosmică şi universală.

„Ratele dobânzilor pot creşte”
- Vor mai fi şi alte evenimente importante în 2012?
- Da. La 6 iunie are loc eclipsa venusiană, fenomen ce se petrece o dată la 243 de ani, iar ultima oară când a avut loc această eclipsă, de exemplu, s-a născut Napoleon Bonaparte. Cel de-al patrulea mare eveniment va fi trecerea lui Saturn în Scorpion, pentru următorii doi ani şi jumătate. Primul lucru ce-mi vine în minte gândindu-mă la Saturn în Scorpion este că ratele dobânzilor pot creşte, diferit, de la o ţară la alta, în funcţie de sistemul financiar-bancar adoptat. Saturn în tranzit prin Scorpion, semn stăpânit de Pluto, şi Pluto în tranzit prin Capricorn sugerează că va urma un deceniu de tranziţii economice semnificative, cel puţin schimbările geopolitice care vor urma vor fi cu adevărat o provocare. Din punct de vedere economic, măsurile de austeritate forţată la care sunt supuse naţiunile îndatorate de către debitorii implicaţi în exerciţiul economico-financiar sunt evidenţiate de influxurile tensiunii dintre Uranus şi Pluto, aspect care acoperă perioada 2012-2015. Tranzitul lui Saturn prin Scorpion, semn fix, de apă, va repune pe tapet reminiscenţele unor greşeli economice nerezolvate în anii ’83-’85, respectiv ultima oară când Saturn a fost în Scorpion, perioadă ce pentru noi, ca români, a fost una „neagră”, de austeritate, dominată de lipsuri şi de interdicţii. Cu Saturn în Scorpion, atmosfera economică din octombrie 2012 până în septembrie 2015 va fi una nebuloasă, uneori incertă, datorită circumstanţelor economice care îi va bloca pe unii, în timp ce alţii vor încearca să-şi protejeze avutul. Adăugaţi la aceasta patru eclipse, două de Soare şi două de Lună, şi vom avea un an de o coloratură şi o intensitate aparte.

„Vom asista la o reconfigurare geofizică”
- Să ne aşteptăm şi la cutremure, inundaţii sau alte fenomene naturale de acest gen?
- Bună întrebare. Da, există ceva ascuns, ceva ce doar se întrezăreşte şi dă nota de gravitate a aspectelor în 2012 şi eu consider că tocmai acest aspect special ar putea fi caracteristica imperativă a anului şi va fi, fără îndoială, dificil de navigat printre evenimente. Anul 2012 va fi traversat de o configuraţie destul de volatilă, pătratul dintre Uranus - 4°38’ Berbec - şi Pluto - 8°56’ Capricorn. Vor fi afectate ţările şi zonele ce se află în semne de Foc şi de Pământ. Vom asista la o reconfigurare geofizică, iar cutremurele fără precedent din ultima vreme şi cele ce vor urma sunt argumentul meu şi chiar îmi permit să spun că ceea ce s-a întâmplat în februarie 2011 în Japonia a fost doar preludiul. Mă gândesc apoi la reactivarea unor vulcani ce nu au mai erupt de sute, unii chiar de mii de ani. Aceste două planete, Uranus şi Pluto, aduc schimbări masive, permanente şi definitive la nivel de colectivitate şi uneori se manifestă dezastruos, asemeni unor cataclisme naturale de proporţii. Ar putea să ne ajute să înţelegem la ce ne-am putea aştepta: o întoarcere în trecut, la momentul în care au fost descoperite elemente-cheie ale semnificaţiilor aplicante ale astrologiei. Uranus a fost descoperit în pragul Revoluţiei Franceze, iar Pluto, în cel al izbucnirii celui de-Al Doilea Război Mondial. Vor mai fi perioade toride, cu ploi şi furtuni cu aspect de taifun, deversări neaşteptate, iar erupţiile solare nu vor înceta ca intensitate decât din 2013.

„Se vor rezolva o parte dintre problemele legate de locurile de muncă”
- Ce se va întâmpla pe plan economic în România? Vor mai fi disponibilizări?
- România a ieşit din criză. Acum suportăm „reculul” economiilor din ţările ce abia intră în criză. Părerea mea este că ar trebui să ne reorientăm spre producţia de bunuri de consum pentru intern şi se vor rezolva şi o parte dintre problemele legate de locurile de muncă.

- Va fi mai rău sau mai bun anul 2012 faţă de 2011?
- Sincer, mai bun. Depinde ce a învăţat fiecare din propria experienţă. Refuz să cred în disoluţie sau involuţie. Răul şi binele sunt două noţiuni pur omeneşti. Binele este după cum ni-l facem, nu trebuie să aşteptăm să vină altcineva să ni-l facă, noi trebuie să-l promovăm.

