Main menu

header

de Cătălina Tăgârţă

Fiecare visează ca momentul nunţii sale să fie unic. Pentru asta însă trebuie să faceţi pregătiri din timp. Închiriaţi localul unde vreţi să aibă loc evenimentul cu un an sau cel puţin cu câteva luni înainte, alegeţi şi contactaţi formaţia instrumentală ce vă place, dar şi fotograful şi cameramanul. Dacă nu aveţi timp să vă ocupaţi personal de organizarea întregului eveniment, puteţi apela la o firmă specializată în acest sens. Claudia Niculae, specialistă în materie de nunţi, vă oferă câteva sfaturi utile.

În 2012 se poartă evenimentele cu stil şi cu tematică
Pentru ca nunta să fie unică, totul trebuie făcut cu grijă. „Fie că alegeţi notele de misticism ori stilul tradiţional, că îndrăzniţi să încercaţi stilul eclectic sau rămâneţi la deja clasicul sobru-elegant, tematica reprezintă un element «must have» în materie de nunţi în anul 2012”, a afirmat Claudia Niculae. Specialista ne-a dat şi câteva sugestii. „Anul acesta va fi din nou la modă nunta tematică, tematică ce trebuie să se regăsească în toate detaliile evenimentului, de la invitaţii până la decorarea sălii sau a buchetului de mireasă. Desigur, fiecare cuplu va putea să aleagă propria temă în funcţie de pasiunile comune, culorile sau florile preferate, orice îi leagă pe cei doi îndrăgostiţi”, a mai spus aceasta.

„Puteţi opta pentru «Peşti exotici» sau «Pene de struţ»”
Dacă sunteţi în pană de idei, iată doar câteva teme ce vor fi în vogă în 2012 şi pentru care aveţi nevoie de un buget redus. „Puteţi opta pentru «Peşti exotici», «Pene de struţ», «Aromă de cafea», «Marina» sau «Ocolul pământului». Puteţi îndrăzni să aduceţi Veneţia la propria nuntă sau poate vreţi să faceţi ocolul lumii într-o singură noapte, să plutiţi printre note muzicale sau printre personaje celebre. La nunta dumneavoastră totul e posibil, depinde de imaginaţie. În plus, ca o noutate în domeniu, firma Nunti-Events oferă posibilitatea mireselor dedicate şi pasionate să participe activ la amenajarea unui aranjament la alegere”, a mai spus Claudia Niculae.

Suporturi de lumânărele cu boabe de cafea
Ca să vă faceţi o idee mai clară asupra acestui lucru, imaginaţi-vă următoarea situaţie: prima întâlnire v-aţi dat-o „la o cafea”. În plus, în nicio dimineaţă nu plecaţi de acasă fără să savuraţi împreună această băutură, aşa că e sigur că aveţi în comun acest lucru şi aţi găsit deja tematica nunţii. Pe mesele invitaţilor, dar şi pe cea a mirilor pot fi aşezate ornamente, vaze şi suporturi de lumânărele cu boabe de cafea. Pentru tematica «Pene de struţ» vor fi aşezate ornamente cu pene. Începând de la vaze până la funda de la scaun sau pene prinse de meniu, acestea îşi pot găsi locul oriunde vi se pare interesant. De asemenea, dacă sunteţi iubitori de animale şi vă plac destinaţiile exotice puteţi opta pentru înlocuirea clasicelor vaze cu cele ce au la bază un acvariu „cu peşti” sau acvarii micuţe sub formă de bol, aşezate pe un aranjament floral.

„Se pot înlocui vazele cu cutii sau cufere”
Pentru a se asigura că totul iese perfect şi că evenimentul organizat de ea va fi unul elegant, dar în acelaşi timp şi singular, reprezentanta firmei Nunti-Events îşi dă silinţa să vină de fiecare dată cu ceva nou. „Spre exemplu, anul acesta putem înlocui vazele cu cutii sau cufere, putem face aranjamente pe etaje, îmbinând culorile florilor cu cele ale fructelor proaspete, iar absolut tot se lucrează manual. Eu fac totul, nu dau comandă mai departe la florărie. Putem face aranjamente pe instrumente muzicale, pe umbrele, pe tot felul de obiecte, însă totul e diferit faţă de anii trecuţi, iar bugetul e unul accesibil, de criză. Ca să vă faceţi o idee, în cazul unei nunţi cu o sută de invitaţi, de exemplu, tariful ajunge în jurul sumei de 2.300 de lei, însă în el sunt incluse feţele de masă din brocard, mărturiile, place-cardurile, aranjamentele, invitaţiile, absolut tot”, a spus Claudia Niculae.

Mărturii personalizate
Şi, pentru că prima impresie contează foarte mult, masa de la intrare poate fi „umanizată”. „E o idee de care eu personal n-am mai auzit în România şi de care sunt tare mândră. În centrul mesei se poate afla o fată frumoasă, mascată şi misterioasă, care să-i servească pe invitaţi”, ne-a spus specialista în nunţi. Dacă mirii doresc pot avea pe mese lumânărele cu imaginea lor pe ele, la fel ca şi mărturiile şi invitaţiile, care pot fi, de asemenea, personalizate. „Mai multe detalii despre temele prezentate aflaţi dacă accesaţi www.nunti-events.blogspot.com sau sunaţi la numărul de telefon 0769.662.400”, a mai spus Claudia Niculae.

Jucării de la Disney pentru botez

Botezurile, de asemenea, pot fi şi ele personalizate. Aranjamentele florale pot fi cu teme precum: căţel, broască ţestoasă, gărgăriţe sau tema Disney. „Pentru tema Disney, de exemplu, se pune câte o jucărioară pe fiecare masă, care va sta la baza unui aranjament. Spre exemplu, la o masă poate fi Mickey Mouse, la alta Donald Duck şi aşa mai departe”, propune specialista.

Sfat! Alegeţi tema în funcţie de pasiunile comune.