Main menu

header

07-01-1de Elena Şerban

Cunoscut mai ales ca jumătatea masculină a duetului Al Bano şi Romina Power, Albano Carrisi este un celebru cântăreţ şi compozitor italian, născut la 20 mai 1943, în Cellino San Marco. Numele său, neobişnuit pentru italieni, are şi o explicaţie: la momentul naşterii, tatăl său lupta în Albania, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Cel puţin aşa a afirmat Iolanda Ottino, mama cântăreţului.

Al Bano şi-a început cariera în 1966, după ce a câştigat un concurs tv. Au început apoi înregistrările, şi succesele nu au întârziat să apară. După doar câţiva ani de carieră solo doar în Italia, recunoaşterea pe plan internaţional a bătut la uşă. Cea care l-a ajutat a fost Romina, fiica actorului american Tyrone Power, cu care s-a căsătorit în 1970. Cei doi au format un cuplu atât în viaţă, cât şi pe scenă aproape 30 de ani.

Finalul relaţiei a survenit în 1997, când fiica celor doi, Yilenia Maria, a dispărut şi nu a mai fost găsită nici până acum. Yilenia, născută în 1970, nu a fost singurul copil al celor doi cantautori. Ceilalţi au fost Yari Marco, Cristel Chiara (care a venit pe lume în 1985) şi Romina Iolanda, care tocmai a împlinit 25 de ani.

După divorţul de Romina, în 1999, Al Bano a mai avut doi copii, Jasmine Caterina (12 ani) şi Albano Giovanni (10 ani), cu Loredana Lecciso.

Al Bano a fost unul dintre cei mai mari admiratori ai Papei Ioan Paul al II-lea, pentru care a cântat în numeroase rânduri. De altfel, solistul italian a fost invitat frecvent la Vatican pentru a le cânta apropiaţilor Papei. De-a lungul carierei sale, Al Bano a vândut peste 165 de milioane de albume.