- Care sunt zodiile favorizate în 2012 şi care sunt cele ghinioniste?
- Nu ştiu dacă putem vorbi despre zodii norocoase şi zodii ghinioniste. Toate zodiile sunt bune, unele sunt avantajate de anumite tranzite, şi totul este în funcţie de tema astrală a fiecăruia.

„Taurii, avantajaţi financiar până în mai”
- Dacă 2011 a fost anul divorţurilor celebre, cum se preconizează că va fi anul următor?
- Saturn în Balanţă, semn ce stăpâneşte Casa Căsătoriilor, a supus numeroase cupluri la adevărate teste de anduranţă şi le va mai supune până în octombrie anul viitor, când Saturn va trece în Scorpion. Şi cum Casa a şaptea - sau Casa Parteneriatelor - este sub stăpânire venusiană, să ne gândim numai la problemele ce ţin de legislaţia de natură socială, de legislaţia mediului, de diplomaţie, de tratate, de justiţie şi de legi vamale, dar şi de etichetă - de regulile de comportament şi de ierarhia socială.

- Ce zodie va fi avantajată din punct de vedere financiar la anul?
- Ca întotdeauna, cele avantajate vor fi zodiile de Pământ, cel puţin Taur până în mai. Din păcate, Luna Neagră a poposit în Taur pentru zece luni, şi de aici apar blocajele şi fricile, teama şi nesiguranţa materială, ce îi vor măcina pe aceşti nativi şi pe Scorpioni, zodia lor complementară. Aş putea spune şi Gemenii, numai că, deşi Marele Benefic - Jupiter - va trece în acest semn, din nefericire, Jupiter în Gemeni este în opoziţie cu semnul pe care îl guvernează, şi asta poate duce la tensiuni, blocaje financiare, tergiversări şi aşa mai departe. Mizez în continuare pe Capricorn, dar şi pe Vărsător, pe care poziţia lui Jupiter îi poate avantaja sub rezerva că totul este în funcţie de tema astrală a fiecăruia. Oricum, se va resimţi totuşi o relaxare la nivelul semnelor de Aer, a semnelor mutabile şi cardinale şi chiar a perechii Leu - Vărsător.

„Leii şi Gemenii se vor bucura de săgeţile lui Cupidon”
- Dar din punct de vedere al dragostei?
- Cred că Leii şi Gemenii vor fi cei mai în măsură să se bucure de săgeţile lui Cupidon. La fel şi celelalte semne, dar, repet, în funcţie de tema astrală a fiecărui nativ. Ceea ce vorbim noi acum sunt nişte generalităţi ce se pot potrivi unora şi pot fi potrivnice altora.

- Reprezentanţii cărei zodii vor călători cel mai mult?
- M-aş grăbi să spun Gemenii, dar mai de grabă nativii din Berbec, Vărsător, Fecioară şi Peşti.

- Va fi un an bun pentru investiţii?
- Dacă se merge pe ideea înnoirii, a schimbării strategiilor învechite, dacă se vor regândi planurile de investiţii şi se vor negocia câmpurile de acţiune, da. Dacă însă se merge pe vechiul sistem de linii de creditare, în care băncile fac legea, ne vom lovi de un zid greu de escaladat.

„Viitorul României este reîntoarcerea la pământ“

- Vor fi schimbări majore după alegerile locale/parlamentare de la anul? Ce partid va rămâne la putere?
- Politica nu mă atrage, dar am sentimentul că va fi un partid în spatele căruia va sta tot Traian Băsescu. Apropo, că tot am fost acuzată că sunt probăsesciană - şi asta mi s-a tras de la alegerile de acum patru ani, când am spus cum se vor desfăşura alegerile şi cine va câştiga - privind în urmă, văzând ce se petrece în Europa şi în lume, cred că, dacă Guvernul nu punea piciorul în p23_352rag, la noi era mai rău ca în Grecia. Eu aş fi curioasă pe ce s-au dus împrumuturile făcute de guvernele PSD, CDR... Părerea mea este că viitorul României este reîntoarcerea la pământ, la agricultură şi agroturism. Revenind la întrebare, nu văd pe cineva care să fie capabil să preia frâiele României, din păcate. Poate un om tânăr, un om care nu a fost format la masa vechiului regim. Posibil UNPR, dar şi aici am serioase rezerve văzând cum îşi construieşte platforma şi ce jocuri murdare se practică în ministere şi agenţiile guvernamentale, cum se bat pe „ciolan”. Sau poate PSD-ul, dar slabe şanse, judecând după „noroiul” în care este.

- Cu Saturn în Scorpion, atmosfera economică din octombrie 2012 până în septembrie 2015 va fi una nebuloasă, uneori incertă, datorită circumstanţelor economice care îi va bloca pe unii, în timp ce alţii vor încearca să-şi protejeze avutul. Adăugaţi la aceasta patru eclipse, două de Soare şi două de lună, şi vom avea un an de o coloratură şi o intensitate aparte.